Saturday, June 13, 2009

Projek Makan

Oleh kerana dah tersegan dgn teguran che'gu Inggeris kat umah ni atas ejaan yg salah, hari ni nak minimisekan text.. nak letak pictures saja...:).. So, smalam dan brekfast today, projek akak adalah seperti berikut..:)


PROJEK 1 - Merinque Swirl


Rupa paras sebelum dibakar di dalam oven.

Rupa paras selepas, tak banyak beze pun?, dei tambi, keras la kan, apadaaaa



PROJEK 2 - Keledek Goreng Bersambal Kicap

PROJEK 3 - Bubur Jagung Kering Tiada Berkuah..

apa pasal?.. hahahaha, sagu dia dah sedut daa..






4 comments:

Ita Shadila said...

meringue tuh texture dia mcm pavlova ker? keras diluar, lembut bak sutera di dalamnya? ita nak try mkn mende2 desert nih, tp setiap kali pegi.. bila nampak cheesecake.. x nampak mende lain dah

hantumakan said...

tepat sekali adikku manja, selembut sutera di dalam, haha, achewah.. pairingnya adalah double cream and buahan masam sebab dia manis giles..so bila campoq sumer, adalah combination manis, lemak dan masam..seswei

Tijah said...

sagu tu aku biasa basuh lama sket kasi buang dulu kanji dier. kalu tak tu keje nak menyeduttttt je dia. nakal taw....

hantumakan said...

waa tijah, tak ku tau gitu, agaknya aku nih memang dah pemalas, aku main curah aje dari plestik, lain kali aku bilas dulu.. wokie, note taken..:)