Wednesday, July 15, 2009

cerita pasal judging people

let see.. apa akan diceritakan hari ini?.. cerita lama lagi le

satu hari hubby dude and I balik jalan2/dating.. sampai kat hostel ITM saya.. kebetulan, seorang schoolmate lama saya ada kat lobi hostel saya.. me and the ol'schoolmate, never talk ever in our schooling life, prasan presence each other kat skolah, maybe.. haha, obviously la kenal..

hubby dude and my x-schoolmate, jumpa masa english course kat MLA after SPM.. in talking terms.. :) ..

I sort of angkat tangan kat mamat tuh, ala2 'heiya mate!'.. ahaks..yelah, walau tak pernah talk to each other, takkan nak myombong or rude after schooling years kan?.. (filler - adik mamat tuh satu hostel ngan saya, sebab tuh dia terjonggol kat situ..).. oh, dia seakan tak sudi layan 'heiyaa' saya itu..

oh, sbelum itewwwwww, sila ingat reputation saya sbagai seorang KAPLA' YEA YEAH.. it's pretty huge.. ahaks..

tanpa disangka, mamat x-school itu dgn gaya heroic telah memanggil hubby dude jauh dri saya and cakap pelan kat dia(slow talk, people)..

lepas settle cakap2 itew, hubby dude pon balik le lepak ngan I..

apa kata mamat tuh?.. I asked

hubby dude ngan muka sposen kata , 'well (sort of, tak brapa ingat le apa hubby dude kata, lebih kurang la kay), dia said that I shouldn't date you..'

I was terribly offended ngan mamat itu, but hubby dude really take it slamber (I story mory lots bout my schooling years to him, so half of the terperanjat is oredi off the scale for him, but I was really terperanjat, mamat itu is the least person i thought will attack me, kerana dia budak baik, hahahaha)..

moralnya, hubby dude still dated me, bertahun after the 'advice'.. and we're happily married skang, ain't that sweet, sweet, sweet, hehehehe..

moral lagi, haha, jgnlah kita judge people sebegitu teruk, bila saya pikir, mamat tuh tak berhak langsung bagi 1sen worth of thought about me pon, he never knew me at all.. hanya pelbagai legend zaman skolah circulated, kebanyakan aku tak pernah buat pon, but tak kuasa nak said 'it aint true people'

and i guess hubby dude passed the test long before I noticed ..ain't that shweet.. boleh bayang tak kalau dia take heed on the so called advice..

and to the guy, i wish him happy life, aku tak kuasa dendam kat hang, but aku wonder ada tak pluang dalam hidup ko nanti nak kenal hati budi aku.. ahaks, mana tau suatu hari kereta ko terbongkang rosak kat hiway, perhaps aku le manusia yg akan brentikan kereta, will u say no, or would I retract my help?..

ponder ponder..

^-^

4 comments:

kucingorengemok said...

woi... keji la sungguh siap nak warn² org mcm tu, and while u were right there! sungguh takde tact.

hantumakan said...

hahaha, agree.. but learn to live with those dorks and doofuses, stupid people of the universe.. u cant please them all, can u?

Ita Shadila said...

wooh! emo baca entry nih.. sentip~
my hubby punya fren pun penah warn bout me.. almost the same incident like this.. macam bagus jer.. ouh mahu berhenti disini.. kalau x komen jd satu entry penuh katanya~

hantumakan said...

it make u wonder the xtra lenght people do to make other people miserable kan, hehehe.. untuk charity suma lariks, hahahahaha