Wednesday, June 3, 2009

Kek Bunga-bunge- Part I

Bunga2 hasil tangan aku yg keras ni.. kira lepas le kan kan kan.

Bahan nak buat kek ahkak..:)


Tengok le punya sepah meja orang yang tak peronah buat kek nih, eh, JARANG2 je tau..

Play-DOH, eh, bukan le, sugar paste akak tau, kau jgn ingat plastersin lak




Dengan penuh poyo menggunakan kayu geleng yg asyik gantung kat dendeng, hehe








1.nak masak kek berdiameter 25cm siap ngan icing bunga and frills (pedahal, as u guys can see, i'm no great baker, apatah lagi kaki icing kek, hahaha)
2. Nak buat meringue swirl
3. Teringin buat kek lumut yg aza dok kompang.
4. Nak pi Ikea ngan nad and spend the rm60 voucher, hahaha, mcm banyak no..:)
5. Nak masak kung po chicken
6. Nak utilize hari cuti dgn ecersize bila2 suka, hahahahaha..



Okay le, kira dah berjaya checked 3 thingy from the item, hehehe, part 2 nanti aku tunjuk kek yg dah siap berhias and perhaps about to be baham, hehehehe..

4 comments:

Ita Shadila said...

wah! sungguh rajin.. respek respek

hantumakan said...

thx sebab puji rajin, but takyah le respek, hehehe, cam le terror no..

kucingorengemok said...

tepuk tepuk tepuk... tapi kan cik, budak skrg tak panggil plastersin dah, tu bahasa zaman kita je, budak skrg kata play-doh. ok? haha.

hantumakan said...

kalau kau nak tau, play-doh itu sungguh di-banned kat umah aku, minyak, buat licin lantai je..