Sunday, June 28, 2009

Ahad yg menarik

aku nak kategorikan juga ahad aku yang ini menarik, kasik can le kat aku kan.. kitorang pi makan2 kat NYONYA KITCHEN bersempena mereward 2 orang anak perempuan yang pereksa dengan jaya tetapi kadang kala sedikit nakal tapi cute itu.. hahahaha.. selepas itu pula tertonggok di taman rama2 bukit tinggi menyaksikan pertandingan wau kebangsaan katanya.. sambil nganga tengok wau naga milik pasukan orang cina yang tukang pegang talinya seorang uncle cina yang tampak 'hustler',.. sangat kagum okay, by the way, bare with the image, camera kesayangan tertinggal dirumah, gambar hanya diambil dgn handphone yg biasa2 sajaaaaaaaaaaaaaa.. :)

LOKASI 1 - Restaurant Nyonya Kitchen, Klang

Cendol kat sini..

Kerabu apa ntah, ada obor2 sliced didalamnya, terlebih manis, tapi hubby dude sukaaa.. mmph..


Titiek tahu apa kenama, lupa lagi, begitu2 sajaa


sotong goreng tepung yg sangat difavourite oleh kanak2 kecil, oh ibu bapa turut sertaaa.. haha




sayur brocoli..




ayam pandan ini adalah superb, well marinate.. succulent.. yummmmieeeee



Ikan kari nyonya.. nyonya jika masak kari, dia guna fresh paste, tiada serbuk ye kawan2..



By the way, kitorang amatlah slalu makan disini suatu waktu dulu, and it's been a while kitorang tertonggok di sini mintak makan, sudah hanya tinggal satu jenis set saja, padahal dulu sgt banyak.. jika nak datang silalah order ala card, sotong sambal sedap, assam pedas nyonya sedap(dipanggil assam geram kat sini, geramkah jika makan?).. boncis tumis sedap, asparagus jugaa sedap, hehehe.. mekanan di atas tidak berapa sedap jika dicompare dgn yg saya sebutkan itew.. juga ada di Shah Alam Mall dan tak silap di area uptown damansara.. menu set tengahari juga sedap, nasi bersama 1 lauk siap dgn air berharga rm9.90 sebelum dicukai -zalim-.. hahaha

LOKASI 2 - Taman Rama-rama, Bkt. Tinggi

anak2 yang bergumbira berlari-larian.. gambar sungguh distort..








hak milik pasukan uncle cina itu, hebat sungguh koleksi mereka..






wau sudah kena panjangkan, ready to be launched











haaa, tengok le janggut uncle cina itew,sungguh hustler okay dalam bidangnya.. janggut, bidang?.. apa2lah dalia









seeeeeeeeeeeeeee, panjang hoccay body dragon ini..













now just a tiny speck in the sky.. bubui dragon sayang, see u next pertandingan..:(





Kesimpulannya, mereka gembira, saya pun gembira le..




3 comments:

Red,Gold n Green said...

saya pon tumpang gumbira:)

kucingorengemok said...

1) obor² boleh makan eh? ingatkan ada racun, 2) titiek puspa, 3) janggut apek tu kawww! u go, pek! hahaha...

hantumakan said...

are-t - memang baik atiey, hehe

KOG - 1)itu le, obor2 dah kering, rendam balik, mcm sotong kering )itulah pasal, apsal ada titek lak?.. 3)mmg paling ku ingat janggut dia la tuh..