Friday, April 24, 2009

LOVE OF MY LIFE



Kat atas tuh gambar saya dan hubby kat Stesen Bas Pudu masa bercinta. Masa nih saya nak balik kampung and dia pun teman dan hantar, sampai pintu bas ajelah tapi..

I know how cliche it is for a wife to declare her love to her hubby, but seriously, aku nak gak cerita di sini, hehe..so, sapa yg tak minat citer romantikus di ammo or jiwang2 karat nih, skip ajelah dari baca yek, tiada paksaan disini..

Hubby saya nih baik sangat, begitu caring. Masa kitorang dating years, dia le tukang supply pad untuk saya kalau period every month, siap pi belikan lagi(and he insist on 'whisper'). Mungkin ada yang pikir apa ke karut aktiviti mamat nih, hehe, tpi saya rasa sungguh baik, sebab aku rasa mamat lain sure rasa geleman je nak pi beli kat kedai mamak kat section 6, shah alam tuh, kalau dah kawin pun belum tentu nak belikan binik dia, betul tak?.. kalau saya kena period pain lak, dia la yg menggelepar belikan saya panadol kaler pink tuh, kengkadang kalau saya balik kampung lepak masa cuti, the stock of the panadol comes with his letter, aa, sweet sungguh..:).

Dulu hubby saya masa dating suka sketch gambo saya.. kengkadang gambo yg saya rasa tak brapa lawa.. but i guess people see beauty at different angle, (tpi skang bila saya amik gambo dia terjelir lidah and jadikkan gambo tuh ID caller dia, tau lak marah, hahaha, but i think that's his essence yg only me can see, apa2ntah tak kasik gitew)..

hubby saya kongsi minat makan mende sedap sama seperti saya, masa memula lepas kawin, gaji dia kitorang bantai abih makan kedai yg gempaq2 aje.. masa tuh mana ada tonggengjawab, so, sukati kitorang ajelah, hehe, tpi skarang, kalau saya mampu masakkan, saya akan cuba sedaya upaya supaya craving kitorang berjaya dicapai.

suami saya ada wavelength yg tak terkatanya sama dgn saya, saya nih sukar difahami, itu sebab kengkadang saya malas nak carik kawan.. or nak rapat ngan people.. but dgn hubby, i can see really far where things gonna be..kalau dia restless ke, or risau or ada things bugging him, I'm sure to sense isi hati dia.. kengkadang it scared me, but seriously..

baru2 nih bila kitorang krisis pun, kitorang akhirnya dapat menyelesaikan krisis itu, rasa happy sangat bila mengenangkan ada orang yg lalui thick and thin together in life nih..:)

ini semua benda yang fana, hehe, hal2 kebatinan tak yah le citer ye.. let just say, i'm satisfied with all.. hahahahahaha

untuk hubby, saya hormat, sayang, cinta banget kat awak.. saya bersyukur in my lifetime i get to meet u and share a wonderfull life..

KISS ME-SIX PENCE NONE THE RICHER
Kiss me out of the bearded barley
Nightly, beside the green, green grass
Swing, swing, swing the spinning step
You wear those shoes and I will wear that dress.


Oh, kiss me beneath the milky twilight
Lead me out on the moonlit floor
Lift your open hand
Strike up the band and make the fireflies dance
Silver moon's sparkling
So kiss me

Kiss me down by the broken tree house
Swing me upon its hanging tire
Bring, bring, bring your flowered hat
We'll take the trail marked on your father's map


i love being lovesick.. hehehe..besh..

No comments: