Thursday, July 9, 2009

cinta dua benua - love story lagiks

slepas aku balik batu pahat yg rock itu, and berutus surat macam nak rak, juga occasional phone calls... slalu gak sbenarnya, hehe.. selepas hampir 6 bulan, aku pun berjaya mendapat tempat di UiTM shah alam mengambil kursus mass communication.. achewah.. hubby dude pun delayed fly ke UK kerana jaman itu gawat, so dia kena amik degree year stawon kat malaysia ini, kursus NCUK kat seksyen 6, shah alam, chantek kan.. maka dapat le kitorang dating seperti couple biasa yg lain, heheh..



dinner sesama, ronda lot 10, pi central market, makan kat map'ler.. gaduh, mrajuk gaduh, mrajuk, oh, episod gaduh dan mrajuk memenuhi sketsa cinta masa itu ye semua, maklum le baru kenal, women are from venus pun afterall.. suka main pikior orang lelaki can read her mind.. ahaks.. why, why cant guys understand women, women can understand football (or aku saja bersangka, kerana women watch football for the yummy footballers, heheh)..



owh, disini cinta kitorang mendapat ujian terulong.. hahahaha, err, takyah citer la kan.. and i was at my most darkest, darkest point of my life.. dark, disturbed and so misguided waktu ini.. helpless, suicidal (bukan secara yg akan amik pisau and cocok ke dada itew, tapi secara membuat pilihan bodoh)..oo, boleh diulang bodoh sekali lagi, kerana sangat tahap alpha gamma beta ye waktu itu saya menyusahkan semua orang yg crossed my path.. ibubapa, adik2, keluarga dan rakan2, dan tak lain dah tak bukan hubby dude yg tetap sabar trying to bring me back to surface and let me take a breath so that i can survive a little longer.. before plunging again to my bottomless pitt..



i thought i was right, like always, but this time around(refering masa itu), i did too much and drag u along, almost drowning u too.. -to hubby dude

sedih weh masa nih, tiada gelak tawa taw kitorang.. jumpa aje muka problem, jumpa aje, debate issue bodoh aku itew.. jumpa aje aku akan diam tak mau open up to hubby dude.. hubby dude sampai naik mereng melayankan aku masa tuh..

'why?.. why soul bride?.. cant u understand me.. ? biar saya tolong awak...' kata hubby dude.

lama kitorang begini.. lamaaaaa.. sampai he's about to fly to UK.. sent him coz he's going on a jet plane (nak gak guna, sebab i sang this song to him b4 he flied off).. dia kat sana, aku jadi malas tulis surat.. malaaas sangat, tulis surat, aku nak kena ada rasa dalam hati, i'd been missing that..'sigh'..

he supposed to be there for 2 years.. dia citer, 2 most gruelling years of his, tambah susah study kat sana, tambah cuaca yg macam maa'rop (oh, ini habit dari dulu, tiada kena mengena dgn mana2 maarop dimuka bumi ini, mungkin dgn jalan maarof, bangsar itew saja), dgn aku yg jauh dri pandangan mata, he learnt to let things be.. he prayed so hard.. oh tapi dia tetap pi concerts rock, nyampoh, it made him sane katanya.. hahaha.. apa2lah labu..

stawon kat sana, dia balik cuti kejab.. kitorang kluar lepak again.. aku sronok gila dapat see him in flesh.. surreal.. happy gila.. kat malaysia dalam sbulan gitu.. it made my priorities reshuffle.. it made me think.. this guy is a keeper coz he believes in me, when no such other pikir anything nice dah bout me.. bila suma orang pikir aku such a goner.. loser with a capital L kat dahi..

bila dia balik smula ke UK.. aku rasa macam ada harapan aje ngan hidup aku.. hahahah.. i was waiting for the last 1 year itu for him to be back for good.. when finally he's back, he secured a job.. dia blum confirm kerja pun, aku tak habis study pon..we got married...... YEAH.... and my ever so wonderfull life continue till today..

sesungguhnya cerita di atas penuh dgn emosi.. cerita sedih.. yg happy ending but sedih nonetheless.. hubby dude kata sometimes he like to remember the hard sad part of our relationship.. sebab it made him feel.. it made him rasa worthwhile semuanya dalam hidup.. his study.. our lovelife.. aku lak rasa, kalau possible tak mau pikir langsung bout those phase of my life.. aku nak happy sampai bebila.. heheh..

+_+.. ni kira muka apa?.. bukan muka nak mati kan?.. hehe, sebab dalam citer ujang or gila2 kalau lukis ikan mati mata dia ala2 x ke + gitu, heheh

6 comments:

Ita Shadila said...

gambar masih tiada *pose hampa*

hantumakan said...

owh, hahaha, later2.. hahaha.. ado, ado.. jgn risau

Tijah said...

skrg ni kalu main mrajok2 pun best jugak kan? sbb cara pujuk dia dah lain. wakakakaa...i loike!

hantumakan said...

jah,hotak hang nih corrupt giler.. ontah warne apo la ado.. hahaha, hehe.. ekceli i loike too.. heheh, sipu2 malu konon..

kucingorengemok said...

lagu broery marantika baru nak mula ter-zzzeeettt (bunyi brek)... pasal takde gambor mat ngan minah bunga!

apa yg melanda jiwa ko sampai suicidal tu beb? syahdu aku membacanya, hik hik

hantumakan said...

gambo ada le, esok la pulok.. broery marantika ke makantika (lawak ayah aku..hehe)

hahaaaaa.. owh, aku pon tak paham apa yg aku pikir masa tuh laa.. ko nih, tak baik tau shahdu memain.. heheh.. sesungguhnya aku bebetul tak betul waktu itew..