Tuesday, May 26, 2009

saje borak-borak

hari ni mood aku baik, al-maklumlah smalam klang tak panas, pagi-pagi dah hujan, and suasana mendung seharian.. really made me rasa selesa and bawak ke malam and today, sisa baki good mood smalam pun still ada, hehe, not that i'm looking forward nak bad mood, but aku tengok kat luar tuh matahari dah start bersinar ngan maraknya...:(

lepak2 depan comp tadi nih, aku teringat lak jaman sekolah aku dulu.. aku teringat yg fav sains subjek aku was BIOLOGI, walaupun kecerdasan aku tak selayaknya menjadikan aku doktor.. tapi aku memang suka bio, aku tau ramai org cringes ngan subjek nih, tpi aku laagi daif idea kalau belajar FIZIK.. ntah kenapa subjek tuh make no sense or what so ever kat hotak aku nih.. dah le lum apa2 dah carik gaduh ngan cikgu fizik form 4 aku, menyebabkan somehow aku rasa cursed jadik buduh tak paham2 belajar fizik sampai le aku SPM.. hahaha, ol'story.... not that i'm using any of the fizik law in my daily life, kalau aku guna pun aku might not noticed it was one.. heheh.

apa lagi? aku dok asrama sedari form 1.. some gud, some not so gud came out of it.. heheh.. but one thing i'm definately sure, the experience make me what i'm today.. well, takdelah teruk no, i can manage my household and learn few new tricks once in a while(not that i'm a dog, huh).. independent enuff not to wailing for help kalau terjepit.. hehehe.. mm, hey, not bad tau..

me and my family?.. there was a long time bitterness with my dad.. but things pretty much tenang now.. hahahaha, well what i can say, i'm not a favourate of many people, but few yg loves me, loves me so, enuff to make my life sronok and worthwhile.. eh, statements itu seperti tak menghargai, requote.. mereka yg sayangkan saya, saya letak kat pedestal yg teratas skali dalam hidup saya..

life now?.. the best ever.. kena keep on reminding self.. kengkadang lupa and jadi ngada and whiny.. tak patut tau.. few kinks here and there.. but what the heck,, kalau suma lancar je, that's not life.. it's all bout the learning process..and I keep reminding self too, that perbaiki diri and change for the people that matters to you, kalau diorang tak prasan and diorang matter enuff for you, point it out, kalau despensable, lantakkan, tiada guna beb kalau orang tak kisah.. i'll live my life in solitary if needed.. err, providing hubb and kids around.. hahaha, eh, itu idak le solitary no.. hahaha..

adakah post ini depressing?.. mungkin, mungkin tidak.. hahaha.. musahabah diri.. know what you have more in life and what's you lacking off.. learn to live with it.. i learn early certain things kena live tru even it's horrible and jiwa munching.. nuff said, apakah aku dah jadi makcik bebel yg suka2 paint life story dalam blog.. oh tak rela.. heheh.

2 comments:

nurulhuda said...

uwh, tak rela jgk u ala2 depressing. tp i knw ini bukan post depress. cume, once in a while, a look back to life can do us some good :D

i look at u as mak yg cool to the kids and geng rudin yg kewl. "dude". coolness kot~! hehe. may u live long and prosper :P

hantumakan said...

kezen, that is so sweet.. hihiii.. and yes it was not a depressing post.. hahaha.. but still, so sweeet..

and I pray u and yer 'jackman' will find something beyond happiness to share in this life..:)..