Thursday, May 7, 2009

The Friendly Heroes of the Neighbourhood..:)

Min and Nad berposing berdua sambil tunggang kuda..:)
Nad and min pusing2 ngan kuda



Still aktiviti yang sama le nih..:)




Nad and min dalam keta bomba.



Fuiyoo, racing ngan motor polis tuh.





Posing beb jgn tak posing..





sebenarnya this post should be done last 2 weeks, but kemalasan sangat tinggi..:)..well, it is done today kan..

Yassmine yang bersungguh mengajak omaknya ini pergi ke satu majlis polis kat Bandar Botanic, saya memang sedikit malas nak pergi pada mulanya, especially mengenangkan cuaca yang panas melampau skarang nih, but for my little daughter yang sangat suka dengar cakap cikgunya(her teacher suggest the activity to her and her classmates), maka saya tak mahu menghampakan yassmine, i dragged my feet to go to the place(pedahal so near, haha), rudin tak dapat join sebab temankan omak eh and adik eh pi graduation adek eh kat Putrajaya..

Maka pepagi Sabtu, I was getting ready to go, Yassmine awal2 dah berpakaian kemas, katanya early in the morning ada kuiz.. saya sbenarnya tak berapa paham apa ke aktiviti yang dia nak pi sgt nih, tpi menengokkan kesungguhannya, saya pun bersiap le. Tetiba soraya lak ala2 tak mau ikut, saya pun kata boleh le dok umah sebab bapak mertuaku ada, hehe.. kurang sikit nak pegang tangan2 kecil kat jalan, yelah 3 daughters sorang omak, korang bayangkan le, bila dah siap nak kluar pintu, soraya buat citer ngada la pulak, nak ayaq teh, pak mentua pun kata, siapkan le, soraya memang party pooper, but depan pak mentua, tahankan ajelah sabar, pi le masak ayaq tunggu mendidih nak buat teh untuk soraya manja, chet

min dah muka kelat2 masam dah, asyik tengok jam, dia kata sure tak sempat masuk kuiz, omak eh malas je layan sebab nak mengelakkan konflik depan pak mentua, hahaha..

bila dah siap ayaq teh tuh, saya, Min and Nadrah pun turun la tangga menuju ke kereta, nak pi Balai Polis Bandar Botanic nih.. pas tuh tengok keta suma penuh tepi jalan, mano lak le den nak parking nih, parking le jauh sikit depan kedai 99SpeedMart.. mnapak le ngan 2 org budak yg comel and mak eh yg bulat and comel la gak sikit, ahaks, sronotnya puji diri sendri..


last2 sampai le depan balai polis tuh, belum apa2 dah ada 4 handsomes horses kat depan, budak2 kecik suma dah beratur nak naik, waaa, cam kuda racing lak aku tengok, serious kuda macho, bukan kuda padi yg slalu kena dera naik kat tepi pantai tuh, lain nih, cam kuda dressage tau.. saya pun kata kat Yassmine, kita pi masuk dulu le, nak balik nanti baru naik, ramai no orang.. pedahal maleh nak beratur, teruk tul mak budak nih..


masuk dalam, ramai gak menusia, ada derma darah, main tarik tali, ada letak gambar2 ngeri orang mati eksiden(perut terus rasa cam mual, gini ke rasa butterflies in stomach, tak besh aa rasa dia), mati bunuh diri sama anak dia(truk tul bapak budak nih), gambar bunuh geng kongsi gelap(berkelar sebagai, iskh, truk tul).. ada le orang niaga sikit2.. pas tuh pusing le sepadang, hala lak kat jalanraya yg dah ditutup endnya, rupanya polis trafik bawak bebudak naik motor ronda dia.. min pun dengan semangat mintak naik.. well, what the heck, why not, betul tak,
maka min pun naik, pas tuh naik lak keta bomba, besh ooo keta bomba nih.. and lastly dapat gak naik kuda tadi.. pas suma tuh, kitorang pun jalan le balik, sronot gak akhirnya aktiviti simple ari nih..


untuk pak2 polis, thanks for the day, rasa makin dekat lak dgn anggota polis ari tuh, pedahal masa kekecik kalau nampak polis nyorok dlm keta kat tempat kaki tuh, hahahaha, apa2lah aku nih..

No comments: