Sunday, June 14, 2009

Ketua2 Warden MRSM yg dirahsiakan..

Dah alang2 tijah dah ter'mention' nama warden kitorang ari tuh dalam comment dia, aku nak buat entry pasal diorang le..

masa aku skolah kat situ aku sempat bersemuka dengan dua orang ketua warden, sorang eccentric and sorang lak rawk and hippie..:).. memang aku rasa suma budak skolah aku sure tokleh lupa dengan dua orang cikgu nih.. mustahil kot.. hahaha


Warden Pertama - Atan Mat Lazi

Kenapa agak2nya aku letak gambo terminator arnold(selain kerana aku memang tak de gambo dia le).. hahaha, aku sure hanya budak skolah aku je yg paham.. sebenarnya gambar terminator nih gambar arnold ataih motor with a gun.. kalau korang nak tau, Cikgu Atan suka ronda2 time 'prep' checking kitorang tido ke, dating ke, buat experiment nak letupkan skolah ke naik motor kapcai dia, hahaha, dekat koridor kelas.. serious.. pas tuh instead of bawak pistol penabor besar, dia bawak rotan, haaa, sama tak sama dengan terminator wa cakap lu, minus motor besar and gun, korang ganti ngan kapcai and sebat..

so, suasana time dia nak lalu akan berbunyik seperti ini..

Kelas 5 science 7

mamat 1 - hotline, hotline, atan nak lalu, cepat baca buku..

satu kelas buat2 rajin.

'kepeh, kepeh, kepeh, kepeh' bunyik motor, kelibat atan dgn motor bawaan slow and rotan panjang, SCARY OKAY.

yg ini lak insiden lain, masa aku tingkatan 4, kelas aku buat gathering, pas tuh past the waktu yg diluluskan, maklum le bersukaria, mana ada budak teenager nak ikut regulation ye dak, malam tuh takde apa la happenend, but esoknya kena panggil ngan atan depan umah dia

Depan Rumah Ketua Warden

atan - korang nih, aku dah kata balik kul 10 korang still gak lajak hour ye..(grumble, bebel, marah, lecture..tak ingat la apa dia kata)

anak atan yg kecil main lari2 keliling dia and kat area rumah dia. Kemudian dia pun jatuh terjelepuk. Suma orang terdiam

atan - itu la, tak nak dengar cakap abah, macam kakak2 and abang2 nih jugak, kan dah jatuh, haa lain kali kau dengar le cakap abah, jgn buat suka2 (perli le tuh, kat kitorang, nyampoh)

kemudian dendanya kena ketuk ketampi sychcronized, suma pegang telinga kawan sebelah, buat bulatan, naik turun, naik turun.. eccentric ke tak eccentric lu cakap kat wa. korang ada warden macam nih?.. hahaha

Warden Kedua - Sir Ibrahim, lebih dikenali sebagai Bah'Em

Gambar nih aku curik dri email laki aku, thread email skolah lama dia(so, mamat sbelah bah'em tuh ex-schoolmate dia, sorry mamat, i borrow yer picture, i tak pandah bedah gambo and potong gambar u from this picture, so u ikut je la duduk dalam i punya post nih kay).. haha.. bah'em dipindahkan dri skolah kitorang pi skolah dia masa kitorang form four, so, sbenarnya in a way kitorang kongsi warden le gak.. bah'em nih adalah ketua warden yg rawk.. ada gak masa kitorang lepak borak2 masa skolah dulu, akak senior kata diorang datang umah bah'em and tengok gambo dia masa muda(cop, akak tuh pun maybe citer party ketiga lak aku rasa, orang lain citer dia tengok, so and so, this might be a school rumors anyway just dont take it seriously), diorang kata ada gambo bah'em ataih kuda kat oversea with his long hair, tu yg kitorang rasa dia sorang hippie cool gitew.. hahaha..

tapi ada skali bah'em naik angin kat asrama pompuan, masa tuh ari sabtu kena kawad, aku pun lupa kenapa, tapi memang bukan pasal nak ada sukan.. nak kata badan seragam pun, akunya persatuan tak mengkawadkan ahlinya. tapi memang dia hangin ari tuh, guess he woke up at the wrong side of his bed, sebab bah'em sporting, susah nak tengok dia marah kerana mende simple.

dengan hailer/megaphone dia jerit arah asrama kitorang

'bangkai, bangunlah.. tak reti2, bangunlah' aku baru nak turun asrama masa tuh, erk, muka bah'em sangat ngeri, aku nak senyum kat dia pun tak berani.

and ini lak petikan dari email laki aku from kenangan budak skolah diorang, which is so bah'em like, something he gonna say and do
Aku pun tak pernah belajar bawah dia tapi sebab as head warden rumah dia dalam block J and too close to my dorm.
Biasala macam2 cerita. Kereta Muzahid kena cat. Dia sound budak2 yang kena suspect, “lain kali kalau ye pun carik la cat yang baik sikit, kalau dah nak buat tu buat le betul2. Ni separuh jalan.. cat nye pun senang sangat nak cuci..” J
Dia kat ktn sampai ’96. Pastu I think pegi balik MRSM Muar on contract. Dia sound bebudak sana , “Korang ni baik sangat la, boring. Buat la benda2 nakal sikit. Nanti dah tua nanti baru le ada benda nak cerita..” heh..heh..
Dia ingat kes tengok video ehem dalam library.. siapa yang terlibat tuh heh..heh.. tau lah.. Yang kelakarnya bile dia tanya, “Mana dapat tape ni? Curik bapak punya ke?” Si XX jawab dengan bangganye, “This is NOT my father’s tape, this is MY tape!” Hahahahaa
!
Actually I think our batch was quite exciting for him!

(tolong jgn marah saya memetik kata2 anda, it's too interesting i need to share.. please no future legislation yek..:)..)

haaaa, cuba korang counter citer aku pasal warden, kalau korangnya warden ada citer besh, kira kita setara le nampaknya, hahaha




Gambar 3 - (l to r) rakan duet anak bah'em, anak bah'em, menantu bah'em dan isteri bah'em, bah'em mana lak?.. ontah

insiden - close encounter with celebrity to be, rumah bah'em, 1992

ahkak - dek, eskrim semangka 1

celeb - to - be - huh?..(muka pinar2 tak paham)

ahkak - eh, oo, eskrem tembikai 1

yeahhh dia paham and ahkak pun dapat eskrem tembikai.. 15 tahun lepas tuh nak kerek dapat beli eskrem ngan celebrity, hahahahahaha

that's pretty much the story.. kalau aku salah quote, mintak mahap, it's a little story that i might not ingat correctly.. berkongsi untuk ingat masa kecik yg besh, bukan nak merosakkan nama baik sesiapa ye..:).. adios.

5 comments:

tik said...

Sir Ibrahim...kenal sgt.. my ex warden (masa form 4)kat MRSM KTN. heheheh tapi dia memang sempoi gila.. Ada sekali dia hangin sebab my batch (masa tuh from 4).. kantoi fly... dah satu block kena dok kat luar samapi 1 pg..

Ayat2 glamer dia 'Kamu nak fly ker apa.. saya tak marah.. tapi cuba la jd flyer berjaya.. jgn sampai saya tangkap'.

Cikgu Muzahid tuh kitaorg panggil 'BOMbastik' hehehehhe..

hantumakan said...

haha, tik, it's a small world afterall..:).. rasa colorfull kan jumpa cikgu sebegini dalam idup kita.. sampai tua pun tak lupa..:)

Tijah said...

tapi aku rasa la kan...tiada batch yg sebitch batch kita la. baik laki, baik pompuan sama jer. ko ingat tak budak mosh (member of sex house) katanya sampai kena gantung sbb kes pukul. siap kuar paper tu...hahaha. tapi skrg bebudak mosh aku dengar ramai yg dah insap & berbahagier dgn rumah tangga mereka. alhamdulillah. heheheh...

btw...ayam panggang biasa preheat brp degree ek?

hantumakan said...

haha, part berbahgia tuh aku agree.. macam mangkuk pun dedulu, mostly suma dah jadik mak bapak orang yg berilmiah dan bertemadun, hahahaha, apakah ayat aku ini..alaa, people change for the best, kita just embrace the new role that come to our life, achewah, doctor phil gitu..

by the way, nanti aku check kepanasan bakar ayam berapa, aku post kat kotak chat kau nanti, dah malam maleh nak kembah buku resepi, hahaha..

ibusinga said...

Ba'em memang cool...
Lapar2 balik prep ..kirim kat budak2 kecik beli nasi lemak kat tingkap rumah dia kat tepi asrama Melur tu tu..
Mrs Ba'em ke dlm gambar tu....
Laen bebenor...