Thursday, July 16, 2009

HI.. :)

Okay.. I think there are few new readers lately.. pertamanya, hai kawan2 lama.. kawan2 masa sekolah.. :).. ngehehe.. and juga rakan2 kerja suami.. hi , mau tahu rahsia mengenai rakan sekerja, sila tinggal nombor kontek disini.. saya will part with juicy details for a fee.. hahahahahahahaha, saya tipu, takkan saya nak jual laki saya.. anyway.. hope my level of language is bearable.. saya budak skolah tak habis.. yet, saya baca suratkhabar hari2.. err, almost everyday, since life saya berblogging ni, saya jadi super pemalas, heh, none of NEC business rite..

well, now there's new issues arises.. what kind of entry yg should I write.. mm, nak cerita pasal skolah, I malu lak kat kengkawan, macam airing innerwear lak.. korang la, yg baca diam2 tuh, nasib baik korang roger aku kat fb, kalau idak apa2 ntah lagi aku cerita.. buat malu kompeni aje..hahaha..

nak cerita pasal jiwang, malu lak kat colleagues laki I.. ye, saya panggil itu colleague of yers hubby dude.. sebab saya tak panggil dia 'abang', or 'baby' or 'anja'.. oh, kat rumah saya panggil dia sayang, bila conflick free, kalau I marah I panggil.. toot, toot, mana adaa.. i panggil suma endearment aje..hahaha, I tipu, serious..

tapi bila difikirkan balik.. saya tulis ajelah apa saya nak.. it may be a phase, korang maybe just come this one time and think this blog is soooooooooooooooooo boring, korang tak akan datang lagi esok.. duh, i pandai gak prasan kengkadang, yang i nih menghiburkan, hahahaha..tapi I tak kecik hati kalau korang dumped me for a better blog.. haha,

pandai kan I merapu.. tu la, i dah kata.. blog ini mungkin bosan..

peace u all.. esok i hapdate pasal mende2 yang I teringat lagi.. wow, aku skang dah ber'I', dari wa, ke aku ke saya, skang I.. hehe..

hingga ketemu lagi
vavai

14 comments:

Tijah said...

wa tak kisah lu nak tulis apa. wa suke je baca.

wa panggey laki wa baby. wakakakkkaa. acah jer tu. suicidal je bunyinya tu...

hantumakan said...

hahaha.. seriyes ke jah.. aww, baby, u nak makan, meh meh i suapkan, muahs muahs.. :B

leha said...

aku panggil hubby aku biasa la 'abang' like other ordinary people... but some times ayang bila in romantik mode.. tapi my hubby penah tanya la kenapa taruk nama dia as hubby kat dalam phone?... hmmm nak jawab camno???

kucingorengemok said...

saya bukan B (as in ba-by) ... saya A, tarap tertinggi, haha

hantumakan said...

leha - sbenarnya kan, aku masa memula kawin, panggil 'saya,awak'.. serious.. pas tuh FIL aku tokleh tahan dengo, dibuatnya phone kol,suruh laki aku suruh aku panggil dia endearment yg lebih seswei, seperti abang.. ahaks.. aku serious berapi masa tuh, hehe, tpi bagus gak, kalau idak sampai skang aku bersaya awak ngan dia,mcm kanak2 skolah bercinta, haha

KOG - ko mmg laa, hahaha

kucingorengemok said...

oi, sampai bpk mentua call? hahaha, korang mmg kelakor! MIL aku dulu terikut kejap panggil aku yang, i rasa manja gitu!

ps- nenek hang org parit lapis jugak kan? ke parit jawa yg lebih general...? ingat² lupa kekdahnya :)

hantumakan said...

KOG - parit lapis laa.. aku kan pernah raya umah nenek ko masa kekecik.. depan sikit dri rumah nenek aku.. :) ..

kucingorengemok said...

yesss, aku ingat raya yg tu la. tapi tu bukan rumah nenek, tu rumah mak sedara aku... rumah nenek kat titi simpang 3 sekolah tu, dah lama roboh sblm aku lahir :) jejak kasih, haha.

hantumakan said...

ooo, kat situ ke?.. tak ku tau.. mm.. rumah nenek aku pun dah kena roboh.. sob, sob, rumah nenek aku pernah jadi shooting house untuk drama, tpi aku pun tak pernah tengok dramanya.

kucingorengemok said...

yaaa! aku ingat juga ada satu rumah kat pt lapis tu org buat shooting, itukah?! masa tu kita sek rendah kot...

hantumakan said...

mm, tak gak, aku rasa skolah menengah, umah nenek aku rumah aku yg dah goyang tuh.. tpi prop dalam tak ingat beb, ada katil besi yg canopied tuh, ada jam usang..pas tuh nenek aku suka buat patch work pas tuh digantung kat syiling umah dia, kitorang kalau nak tido suka main spot mana kain baju raya kitorang, hehe, kain lebihnya nenek kitorang amik buat patched work tu le,,... huaaaa, huaaa, i miss u atuk ana.... huaaaaa

hantumakan said...

rumah aku = rumah kayu

kucingorengemok said...

soklan - adakah ko ingat sorang nenek yg ada ketumbuhan besor kat leher dia? alah tak ingat lah nama... (brp lama kita nak cite psl pt lapis kat sini? haha)

hantumakan said...

haha, aku tak ingat, aku balik muar jarang2.. pas tuh ada satu phase, ayah ak mrajuk tak balik kampung 5 tahun, hehe.. so, aku cuma kenal bapak sedara aku yg dok sbelah umah nenek aku, and best friend bapak aku, cikgu tapa snapang, sampai skang aku wonder bebetul ke dia ada snapang, hahahaha

okay apa borak pasal parit lapis, i miss balik kpg there, sejak nenek aku dah takde nih.. laaaagi la jarang kitorang sampai situ.. kalau ada wedding aje kot