Saturday, June 13, 2009

Angels and Demons

yeeeah, ari nih tengok wayang gambar.. citer Angels and Demons le..tengok dengan secara solo kerana 18PL.. ke PG, aargh, tak important, pas kluar wayang., hubby dude lak punya turn with kids tengok Hannah Montana the movie, hubby dude kena derakah?.. eleh, dah banyak kali tau aku nemankan kids tengok citer yg I tak de nak tengok sangat.. pilihan pertama min(anak sulung saya le) for the movie?.. dia nak tengok jangan pandang belakang congkak buleh.. hehehe.. bagus anak mak, sokong buatan mesia, bapak eh je macam kejat tak rela tengok, malangnya rupa2nya 13PL.. heheh..

i like my movie today.. citer da vinci's code memang macam hampeh, lelagi bila kita dah baca novelnya.. memang kluar wayang rasa tak puas atiey tahap maksima, garapan yg tak mantap.. and memang u tend to bezakan the movie version and the novel..

but angels and demons sgt mantap hoccay.. dr vetra adalah smokin' hot, langdon, err adalah tom hanks, no comment le.. and the story lines is soooo engaging.. i like.. tak sama dgn novel but u tend to not care, sebab mmg terpaku.. ewan mcgregor, this is the best I saw u performed.. sungguh mendegap-degupkan jantung..bukan fasal dia hensem no dalam citer nih daa.. but tiap kali dia bukak mulut je, sungguh commanding presencenya, achewah.. and aku tau orang kiri kanan aku tak budget dia le orang jahat dalam citer tuh (sapa suruh malas baca buku, cakap skang)

nasib baik aku berjaya jugak tengok.. mungkin minggu depan dah takde, ari nih pun cuma ada satu show time.. and balik umah, more 'me' time.. hehehe, since kids and hubby dalam panggung lak. alemak, terasa lapar lak.. nak pi makan malam daaa.. nanti aku updates lagi, bubui..

7 comments:

Tijah said...

hari ni aku tengok midsomer murder jer. 80 kali aku menguap nak tunggu dia tangkap pemunuh tu...

Ita Shadila said...

ada category 13PL eh skang nih.. hayo, i am so outdated.. btw, dalia penah tgk crita DUPLICITY x? clive owen dgn julia robert.. sgt meguap tgk crita tu.. maybe not my taste kot

kucingorengemok said...

dah baca, tapi dah lupa sbb lama sgt... but i do remember mmg lagi suka buku angels & demons lagi drpd da vinci (movie n buku sama je tak best)... eh PL stands for what?

hantumakan said...

tijah--> waa, citer apakah itu?.. kalau kau ngantuk bagai, misti aku pun tak suka citer itu..:)

ita--> yg ada natalie portman itu jugakah?.. hehehe.. never watched but it's on my radar coz of the casting.. but well, since tengok citer skarang to be entertained, might not watch after u kata buhsan.. 10 years ago, maybe, tengok untuk depressed and menderita ikut pemegang watak, hahaha..

kuch kuch kucingorengemok--->aku pun tak tau le PL tuh apa.. hahahaha, kau nih penuh soklan kantoikan aku tokleh jawab daa.. hahaha.. aku suka both novels.. apsal kau tak suka da vincci's? adakah kerana konspirasi tak logik mereka?

err, laki akak telah mengutuk ejaan ingaging akak yg salah, engaging katanya, hahaha, eleh, bukan kat skolah pun, cikgu tak marah..

kucingorengemok said...

dlm buku dah boleh guess sapa jahat (based on formula org jahat is someone baik), dlm movie heroin jongang dan hero rambut geli... (tgk, weekend ni je dah brp kali aku gi sini, haha, nmpk sgt kurang keje).

Ita Shadila said...

SX = sex, SG = seram & ganas, PA = politik & agama, PL = pelbagai (gabungan beberapa) --> agak2 jer sbb make sense kalau ikut hurup :P

tader ar natalie portman dalam DUPLICITY tuh..salah citer.. so anda boleh teruskan usaha anda nak tgk crita yg ada natalie portman itewww

p/s - dalia, rajin betul update masa wiken.. nak test kitorang baca ke x eh? ahhahah

hantumakan said...

kuch kuch---> motifkah si jongang, sapa lak jongang nih..?.. pelakun frenchie tu le ke?..hehe(weh, i like tau, rasa mcm burak2 jumpa kawan gebang ngeteh gitew.. hahaha.. regardless waktu memvisit..)

ita---> sungguh membantu, skang asal tau depan ada 18 or 13 yg blakngnya aku dah tak kosa membawa maksud apa, hehe, thx for the info.. by the way, updates bukan satu test ye .. hahahahaha