Thursday, July 9, 2009

ini kesah hantu.. seriyes

ini cerita hantu.. cerita hantu yang duduk kat bilik asrama kitorang dekat PPP/ITM.. cerita hantu masa aku jadi rakan sebilik emon.. cerita hantu yg tak berapa takot, tapi cerita hantu nonetheless.. :) .. kita tengok, pandai ke tidak aku cerita hantu.. aku pon tak pernah coba lagi .. tpi kalau cerita hantu kat wayang and tv, memang aku takkan tengok, sebab aku penakot ya ampun..

Al-kisahnya.. masa aku belasan tahun, aku dok kat asrama bersama rakan kursus.. aku pemalas jaman itu, kalau aku budget nak jadik surirumah cam skarang, memang aku takkan lulus ujian asas pun, masak tak pandai langsung, menyapu adalah 'haram'.. haram sebab pemalas le.. and aku memang tak minat lipat baju.. baju aku bertimbun atas katil.. kengkadang aku kena tidor katil orang, hahahahahaha.. seriyes, kain ngan aku, kain lagi superior.. eleh, orang lain pun kasi je aku bunked atas katil diorang, rela ke paksa rela aku pun tak tau.. tak kesah le tuh, korang maapkan le aku ngan kemalasan aku tuh, citer lama, aku pun dah berubah skang.. (ayat insaf)

emon kengkadang terkena gak badi aku.. pedahal dia cukup kursus anak dara kat umah, masak cun, kira terel le bak kata tijah, hehehe.. yg lain2 pun pass la gak kan.. tpi ntah camna aku dah ram ram ret kan(permainan 'u're it' tuh, cam org putih main) emon jadik cam aku jugak.. ngeri ek roomate camnih.. roomate dri neraka, hahahahahahaha..(gelak setan tuh).. dia pon sama le cam aku, main lelonggok aje kain ataih katil..

satu hari kitorang balik dri kelas, bukak le pintu bilik, jeng jeng jeng.. kain baju kitorang berlonggok kat tengah hall.. tanya le roomate lain, ado ko korang pi alih kain baju aku nih?.. suma kata takde, tapi logika la gak, sebab suma pi kelas, bilik kunci.. eeiiiii scary.. scaryyyyyyyy.. kitorang pun membuat konklusi, ia kerja super natural.. erk.. terus rajin sikit kemas baju, rajin sikit la dri tak rajin langsung..

pas tuh tak lama kemudian (selang seminggu le kita andaikan), aku bangun pagi, mood aku pagi tuh macam hampeh.. seriyes.. macam hampeh gila.. tetiba roomate aku yg lain, yg kamceng gitu2 aje ngan aku buat gaya terkujat kucil macam nak rak tanya kat aku

'weh, kau ada alih meja study aku tak?.. tetiba dia ada kat balkoni,'

aku ngan gaya masam cakap takde, orang takde mood gayanya.. heheh..

suma orang pun tak tau.. minah itu pun buat konklusi yg sama sambil bersetuju ngan aku dalam kes baju itew yg ia kerja SUPERNATURAL..

korang scary tak agak2 kalau dok bilik aku, esp jadik minah roomate aku tuh?..

sekian

p/s - citer ni belum habis, esok aku sambung lagi

4 comments:

Tijah said...

aku lagi scary mlm2 line clear tiba2 esok tengok baldi sabun ko dan ter booking tepi jamban...

hantumakan said...

ampeh,, slalu kluar tajuk, hahahaha..

Ita Shadila said...

aahahah..tijah nyer komen mmg tableh blah.. terus gelak.. rasanyer baldi sabun booking tuh berlaku dimana2 la

hantumakan said...

ahak, kan ita khen.. hahahaha