Friday, July 3, 2009

How did we met - Part 3

sambung lagi, tang mana aku brenti?.. oh, kim salam stawon..


tiba masanya memperkenalkan watak baru lak.. si Y, bespren hubby dude and si N, kawan lepak I.. haha, main 'I' lak skang, mana2lah.. analah, bukan entelah..

so, by this time, aku dah pun kenal sapa le mamat yg asyik dok kim salam nih.. ye lah, spy la gak kan orang yg kim salam.. hahaha, tak tau ropa, apa kes lak..

nak dijadikan citer, satu hari nih, pi la pasar malam kat kawasan asrama kitorang kat shah alam tuh.. masa nih minggu peksa.. tetiba aku terdengar soara orang melaungkan nama aku kat khalayak pasar nih, adus, aku dah risau, sapa lak nak carik kes ngan aku nih.. bila aku posing.. hubby dude diheret dek kawan rapatnya si Y itu..

and si Y pun kata'Dalia, rudin nak cakap ngan ko nih..' sambil tolak tolak, ko cakap la..

hubby dude dgn sipu2 berkata..'Good luck, peksa kan'

aku ngan skemanya jawab 'thank you'..

pas tuh dedua blah.. boleh, stawon kim salam.. bila dapat cakap itu je mende kitorang cakap.. ahaks.. ada tak sapa tukang baca nak tolong sepakkan 2 watak otama dalam citer aku nih?.. jgn, sabar dulu, sabar membawa barokah.. hahahaha,

nak jadikan cerita lagi, aku rasala, ikutkan memori aku yg samar2 nih, aku balik, aku pon story la citer nih ngan kawan selepakan aku.. si N.. si N nih kawan aku waktu dinner, slalu pi dinner makan ramai2, aku, N and beberapa lagi le kawan.. dalam few days after tuh, and after aku citer ngan si N.. kitorang pun nak kluar makan dinner la kan.. biasa memang kena lalu depan asrama boys.. tetiba, jeng jeng jeng, hubby dude and si Y pun lalu dekat2 gerombolan kitorang.. si N nih pon baka si Y tuh gak, bukan kemain le dia nak manggil hubby dude..

'rudin, nama awak rudin kan.. nak ikut kitorang kluar dinner tak?'.. haaa, amik ko, aku masa nih rasa macam nak tenggelam dalam tanah aje sambil nak cekik2 si N nih.. malu weh.. macam aku lak upah dia panggil hubby dude, tapi sengeh tetap maintain..

hubby dude kata dia baru balik makan.. esoklah katanya.. maka kitorang pun reramai janji nak pi kluar makan esok..

kalau tak dikeranakan dua makhluk N nd Y tuh aku tak sure lagi le kitorang dapat berkenalan for real and kawin beranak pinak skang nih, hehe.. oo, citer yg besh lagi satu N and Y pon jadik couple, but yg tak beshnya Y and N tak sampai jinjng pelamin, tiada jodoh.(cerita selingan, subplot kena ada dek, baru drama, heheh)

lepas berjaya dinner reramai, and hubby dude kompiden yg aku nih approachable and dia ada green lite, dia pon trus ajak aku hanging out weekend itu juga, hehehe, maka kitorang pun start dating.. hehe, maka bermulalah episod mengenali hati budi masing2.. wah, episod bunga2 pun bermula..

cukup dulu le, nak pi tido.. ngantuk aaa..

babai fwens..

14 comments:

Neny said...

dinner kat JUNCTION ke? kat gerai mana satu? mesti gerai ujung yg ada byk lampu lip lap tu eh?

hantumakan said...

oh, buken,buken... kat kedai boy.. 3rd from left..or maybe second, skang dah takde la kedai junction nenny, dah roboh jadi ole-ole small shopping complex.. 'sigh'

kucingorengemok said...

yg part bunga2 tu ko nak cite jugak ke? aku ada sedikit kengerian... hahaha (peace)

Tijah said...

giler citer panjang percintaan ko. aku & carlos 3 perenggan jer dah abes. wakakaka

Ita Shadila said...

ada gambo zaman dahulu kala x masa zaman bercinta? tepek ar~ nak tengok! kalau tanak tepek, terpaksa la redha --> ayat sedeh ni

hantumakan said...

KOG - hahahaha, buhsan dah ko dengar citer aku nih?.. eleh, part bunga2 tuh konon aje, tak bunga pon.. sangat..

tijah - ko biar benar tiga perenggan dah settle citer.. dipermudahkan betul percintaan ko.. hehe

ita - ada.. ada, sabar, sebab the whole july kan theme nya citer pasal anniversary.. hahahaha

KOG dah pengsan dengar statement di atas, mati la mak nok.. hahahaha.. uols nak story lagi ke?.. 'pose kerbau mati terkangkang'.. (pinjam style kengkawan ita, hahahaha)

Ita Shadila said...

ayo ayo ayo... kak dal baca my fren punya blog ker? derang tuh spesies sotong, kalau tak berapa sotong pun seksualiti mereka terpesong sedikit.. tp they r good frens.. derang jer yg nak kawan dgn ita masa kat uni.. stret guys think i'm high maintenance, demanding, gila, weird, unapproachable.. end up me frens with gay n pondan

hantumakan said...

ita - hahahaha, no prejudice, no worries.. i personally think frens come in different kinds of packaging, heheh.. err, memang i baca, hahaha.. terhibur gitew..

Tijah said...

waakkaka..

almaklom la cinta seblm tu 5 taun akhirnyer kecundang juer ditengah jln. yg kemudian tu harus la dipercepatkan. mak dah letih nyahhh! huhuhu

hantumakan said...

takpo, xpress pun bahgio... iyo tak?

kucingorengemok said...

dgn ini aku menyokong cadangan ita supaya ko menempek gambor2 zaman bunga di sini. alang2 dah cite separuh kan...

dindaaa kandaaa... burung pun turut bernyanyi... la la la la la la la la la laaaaaaaa

hantumakan said...

tetiba teringat kat hail amir and uji rasyid.. hahahaha, menggeletar aje.. hahahahaha

eyda said...

ekekek..kak dalia sgt la wanita pemalu, sampai nak tenggelam dalam tanah punye le dia malu..wakakaka....sip baik gak ade kawan2 cam N ngan Y tu yek..

hantumakan said...

eyda - hahaha.. sogan aa, nanti org kata terhegeh2.. hahaha .. but so true.. nasib baik ada budak badut berdua tuh.. mm