Sunday, May 10, 2009

SIAM MALI, SAWADIKAAAP

Siam invasion in Batu Pahat, Johor. Last week kan aku balik kampung(aik, tak abih lagi ke kesah makan2 balik kpg nih?.. ada lagi laa, haha).. and as usual, me, hubby and nad pi kluar ronda2 BP Town.. yg lagi 2 tuh dok umah tolong atuk jual Ais Kacang..:).. pi beli kain for kids' baju raya at Gulati's BP, dah penat membelek kain, pi crik makan la pulak, unsangkarable, ada kedai Thai kat ground floor, makan ala al fresco.. ini Thai pure nih, cakap pun berlagu.. Hubby settle for a Tomyam Kung with kuew teaw and aku lak dah lama nak mrasa Somtam(err, sesapa yg dah lama makan tuh, jgn le gelakkan aku, hehe.. aku tau aku keterlambatan keretapi..)
Verdict?.. mm mengikut radar lidah aku ni, aku beri 3 1/2 kerana ada kepahitan dikejauhan.. aku tak tu sgt how it should taste, but belum lagi jadi cinta jilat pertama bagi aku makan somtam nih..:).. but not bad, aku boleh makan more than half..





Hubb dude's tomyam.. rupa ganazz, rasa pun ganazz.. but tak sekuat ikatan aku ngan tomyam black canyon, hahahaha, jgn kutuk aku yeee.. aku mmg suka tomyam dia..

No comments: