Sunday, May 31, 2009

Lunch Xtravaganza - Part II

actually sisa baki gambar smalam yg tak sempat donlod.. hahaha
my choc volcanoes yg baru kluar oven.
baru je letak atas pinggan.
Setelah ditubik, heheh, well, it's volcanoing obviously, hence the name..



well, that's weekend, menyeronokkkan akhirnya, on sunday pi umah p.itam menhadiri wedding sepupu, and pas tuh lak pi rumah Paman tengok cucu barunya.. sronot jumpa saudara mara..

Min and aya not around, ikut Atuk Adan and Atuk Limah balik kampung ke Batu Pahat, so it's me and nad and after working hours, rudin gonna join us, heheh..

kepala penuh dgn agenda masak2, and jalan2 tak ingat..

1.nak masak kek berdiameter 25cm siap ngan icing bunga and frills (pedahal, as u guys can see, i'm no great baker, apatah lagi kaki icing kek, hahaha)

2. Nak buat meringue swirl

3. Teringin buat kek lumut yg aza dok kompang.

4. Nak pi Ikea ngan nad and spend the rm60 voucher, hahaha, mcm banyak no..:)

5. Nak masak kung po chicken

6. Nak utilize hari cuti dgn ecersize bila2 suka, hahahahaha..

that's pretty much the map I angan2 for the whole week, hahaha, mampukah?

11 comments:

Ita Shadila said...

choc volcano tuh nampak sungguh menggiurkan.. sila tolong antar resipe ke email.. jasamu dikenang.. he he he :)

hantumakan said...

itaa, u won't appreciate the recipe. telur yg banyak, butter and gula eccessively..:).. i'll send it anyway, heheh

nurulhuda said...

haha. btul betul, hv to agree ngn mrs ita. sgt menggiurkan! we had choc mud pie kat nandos. ala, yg situ xde kuah melimpahhh

hantumakan said...

kezen, heheh, dah tokleh ym?.. sian dia.. and me2.. sapa nak borak ngan aku tatkala bosan nih, heheh

kucingorengemok said...

adoi, kalau buat ikan msk pedas tu len kali ajak kengkawan sekali ye... ko rasa cikgu halina dgn cikgu janudin nangis tak kalau tau kita semua dah tua and cerita pasal resepi camni? very makcik. hahaha.

hantumakan said...

weh lin, cikgu halina pun dah jadik nenek, sure senyum2 aje bila tengok kita tukaq2 recipes.. cikgu janudin nih yg mana lak?

by the way, u never said wanna come.. heheh.. so i malu la nak ajak, hahahah

Red,Gold n Green said...

kak dalia..tergoda dgn choc volcano tu...bila nak buat jamuan amal kat blog kurus....hehehhe

Ita Shadila said...

tunggu ita balik la baru buat jamuan amal... ita balik time raya.. blog kurus punya org pun ada cheat day kan?

hantumakan said...

waaaaaa, that would be a challenge, buat makan2 for geng kurus must kena tag ngan calorie skali, hahaha, y not, beshnyaa jumpa korang in flesh..:)

kucingorengemok said...

cikgu janudin ajar kelas kuning... dia juga aktif bersukan (dah cikgu llki kan) rumah biru iaitu serumah dgn ku... skrg keje zainal & din kat jln bakau condong... ingatkan ko ingat.. hehe

hantumakan said...

alemak.. ingatan samar la, kan ke aku skolah sampai derajah 4 je kat situ, memory aku kena pechah2 banyak no, so, missing pieces is usual, hehe