Tuesday, July 28, 2009

mari merawak, tiada topic ni hari

anak aku suka gila tengok cerita ni, main medium language mandarin, tpi ada rojak kantonis, indian, malay and english sebab yg masuk kelas nak blajo mandarin ini pelbagai bangsa.. but mainly chineses..

tu hari masa last episod, anak aku yg berdua yg dah bosa tuh tengok le kat tv.. pas tuh bila habis dedua berlari masuk bilik

yg sulung cakap ' maaaaaaa, sedihnya'

aku cakap 'awat?'

'k.min rasa mr siao dah habis' she was teary eyed, seriyes.. aku gelak.

'alaa, kan cuma cerita, mmg la pandai habis, nanti dia buat lagi sambungannya,'

'tak, kali ni mr siao pindah, dah tak mengajar'

wow, sungguh mendalam effect citer ni kat anak2 aku, heehe... NTV7, tolong sambung cerita ini with original casts.. aku pon kengkadang tengok, and we did share a good laugh between us..

----------------------

masa aku blajo kat PPP/ITM, ada sekali aku lepak ngan kengkawan yg baik ngan senior lelaki,

tetiba mamat itu berkata kat aku 'Kau ni cute la'

aku terkedu kejab..

pas tuh kawan aku pon ramai2 menjawab

'cute tu..... ugly but adorable..'

apakah? eiii, ko puji ke idak ni?.. hehehe .. aku nak amik kat part adorable le aje, hahaha...

pointnya, sapa kena puji cute itu dia tak cukup cantik untuk dikategorikan gorjes, cantik, jelita, hehehe, maka cute menjadi pilihan, ko tak cukup cantik tapi ada 'sheshuatu' .. hahaha, betul tak?

---------------------
esok anniversary aku, yeah yeah yeah.. yg aku dok tetunggu macam tak sabar.. so, lepas esok tunggu lak anniversar yg ke-10.. over kan.. harus tahun depan kena sambut dgn kenduri kesyukuran, 10 tahun itu time frame yg membanggakan.. dah jadi jubli apa ke nama, aku tak tau, tapi kan orang melayu suka main2 jubli2 nih.. korang doakan ye kesejahteraan perkahwinan kami.. amin ya amin.. :)
habis la dah, nak pi masak, ni hari nak masak bayam, sotong, ikan dan yg pastinya nak buat sambal blacan..

5 comments:

ms ct said...

INSYAALLAH.....SAMNAL BELACAN SODAP TU...

Lya Colours said...

happy anniversary sis !!
mmg pencapaian yg m'banggakan dan m'berangsangkan
oleh itu lya bg anugerah Jubli Berlian
wahhh gitu !!!
hehe

Ita Shadila said...

i pilih gorjes..
eh, ke takleh pilih? x kira nak pilih jugak

i gorjes~
i gorjes!
i gorjes.

kucingorengemok said...

ha tu ok je ambik gambor tv...

hantumakan said...

ms ct - amin, ye, sambal belacan pembuka slerakan, malangnya tak buat pun tadi, tak sempat.. :)

lya - kalau anugerah jubli berlian, berliannya dapatkah?.. hahaha, wau teruja habis..

ita - u mmg gorjes, hahaaaa.. pandai u pilih ek..

KOG - itu aku kopi from the net laaa, citer ni dah habis almost for 2 mths.. heheh