Thursday, June 11, 2009

Post Jum'at

Aku perasan yang post hujung minggu bermula Jumaat sampai ke Ahad kurang dapat sambutan..kalau ditengok pada chart, memang orang tak de datang tengok blog pada masa nih.. aku perasan juga, new post pun kurang pada masa hujung minggu..:).. hari berkeluarga gamaknya..

maka, aku nak buat percubaan, nak tulis mende karut, aku syak wasangka mungkin tiada yg baca.. heheh..

mm, apa ek.. mmmm, apa ek.. iskh, kepala aku nih skang kurang pikir mende karut laa.. mungkin 12 or 15 tahun lepas akan timbul pelbagai perkara karut dari kepala aku nih, easily, aku berani betting beb..heheh..

seperti
1.15 tahun lepas aku memang tak pikir malu, aku akan buat apa yg aku suka seperti cakap sesuka hati tak pikir apa ada orang disturbed dgn aku.. hehe

insiden 1
Kedai makan Boy, seksyen 18, Shah Alam, skang dah jadi tapak Ole-Ole.

Aku tengah borak ngan 3 orang kawan A Level, aku bukan budak A level, mana de muka aku nih keputusan cemerlang gitu dan selayaknya pi UK.. besides the topic.. kitorang borak, gelak, borak gelak.. sukati kitorang le nak borak and gelak kuat mana kan, tempat awam(ke kat tempat awam yang nak kena senyap2.. apakah?)

pas tuh waiter bawah umur kedai tuh(ye lah, dia anak tokeh, bawah umur sebab tolong mak bapak dia la kan) pun datang and berkata, kat aku lak tuh..

'Akak, abang2 meja sebelah kata, tolong le senyap, dah le tak lawa, cakap lak kuat2..' tersirap gua beb, so was my friends..

memula kitorang macam nak naik marah, there was a split second aku rasa macam nak bangun and simbah diorang tuh ngan ayaq minuman aku, hahaha, kengkawan aku dah mula pusing badan and jeling2 juling marah gila berhasap tak ingat.. tetiba aku pikir, and cakap, 'lek, lek..'(relek, relek le)

'dek, cakap kat abang tuh..(aku lupa la apa, but usually perangai aku masa tuh akan selalunya sampai kepada jawapan jenis ini, hehe), terima kasih, kitorang sedar kitorang tak cantek, tapi takpelah..'

pas tuh aku pakat2 citer lagi kuat and gelak lagi kuat.. hahaha, sapa peduli beb, memang takkan tackle gua pun, baik gua tunjuk prangai buruk khen..bukan husben material gamaknya.. hahahahaha..yg bestnya posisi kerusi aku adalah mengadap meja diorang.. apa nak buat, aku memang tak suka orang jantan main takut2kan babe macam aku (hahahahaha) nih, i dun like, chauvenist tawww..



insiden 2
MRSM cawangan yg perlu dirahsiakan, hahaha, dewan makan, lunch hour

aku bukan role model masa sekolah, seriously bukan.. haha.. aku rasa orang tak suka aku masa tuh adalah ramai supa dupa, aku tak kisah sangat(kisah le sesikit, mana ada orang suka kena tak suka).. tapi dah irreverseble, maka aku berpikir, tok pekdoh de nak pikir.. hehe

maka aku pun makan dengan classmates aku merangkap kawan baik aku, ada 2 orang..makan la kan, kau pun masa tuh kuat makan, and waktu lunch hour adalah waktu heaven pada aku masa tuh..

pas makan mistilah kena angkat tray kan, buang sisa makanan and pas tuh letak kat trolley tempat tray..

sangking aku bangun, ada satu meja bebudak lelaki(meja makan dewan makan adalah panjang kan.. so meja tuh penuh tau..).. sorang budak bangun (tak silap aku dia tuh homeroomate aku laa , aku malas nak tengok bebetul sebab masa tuh muka aku tebal macam tayar trektar)

dengan suara falsetto dia, dia pun mula sorak 'Kaplak yeah yeah'
(err, kaplak tuh gangster la kot, budak nakal gamaknya, aku tak sure, sebab bukan bahsa johor nih, hahahaha, and yeah yeah tuh kesedapan dari AA nama asrama aku le dulu, Asrama A... le)

pas tuh satu meja dengan sepakat tahap meroyan menyahut..

'kaplak yeah yeah'

ala.. ala2 sorak untuk orang yg kita sokong masa pilihanraya, cumanya aku bukan ahli dewan undangan mahupun ada hati bertanding kat mana2 pilihanraya.. and aku sure niat sebenar mereka bukan nak sokong aku dalam apa bentuk jua tapi mockery gitu..

ayoyo, aku kata, 'sudah, budak nih buat dah'.. dengki le tuh aku happy..:) (kena letak muka smiley sebab happy kan)

banyak kali hoccay suara sorakan itu berkumandang..(waa, ingatan lampau ini ala fresh di ingatan gitu)

insticnt pertama aku adalah baling tray and balik berlari ke asrama and kalau perlu, menangis nyorok muka kat tudong.. oii, malu okay, bukankah masa tuh needs remaja adalah fit in dalam group yg happening.. and kalau di'single out' untok mende tak besh rasa macam nak beli 'crack' and tokmoh tengok donia (acah je, masa tuh aku tak tau pun pasal 'crack', hahahaha)

aku bangun and hantar jugak tray aku dgn gaya jalan laju.. dalam malu tuh aku takut jugak kalau warden nampak aku baling tray kang dia tak kasik aku makan kat dewan lagi kang camna lak dgn perut aku yg lapar nanti, dah le manjang lapar..heheh.. pas selesai aku pun tak sabar nak blah and tinggalkan 2 rakan baik aku kat belakang..

tetiba aku terpikir.. apakah perlu lari sebagai pengecut..(walaupun aku memang tak berani.. kan aku dah citer dalam tag, aku takut kat orang garang, hahaha).. aku mengambil keputusan pusing balik and jalan dengan kompeden.. menghala ke arah makcik dewan makan yg sedang senduk2kan makanan pada budak yg beratur and aku telah mengambil lagi sepotong buah dri besen buah dihadapannya..

MOTIF?.. alaaa, kan ke meja menghidang tuh tengah donia dewan makan.. kat depan skali lak tuh ... tatkala kebanyakan (banyak la kot, aku tak tengok pun) mata budak sekolah aku tengok aku disorak.. aku nak tunjuk gak aku tak heran dgn sorakan mendengki mereka..

aku pulang ke asrama dengan rasa aku dah redeem myself at least kat diri sendri.. and ilang dah rasa nak nangis nyorok muka dalam tudong, heheh..

nasib baik tak pilih pilihan A-nangis itu, kerana i wouldn't live remembering that, heheheh.. sunggoh tak kaplak yeah yeah.. hahahahahaha

sekian terima kasih dengar cerita remaja terdera pedahal perangai sindri yg buat orang mau mendera.. apakah?.. tak kesah le..aku tetap suka jadik aku pun.. kalau buleh balik jaman tuh, belum tentu things gonna change.. my schoolmates.(macam ada yg baca, hahaha). bet u never been single out.. try it out once in a while.. it's a BLAST.. hahahahaha.

9 comments:

nurulhuda said...

heh heh.. gile la.. sggh otai. berani jgk part hentam lelaki di meja makan.. hehehe

Ita Shadila said...

saya ada byk point ni
1. saya masih masuk blog anda waktu wiken altho tiada update --> apakah? ekkekeke, cek komen n chatbox
2. masa wiken adalah utk berjimba, dats y update pun kurang.. kalau ada update akan klua di dashboard, maka saya akan masuk jugak blog anda
3. hari isnin adalah monday blues aka hari melagho.. so org kurang wat keje, org keje baca blog, chatting, fb je
4. 'Akak, abang2 meja sebelah kata, tolong le senyap, dah le tak lawa, cakap lak kuat2..' --> tableh blah baca ayat nih, aku gelak kuat gila sampai almost terkenc
5. sbb gelak kuat gila, suami jugak sebuk tanya.. naper gelak.. setelah dia membaca.. dia pun gelak kuat gila.. terhibur dgn penulisan anda
6. ita pun slalu burak2 kat kedai mkn then gelak kuat gila.. burak x kuat, stended jer.. tp gelak mmg kalah pontianak dpt anak *maya karin*.. tp x penah kene sound baeeek punya.. tapi jelingan juling dr meja sebelah mmg slalu dpt la

Tijah said...

kau tak citer kena haras dgn samsudin?

kuda-kudaaaa!!! tonggek lagi...lagiiii!!!! paling mantap rose la...dia kan tonggek smolajadi. huhuhu

hantumakan said...

nurulhudam my kezen--> eii, kalau tak hentam, balik malam tido tak lena,.. gua pikir nak revenge je, dapat diorang terkedu, puas atiey beb.. hahaha

ita----> i lap u taww.. i suka baca updates u too.. hehehe, well it's official now it's mutual.. and i juga akan masuk dalam belog u even wiken asalkan ada updates, and sumtimes just to see if u dah jawab komen i or belum..hahahaha, stalkerkah aku?.. bukan aaaaaaaaaaaa

hantumakan said...

hahahaha tijah, alemak, part tuh aku lupa lak.. alaa cikgu sampon mana ada harass aku... aku tak seglamer rose, hahahaha...

by the way, thx for dropping by (skema kan aku, hahaha)

Tijah said...

pastu sbb kaplak + pailang...maka takde sapa nak amek kita jadi hadek hangkat kan? wakakaa!

tapi siriyes la...tengok n3 kau pasal mi siput & mi bandung...mmg buat aku giler teringat kat mrsm cawangan rasier ko tuh...huhuhu

aa...nasik lomak & eskrem melesia bini atan lazi pun best kan?

hantumakan said...

haaa, aku slalu beli ngan bah'em and anaknya yg hip hop ituuu, bangga ahkak, hahahahahaha, siap kata, eskrem semangka satu, pas tuh budak 'too phat' itu buat muka blur.. apakah.

kucingorengemok said...

entah2 'meset' yg disampai kan adik bwh umur tu dia kasik lauk tambah tak? ko pernah terpikir? budak kecik tu saja ckp sbb dengki, abg meja sblh suruh kirim salam sbnrnya, haha! aku pernah rasa di single out dan bukan masa sek je, ni skrg ni zaman dah tua bangka, gila ek... lagi 1, weekend pun makcik dtg sini wokeh :p

hantumakan said...

hahaha, weh lin, takpe, orang bp memang 'ampuh' and kebal, kena single out pun menten slamber.. apa nak kesah, bukan diorang pi belikan stok mi meggi pun..

bab budak tuh tukaq mesej aku tak setuju, memang bonci abeh muka mamat2 table sbelah tuh kat kitorang, macam pest sgt jo kitorang nih.. piiirah..

and lastly, aku juer tetap akan terpacul kat blog kucing kau tak kira ujan ribut gitew..:).. again it's mutual people..