Tuesday, June 16, 2009

TV rosak

TV aku rosak, aku takde mende nak buat... hehe.. ari tuh aku baca 'the appeal', John Grisham, kalau dulu slalu tak paham kenapa writer throw some 'smut' in their writing, now i understand, 'the appeal' has no point, reading yg buhsan.. it's like a law text book and throw many characters in it.. dan menjadi text book yg menarik sikit, heheheh.. kenapa la aku pilih buku tu.. yg lain kan banyak lagi.. but I managed to read sampai muka surat last, hoping climax of the story lies in one of the last pages.. chet, didn't happened.

---------------------------------------
aku pernah lepak rumah kawan aku, lepas dia balik study kat US. lama tak jumpa, pas tuh dia bukak radio, lagu ricky martin 'livin' la vida loca'. well, secara normalnya, any people will sang a long, khen..:)..
kawan - kau nyanyi2 lagu livin' la vida loca nih, kau tau ke makna dia?
aku - tak aaaa..
kawan - macam adik aku, nyanyi je, tak tau makna, macam burung kakak tua
(insert bunyik cengkerik, ego tercalar, hahahahahaha)
aku - kau ngaji/baca Qur'an tuh, kau tau makna ke?.. ke kau macam buruk kakak tua jugak, baca je tak tau makna?..
dia tak cakap ngan aku, buat tak paham kejab, kejab je, anyway we're friends, hahahaha..(sorry mate.)
------------------------------------------
aku tengah lepak kat asrama ITM dengan kawan aku, lepas tuh masuk seorang budak bosan yg aku tak suka. pas tuh dia joined borak ngan kitorang.
budak bosan - (nada serious) Kau tau tak Ustaz aku cakap kita kalau mandi(dalam bilik air) tokleh bogel la, haram..
memula aku diam aje, tapi dia bersungguh no/sangat, macam nak pass a new law yg suma orang harus mandi dalam bilik air berkemban. and keep on kacau mood aku borak, hehehe,
aku - abih tu, kau ingat tak pakai tudung tuh halal ke?.. baik kau pakai tudung dulu dari kau sebok nak mandi berkemban dalam bilik air..:)..
macam mana aku mandi skang?.. aku punya suka la, haha, tapi aku dah pakai tudung, budak bosan mandi macamana and dah pakai tudung ke tak skang, aku tak sure. we didn't stay being friends, hahaha
aku suka carik musuh ke?
---------------------------------------
aku tak pandai bahsa arab.. seriously, macam 'death sentence' je amik bahasa arab tuh, tapi aku kena amik masa SRP, sebab aku skolah Maahad, it comes with the territory. maka dengan cemerlangnya aku failed bahsa arab aku, antara sebabnya, dalam karangan yg diorang dah 'aid word to string' tuh, suruh buat sentences, aku telah mengulang dan men'string'kannya berulang kali, without knowing apa ke jadah makna perkataan2 itu dan ayat mende yg aku buat
example - Kassim - kereta - asap. buat ayat le lepas tuh.
tapi aku tak failed SRP tau, heheh.. kiranya keputusan aku tercacat le kerana bahsa arab, sebenarnya tidak, kalau kita failed, apparently keputusan tuh tak wujud dalam sijil peksa, hehehe...
masa tingkatan 4, aku tunggu tawaran pi skolah lain. tapi sementa tunggu tuh, aku masuk kelas science, slalunya masuk kelas science, takyah amik bahsa arab. nampaknya luck aku tak menarik masa tuh, suma budak wajib ambik arab.. buleh.. cikgu arab aku adalah ketua warden asrama perempuan yg garang gila and dah lama 'aimed' aku, heheh..
satu hari dia masuk kelas and decide untuk suruh suma orang berdiri and sapa dapat jawab soklan baru dapat duduk. aisey, aku kata, gerenti le aku tokleh dapat duduk nih, sebab aku tak reti jawab le.. dia soal2, orang angkat tangan, ada ciput 2 soklan yg aku dapat jawab, aku angkat tangan, dia buat tak nampak and pilih orang lain untuk jawab.. hampeh, aku kata..hinggalah masa kelas tamat, and aku masih berdiri (aku sorang ke, maybe 2 orang kot)..
ustajah - apa awak nak buat dengan hidup awak nih? (ustajah tanya aku)
aku - terkulat-kulat (apsal panggil terkulat-kulat ek, macam dah berkulapok gitu)
ustajah - ulang tanya soklan dia
aku - mm, mana saya tau ustajah, saya bukan malaikat tau apa nak jadik esok. (nak jawab Allah, tapi takut berdosa, heheheh, so pilih malaikat)
---------------------------------------------
cerita dalam perjalanan balik ke ITM, ayah aku marah2 aku dalam kereta sebab last semester, aku dah tak dok asrama, tapi tak bagitau dia. kakak yg aku dok satu rumah sewa tuh dah ngadu macam2 ngan dia, guess they are best buddy now..patutnya ari tuh, ayah aku nak tumpangkan aku kat rumah long distance family,
dia marah2 and marah and marah tanpa henti selaju kereta panduan dia yg juga laju dan laju dan laju..pas tuh dia tanya aku, kata nak dudukkan aku kat umah kakak yg dah jadi 'public enemy' aku number one tuh..
aku - la, ayah kan dah kata nak tumpangkan kat umah abang nuar.
pas tuh kemarahan dia seperti kena simbah minyak tanah(kerosene ye adik2) 8 gelen. tadi dah marah gila, skang darab 8, boleh bayangkan.
aku masa tuh rasa macam nak bukak pintu kereta and baling diri aku atas divider jalan hiway, hehehe, agak2 dia diam tak lepas tuh..
guess u can't be smart-ass with yer dad, sure kalahnya, heheh.
----------------------------------
THE END

8 comments:

Ita Shadila said...

gila tipu weih... tajuk entry TV rosak.. citer pasal TV rosak 2 baris jer :P

hantumakan said...

hahaha, ye ke?.. bukanlah, kerana takde tv my mind wanders, teringat small little things bout my past heheh, so, skang releven kan..:)

Tijah said...

cer ko bagitau aku plak...

apa hukumnya org yg booking shower dgn meletakkan set shower sebakulnya di tepi pintu bilik air di waktu mlm supaya esok pagi dia bleh mandi tanpa perlu Q lagi?

wakakaka. kauuuu la tu....

hantumakan said...

hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaa, yeke?.. this one escape my memory.. huhuuuu, jahat tuh, hukumnya berdosa bosa..:)

Ita Shadila said...

boleh la terima alasan camtuh... tp semenjak tv rusak.. entry makin pjg n slalu berupdate :D

hantumakan said...

terima kasih kerana memahami, selain hantumakan, aku juga hantu tv, ini tv free je, umah aku takde astro.. so many tv series, so little time(poison ivy, batman and robin), hehe

kucingorengemok said...

apakah? main book shower? hahaha. apasal time dok asrama org tak panggil chup ek? konon kalau sebut book mcm org besar ke gaknya?

weh, harris puji ayah ko terkentut², fyi, ada ke ko nak terjun atas divider pulak! hehe.

hantumakan said...

eleh, aku tau la harris ngan apak aku kamceng, hahaha, sila la puji ayah saya, dengan segala hormatnya..:)..but sila spare the kentut yeee..

ontah, aku book ke chup ke.. moralnya aku mandi pagi tau, mandi pagi walau malas, hahahahahaha