Monday, June 8, 2009

Me, Nad and IKEA

Pepagi yg important didulukan, menghantar parcel cili kering to my sis, dalina in UK.. hahaha, weh, dah sampai lum? (sbenonya terkunci kat luar rumah selama sejam tunggu adik ipar balik interview, tertinggal kunci kat dalam, boleh)
Voucher yg disalah reportkan, hahaha, hanya bernilai separuh je ye puan2.


Nad having fun at IKEA.

Snacking dengan memakan edamame.



Hasil dari belian voucher, alaa, memang le tambah sikit, heheh, cawan tuh 85sen je satu, murah khen, pas tuh pinggan besar itu on sale, rm25 aje dri rm45, kena tangkap miskipun dah banyak pinggan, and bekas kuih tuh mmg dah lama aim tpi ari tuh abis stock, tinggal yg besar, nih yg kecit dah ada, ambo pun belilah.. and the ribbons, dapat kat 'as is'..dri rm8.90 jadik rm3.. i like..


1.nak masak kek berdiameter 25cm siap ngan icing bunga and frills (pedahal, as u guys can see, i'm no great baker, apatah lagi kaki icing kek, hahaha)
2. Nak buat meringue swirl
3. Teringin buat kek lumut yg aza dok kompang.
4. Nak pi Ikea ngan nad and spend the rm60 voucher, hahaha, mcm banyak no..:)
5. Nak masak kung po chicken
6. Nak utilize hari cuti dgn ecersize bila2 suka, hahahahaha..



Nampaknya dah banyak juga yg aku dah berjaya ticked off dari senarai..err, voucher rupanya tidak le bernilai rm60, salah tengok, hahaha, cuma half of it.. hahaha





6 comments:

-dal- said...

cili tak sampe lagi

BTW.. I got the same cawan here hihih

hantumakan said...

cawan itu sangat murah and cute, hahaha, i like.. kat sana pun murah gak ke?

-dal- said...

hhehe.. aku dapat kat carboot 4 biji 10p.Kalau harga baru lebih kurang je kot.

hantumakan said...

aku telah membili 10, hahahaha, rm8.50, wokeh le tuh..:)

nurulhuda said...

ngeh ngeh ngeh.. lame x pg ikea. pg ikano je last wknd. minum cendol kt foodcourt bwh ikano.

okey sila kasi recommend. food ape yg sdp kt ikea. tried the meatball. tp kureng masyukk.. was it my tekak or the food?

hantumakan said...

haha, kita pun dah tak kuasa makan meatball except for the kids.. me eat else than meatball nowadays.. hahaha.. suma pun buleh.. the dish of the day quite value for money, dpt two part chicken lagi, heheh.. not so wise for dieters,, hahaha