Tuesday, June 30, 2009

Movie kegemaran/kebencian SAYA

mlam tadi tengok Transformer, besh okay citer ini, sangat nganga melihatnya.... oleh itu terus teringat citer2 lama yg ditonton selama ini..

movie pertama ditonton selepas jaman temankan ayah tengok citer 'combat' -
The Fugitive
Harrison Ford belakon hoccay.. Uyei belanja tengok kat melaka, dia blanja ramai orang, teruja gila, masa nih lepas SPM and kitorang attend English course kat melaka..

Best alien movie -
Independence Day
walau sdikit US patriotik, 4th of July sbagai and sungguh propaganda.. i just love this movie, tengok bebanyak kali juga suka.. juga suka will smith, vivica a.fox, besh, besh, hahahaha.. tengok semasa dating, oh, kitorang tidak buat movie sindri di belakang ye.. hahahahaha...

movie yg berjaya buat aku bosan, pi bilik air 3 kali, langsung tak paham apa ke jadah citernya, and almost tido..
The Thin Red Line tie ngan Perempuan Melayu Terakhir
hoccay, describtion itu lebih untuk TTRL tpi aku tetap pi bilik air 2 kali kot for PMT, hahahahaha.. masa nih suma movie yg kluar aku nak tengok, movie addict okay.

coming out of age movie
Empire Records tie ngan Natural Born Killers
okay, aku tipu, aku tak tengok nih kat wayang, ini vcd cetak rompok... mana ada kluar wayang pun citer cam nih.. hahahahahaha.. tpi masa nih rasa mereka yang kerja di kedai keset sungguh cool and jadik serial killer juga cool, err, anggap le cita2 rumaja aku masa tuh, hahahahahahaha.. waa, sungguh cetek cita2 khen, hahahaha..

best romantic movie
Romeo and Juliet, Bahz Lurhman version
oh yaaa, saya juga romantik, biarlah, kita orang juga, hahahahaha, the whole set of the movie is so grand and the ol'time citer yg kita sudah dengar dari kecik ini juga breathe a fresh air, dgn sound track yg sungguh besh..(serious okay, i lurve the soundtrack, siap ada 2 cd tpi skang mana ke ntah) and juga ada buku script citer ini bercoverkan claire danes and mamat lembik itu apa ke nama (buat2 lupa lak, leonardo dicaprio, hahaha, malu ah, dulu i minat dia, hahaha).. and masa nih it make sense kenapa diorang pi buat citer mahal2 untuk citer love story sad ending.. BUKAN SUMA LOVE STORY END HAPPILY EVER AFTER .. hahaha.. kalau hubby dude describe romantik movie dia, i think it would be THE CROW..apakah?.. hahahahaha, kerana boipren rise from the dead untuk membalas dendam dgn ganas.. romantikkah?.. hahahahaha..oh, citer Ada Apa Dengan Cinta jua romantik, tpi masa itu dah kawin dan beranak 2, tak dapat feel dah citer rumaja .. but tau le a good romantik coming out of age movie jua, hehe

best combat movie ever
TaeGukGi(citer korea)
serious, sungguh berkesan di jiwa citer ini okkay.. and effect perang juga nganga, siap peluru berterbangan dan perut burai .. TTRL sila belajar buat citer perang dari mereka ini.. kisah adik beradik pi berperang, abang turut serta kerana tak mau adik kesorangan, berkorban jadi barisan hadapan and counting heads(mereka yg dibunuh) untuk hantar adik balik dan tidak lagi menjadi askar.. sungguh abang terhebat, aku nak abang kerana cerita ini.. hahahahahahaha..

citer waktu dating terbosan
Johnny Mnemonic
oh, citer bosan. sangat bosan tengok lak kat sungei wang plaza yg seat nya ala2 cramp yer kaki and butt skali disitu.. menci

citer waktu dating yg best
Phenomenon
okay, mungkin bukan terbest, but somehow ini paling stuck in my memory, john travolta sungguh bukan the usual cocky himself in the movie, sungguh sronot tengok citer ini tak tau kenapa, it converts me into john travolta lover, hehehehehe, walau ada citernya yg macam giler tak best selepas citer ini, but i like him for not being conventional in choosing role, serious okay.

best witch movie
Practical Magic
sandra bullock and nicole kidman dalam citer nih menjadi adik beradik ahli sihir yg luckless in love..

best ghost movie
tak ingat tajuk, tapi hantu vampire cina lompat
i just tak brani kalau nak tengok citer hantu cina kalau tak lawak, hahaha, so, this is my fav.

okay le, itu je dulu for today, nanti2 kalau ingat lagi movie yg aku suka, akan ku paksa korang baca lagi, hahahahahahahahah

by the way, hari nih 1st of July, bulan nih on 30th kitorang anniversary.. oh, so counting down.. and on 15th, it's min's birthday, dah 8 tahun dah budak tuh, budak mana nih?.. oh, anak saya le.. hahahaha.. okay, chow lovely people.. nak err do the toilet's appointment, haruskah bagitau?.. too late, dah bagitau pon, hahaha

the end

9 comments:

Tijah said...

paling menyayat hati...

tengok jurrasic park kat pusat sumber. sanggup tu bersesak2...

kucingorengemok said...

ppuan melayu terakhir telah membuat aku tidor (yg really tidor)... dan smpi skrg tak tau apa halnya cite tu.

Ita Shadila said...

penah tgk KLU (kuala lumpur universiti, amy mastura? azhar sulaiman?) ita tgk kat wayang... tido baeeeek punya..

hantumakan said...

tijah - aku tau weh yg mana, yg lepas ujian amali makmal tuh kan, masa kena quarantine.. hehehe, kelas aku ujong daa, by the time kitorang siap, citer pun dah roll kredit, hampeh melaon tul..

KOG - kalau ko tau citernya pon, ko tak paham gak, amik aku sbagai contoh.. apa yg terakhir sgt pon.. hehe..

Ita - uii, azhar was in ITM shooting citer tuh, masa tuh gak kitorang ada tournament netball, hahahaha.. walau citer KLU tak besh, but was star strucked sebab azhar suleiman (bukan tapak sleman) wanna join us for netball practise.. heheh... he was really pramah.

Ita Shadila said...

ouh yes, azhar mmg pramah.. dulu ayah emalin chempaka tuh big boss JPJ.. so slalu family day JPJ azhar ada gak.. ada la ckp hi kat azhar once n dia mmg x menyombong la.. tp tader la gedik bebeno, kang x pasal2 mak aku kene buang kerje

-dal- said...

TaeGukGi memang best gilerr.. aku pun tengok sampai nganga nganga.

hantumakan said...

ita - hahahaha, takah gedik pun, u said hi dia akan cakap berperenggan jela2..kan kan kan?

ina - yeaah, sudah 2 orang setuju ngan aku, aku tengok sorang memalam lepas midnite, sikit tak ngantuk.. err, tengok kat tv3 aje, hahaha

Red,Gold n Green said...

sumer citer romantis saya suker!!!!edisi jiwang berkarat...hehehhe

hantumakan said...

wahwahwah, are-t berjiwa sentimentel rupanya.. :)