Sunday, May 10, 2009

AMAT ROTI CANAI, SRI GADING INSTITUTION, FOUNDATION OF UNITY..:)

Well, korang sure ada tempat makan yg korang frequent not only because of the good food, but because it just meaningfull big time for you.. mcm kedai korang pernah dating ke, things like that.. well, as for me, one of that kind of kedai adalah kedai Amat Roti Canai kat sleepy Pekan Sri Gading.. My dad is like drugged by it's roti bom, tiap pagi cam clock work, he'll sure terjenggul kat kedai nih.. so does orang2 lain yg balik kerja kilang shift malam, anak2 muda yg balik kpg sesekali, tak kurang jugak orang2 yg dah berfamili yg pergi kedai nih dri kecik sampai bujang and now nak bawak anak bini lak lepak kat kedai nih..:)

to say about the food, well, it tastes like good prata but tak la out of this world, but lepak kat sini memang menenangkan, kalau stakat lepak sini sejam, aku sure terserempak ngan atuk2 sedara, sepupu sepapat, sedara menakan suma le.. besh.. boleh catching up..:)..

Amat lak memang peramah and peka and customer sensitive, sapa yg datang dulu, he'll make sure to get the food first.. and tuh tak masuk lagi ketakjuban aku dgn counting skill dia.. ntah betul ke, aku iyokan aje, sebab laju giler dia kira(tpi Amat insan beriman, saya tak rasa kalau dia salah kira pun dia sengaja buat gitu..:).. jgn mare cik amat)..

aku kalau lapar sgt, sure aku nak makan ikan assam podeh ngan nasi and sayur, hahaha, walau still pagi, tiada alasan kukuh disini.. but aku memang tak brapa gemar makan roti canai, but roti dia sedaaap..:)

nasi lemak 60sen..

roti canai yg lembut, fluffy and rangup.. overkah aku?

kedai nih bukak dri pagi ke noon only.. and memang susah nak dapat seats.. kena aim2, tunggu2 seats gitu.. hahahaha... kalau tersampai ke Batu Pahat yg permai, Sri Gading ni di sbelah kiri kalau dari Batu Pahat town.. kena la masuk sebab pekannya bukan tepi jalan, kedai Amat would be at yer right side, kedai nombor 2 dari depan, opposite 'used-to-be balai polis'..

No comments: