Tuesday, June 16, 2009

paulo coelho, my new hero, screw u hollywood movie star..




aku rasa aku patut dilahirkan di zaman renaissance.. misti aku jadik babe masa tuh... ala2 adriana lima.. ala, alasan malas nak diet and xcersize je.. bukan apa.. (by the way, there are many more renaissance era arts that depict womenly figure, but err, aku tak nak di cop nudist or liberal or otak karat, I settled with this one)

----------------------------------------


Kali ni aku berkira-kira untuk kelihatan 'deep'. Bukan 'deep-in-shit' deep, just deep, hehe, sila percaya.
Hari ini aku berjaya membaca satu lagi buku sampai habis, buku Paulo Coelho, contrast to the other book I read earlier, buku ini adalah superb, so, korang kena bare dgn aku kerana aku berkira-kira untuk meng'quote' sebanyak mungkin mende yang aku rasa moving and in tune ngan aku dalam buku dia.. oh, by the way, buku dia yang aku baca adalah buku petikan article he wrote, macam adibah amin, 'as i were passing'..

untuk tidak nampak macam aku nih poser or pretentious, aku baru beli 4 buku masa pi warehouse sale MPH, aku dah lama tak beli buku, and bukan habit aku berkepit dgn buku, i would love to be labelled that way, but baik aku clarify skang, that i am a serious magazine reader.. and buku hanya akan dibeli jenis best-seller and gerenti sedap aje, but this time I go berserk and main pilih hantam saja kerana menelipon kezen yang hantu buku juga seakan segan untuk mencadangkan kerana aku suspect dia tak sure taste bagaimanakah buku kegemaran aku, i go random kezen, no worries, asal orang kata sedap..:).. waaaaaaaaaaaaaaaaaaa, berjaya buat ayat panjang pening kepala, sangat kagum..:)..
oh, by the way, aku dah lupa idea sewel yang patut aku tulis kat entry tadi disaat aku berangan untuk 'deep' sounding this time around..mmm, next time we can screw the 'deep' word, not helping at all..:)

pasted from wikipidea
Like the Flowing River: Stories, 1998-2005 (Portuguese: Ser como o rio que flui. Relatos (1998-2005)) is a 2006 story collection of Paulo Coelho.
This is a collection of reflections from Paulo Coelho. In this riveting collection of thoughts and stories, he offers his personal reflections on a wide range of subjects from archery and music to elegance, travelling and the nature of good and evil. An old woman explains to her grandson how a mere pencil can show him the path to happiness! Instructions on how to climb a mountain reveal the secret to making your dreams a reality. This work presents the story of Ghengis Khan and the Falcon that teaches about the folly of anger - and the art of friendship; and a pianist who performs an example in fulfilling your destiny. The author learns three important lessons when he goes to the rescue of a man in the street - Paulo shows us how life has lessons for us in the greatest, smallest and most unusual of experiences
----------------------------------------
oh, by the way, hari tuh aku kata aku susah untuk jumpa lagu yg aku suka, dalam dua hari nih aku berjaya jumpa lagu yg aku ala gemar.. deeper conversation-yuna and malique solo songs, esp the one yg ada m.nasir tuh..like my reading, i go random jua for song types ye.. so sila jgn kata aku
and hubby dude, he's into rock, the last time I asked and checked, his fav song was a rock song yg berbunyi gumbira tapi lyricnya pasal serial killer, serious, oo, and the singer paint a skull face on his face.. and juga lagu tema kappa mikey, hehe, i'm so gonna be dead tomorrow..
ps - dah tanya nama singer and song title dah, misfit-saturday night..:)

6 comments:

Tijah said...

ku juer suka deeper conversation tu. sore dier soothing kan? ku tak suker jac & jiana jeng. sakettttt jantongg...

hantumakan said...

yuna's rock.. mm, but i do think jac is cool too, hahaha.. and i spare ziana.. heheh.. seriously, i hear so little of songs, not even of a radio, aku suka hari yang sunyi.. hahaha

but yuna's rock, about time malaysian scene ada penyanyi seperti dia. amboi, macam reporter hiburan nampak..

kucingorengemok said...

adakah sejak tv rosak, kau dah tak masak lagi?

hantumakan said...

aku tetap memasak, cuma aku takde try new recipes le.. but today i am, red pepper chicken, kalau turn out good, gua post aaaa..

nurulhuda said...

hehehehe. coelho best ek. heh heh. kak n x start lagi twilight. whhooooaaa. tibe2 i malas membaca la, awatnya ni..

hantumakan said...

coelho rocks, (aku nih suma rock, hahaha).. by the way, his other novel ok or not? u gonna read twilight?.. seriously?