Tuesday, July 21, 2009

Majlis berbuka puasa ni hari

acara mencadangkan lauk pauk yg dianjurkan tadi nampaknya tak berapa membuahkan hasil, hehe, yg suggest sorang johor pior, suma ikan disuruhnya masak assam podeh.. sorang lagi lak mood western konon, suma di'twist'nya jadi mekanan azab nak ditelan, hehehe, yg lagi sorang lak, mencadang mesakan daging yg tak wujud dlm peti aku, apakah? maka , aku pun menghasilkan le menu sindri.. :)


ikan haruan kering dan tenggiri busuk goreng garing, letakkan tumis cili dan bawang besar, perah limah kasturi.. yummy..

tumis sawi jepun bersos tiram


masak tak cukup kari tenggiri, seriyes, kari tadi tinggal sikit gilaa, apa2 yg ado jelah




gambaran bosa..
so, skang dah kenyang, nak kluar jap, bawa anak2 pi klinik, semua demam dan batuk.. adios



9 comments:

kucingorengemok said...

soalan - adakah ko telah membaling lada sebijik-sebijik kat ikan haruan-tenggiri goreng tu? wah, tak kemproh langsung! kih kih...

Tijah said...

ntahnyer. sebijik2 mana pedas weh! tak johor la centu. wakakakaa.

hantumakan said...

eleeeeeeh, macam salah bosa jo, hehe, lado tuh melotup lotup bila goreng tadik, habis terbang sana sini, bukan saja sebijik bijik, juga siap batang pon tak buang.. wow, pemalasnyaaaaa.

Ita Shadila said...

kenapa namanya tenggiri busuk?

leha said...

meleleh air liur tengok lauk ko dalia.. smlm p jusco telupo lak nak cari rosmeri... tak po la.. arini nak p carik ikan tenggiri la jugak.. nak masak lomak cili api campor rebong..

hantumakan said...

erk, yg nama blakang busuk (tenggiri and gelama) maksudnya diorang tak keringkan the ikan kot.. siap perut pun ado lagi.. just trus letak dalam solution so that ikannya akan terawet.. kalau nama keringor masin, diorang akan belah and sidai sampai kering,betul ke nih?.. sapa2 nak tolong clarifykan?

leha - wow leha, tenggiri masak lomak cili api dgn rebung bunyinya mengiurkan, hehehehe, jgn lupa pos ke klang.. hahaha

Ita Shadila said...

so basically x busuk la.. nama jer la busuk sbb ada perut.. tp bila dah awet perut tuh x busuk pun kan?

hantumakan said...

iyoooooo, hehehe.. tidak busuk tapi sila siang sbelum menggoreng.. ^--^ , wow, buat like gigi jarang, mcm madonna.. hehe

leha said...

kalau jumpa ikan tenggiri nyer...