Wednesday, July 8, 2009

mari merawak..ACTING KONON..

tijah telah meng'stir'kan memori lama aku, dgn kononnya she ken act oso.. achewah, nak jadik bintang pilem lak ko jah oii.. sokati ko lah jah.. i tak pandang donia glemer nih, hahahaha..

tijah citer pasal aksi pentas dia masa skolah kat mrsm caw. rahsia itew..menjadi orang mati la pulok.. err, yg menyangsikan disini, kenapa aku jugak ada memori yg sama, blakon jadik orang mati.. citer ibu yang mempunya anak derhaka, mak eh mati meyebabkan anak eh nyesal tak sudah.. hehe, yg lawaknya tijah tak ingat yg aku blakon, and aku pon tak ingat yg tijah blakon.. aku membuar konklusi, mungkin it was the same day pementasan.. all girls kan jah kan.. so, masa dia blakon, kita sumer blakang pentas ready2 gitew.. so sapa yg dulu act, yg lagi satu tengah bersedia, and yg lagi satu lak act, team yg lagi satu tengah kemas, blakang pentas jugak, heheh..(kitorang lain asrama, so sudah pasti team kitorang pon tak sama, hehe)

oh, citer flash back nih ada lagi.. citer nih citer pentomin, yg mana ko act, suara orang lain akan cakap bagi pihak ko kat tepi pentas..ala2 kalau penyanyi ko mime le gitu..aku jadik emak, mungkin kerana aku sdikit tinggi dari orang lain (yg berani kata aku pendek cuma laki aku aje tuh pun kerana dia 170+cm keatas, bukan aku aje diejek pendek, sorang mamat yg pernah dating ngan aku sbelum aku dating ngan dia kat PPP/ITM juga dipanggil pendek, menghina aku le tuh kerana dating ngan mamat tuh, ampeh lu hubby dude..).. ending citer kenalah mati kan, biaq memberi sedikit keinsafan, hahaha, macam boleh insaf.. siap di'soundtrack' dgn lagu 'oh ibu' by exist.. huhuuuu, tak tahan kalau ingat..

kata minah yg mewakili aku 'Ash'haduAlllah ilahailAllah'

wa pun tangkap cue, mulut pon cakap la ayat yg sama, terus terlentok ala2 mati disitu..tahan napas siap, mata tutup kulai.. :) ..

tetiba suara minah untuk watak aku sambung balik ' Wa ash'ha duanna muhammad arrasullullah'

amik ko, menggelabah watak mak kena bangun balik habiskan ayat... mamposh, cerita penuh keinsafan terus jadi citer lawak, orang gelak sebab orang mati hidup balik...

menci tau kesilapan teknikal camnih, apa masa blatih aku tak pay attention apa.. hahahahahaha

habih dah citer..

9 comments:

Tijah said...

wakakakakaa...

siriyes mak gelak tak hengat sampai gegar2 lemak 3 tingkat nihhh!

merasa ko reincarnation kan?

mungkin pementasan sempena maal hijrah kot tu. dan...sapa abes dulu misti la lari blk dorm kayu tu. tak pun misti DS tgh nasi ayam tem tu. lambat2 kang tak dapat cop drumstik.

Ita Shadila said...

yes! n3 baru juaaaa... adei haih... tekekek kekek i gelak baca.. i x penah berlakon tp kalau pantomin mmg la slalu jadi gitu tau.. las las jadi bahan lawak

eyda said...

wakakaka...lawak lawak...tergelak den baco kek opis ni ha...

kucingorengemok said...

hahahahaa... aku malas nak komen byk, hahahhaaaahhhaa... kena buat nafas sentap skit tu!

hantumakan said...

tijah - weh, DS kita makanan sedap kan.. suma orang masuk asrama seksa makan kat dewan.. budak muar boleh melahap nekmat tiap hari, kau ingat tak bodak lelaki pi balik roti burger kat asrama aku.. lepas dah makan daging burger.. apa kes la, makan sedap sgt le tuh, makan burger dek time supper..

ita - hahahaha.. pentomin memang lahanat la kiranya.. aku menci le..

eyda - hahaha, mari gelak sesama, last2 aku yg gelak sendiri kat umah sebab korang gelak.. :))

KOG - ko pun sama?.. sampai sentap kat opis?.. kisah benar bukan ciptaan taw.. :)

Tijah said...

a'ah kan? ada ke DS lain buat skrembel egg separa cair berperisa oregano cam DS kita? takde kannn? aku penah pegi jasin (matik la kot ada budak jasin baca ni..) DS dierkan...cencaru tu kann...bukak jeket terus nampak tulang kauuuuu!

hantumakan said...

mm, sian mereka di jasin, ahaks.. laki aku kat kuantan pon sama, asyik citer makanan tak sedap aje, hehehe..

Anonymous said...

mrsm muar punya makanan the best among asrama lain.. hehehe
dalia.. org kata aku gila gelak sensorang dengan rancaknya kat dalam bilik nih...

hantumakan said...

haha, ko kah itu leha?.. ko ingat tak acting ni? masa kita form four?