Wednesday, April 8, 2009

basil chicken, trying to replicate BLACK CANYON'S


ini saya punya, masih dikejauhan rasanya, tapi sodap le yet mmg tak sama..:(


ini BLACK CANYON yg punya, lurve this one..


Semalam saya nak cuba replicate chicken basil Black Canyon. Rasa belum sampai, rasanya saya terlebih sauce and ketchup, suma sauce kat umah saya letak, sauce thai, sos tomato, sos cili, sos tiram and kicap pun saya letak, hehe, so, it's more rasa sweet sour rather the one I sampled at Black Canyon. Saya dapat recipe basic dia kat blog orang lain.. small family, big appetite.. tapi saya nak lebih kuah, itulah pasal saya letak semua sos, hahaha.. tapi sodap, cumanya saya naaaaak jugak cam black canyon punya. nanti saya cuba lagi sampai menjadi ye. my food lab, wait for me.:)

No comments: