Sunday, July 12, 2009

Plojek masak2..

Smalam kan, memalam buta, teringin jugak nak masak .. walau tau dah malam.. hari sabtu lakiku merayau mencari tayar.. so, takde mood nak tengok dapoq, mengadap computer bagai zombie(kalau petang kira zombie jugak ke?), bila dia pulang, mood bertukar menjadi beburung riang, terus nak masuk dapoq, nak jugak masak.. maka projeknya adalah, jeng jeng jeng



toad in a hole(lagi ke?) and Upside-down honey cheesecake

walau gambar cheesecake dulu tapi sbenonya masak toad-in-a-hole dulu.. lantak le mana2 gambo yg kluar kan..






okay, sequence gambar ini sangatlah terbalik.. yg ini gambar yg terkini diambil, pagi2 tadi bersarapan dgn makan cheesecake.. sungguh melayu murtad kan, tetiba rasa tadi rambut trus jadi blondie.. u know what i mean (dgn setail jamie oliver bercakap)


sungguh telah menggoda laki untuk mendapatkan raspberi itu ye di pagi sabtu.. manja2 di jaya jusco.. maka hubby dude telah belikan dgn syarat rela dicemeti .. hahahahahaha, acah ajo.. korang nih.. gilo tak snonoh..


gambar cheesecake yg sama, angle aje yg lain, oh, cheesecake ini individual mould.. maka takyah potong2 or kongsi2..


haaa, ini yg baru masak, makan pukul 2 pagi bleh.. walau disuruh chill, tukang masak dah mroyan nak jugak makan malam tu juga..


masak start pukul brapa?.. pukul 12.. oo, lupa lak, hubby dude nak take the credit sebab tatkala baru nak memutar cream cheese dgn gula, my sis called and kitorang borak sampailah hubby dude siap buat semua.. i cuma tolong bakarkan aje, heheh..


oh, by the way, tadi terpakai lagi gula cap giant yg barua tuh, so, the honey syrup is a little bit gritty kerana gula hasad itew.. sungguh suka musnahkan masakan ahkak tau..



ini pula dinner di malam ahad itu.. hari tu kan tak puas ati presentation tak gah, buat lagi skali guna recipe jamie oliver la pulok, rupa turn out better tapi rasa lagi sedap resepi yg ari tuh, maka, moralnya, guna resepi ari tuh, and masak style jamie.. boleh apa main kawin2kan recipes..





haa, cam pokok rosemary lak tumbuh tang akunya mekanan.. lantakkan..


okaylah, nak sidai baju and tido.. till later semua.. rasa macam ramai aje yg baca (oh, akak manusia prasan, korang sabar aje la ngan aku kan).. napa suma dok dediam aje.. tak kisah le, hope i didn't offended anybody.. epi reading and vavai.. :)




10 comments:

Tijah said...

kau mmg overdose kan? suka buat aku stress. haihhh! kalu la metabolisma aku tinggi...mmg hari2 aku buat mendalah nih!

Ita Shadila said...

cheesecake itu nampak sungguh sedap.. choc volcanoes n cheesecake terbalik ni boleh ka? *matilah gemok pas ni*

sial buang gula hasad tuh, or maybe buat air teh/milo/kopi je guna gula ni

Ita Shadila said...

alamak.. bukan sial yer.. SILA!!

hantumakan said...

tijah - alaa jah, jgn le buat hehari, matilamak nak bakar lemak kan, heheh.. ko buat stawon skali je nok.. (seriyesly, aku sungguh dah nulih mcm ko.. ngeri, kerasukan sgt)

ita - resepi tak kata gula caster, itu yg main scoop from my balang air(teh/milo) punya gula... dah tuh baru prasan, menci sgt..

ahaks, u bring me ole2 from states, i cook u anything u want.. hire i tukang masak for a day pun buleh.. (deep tak hint i, hahahaha bergurau laa)

Tijah said...

jap jap. caner aku leh lupa nak tanya nih...

err...dicemeti tu caner rasa dia?

wakakakka....

kucingorengemok said...

itu makanan ke kebun bunga? hehehe

Lya Colours said...

sedapnye cheesecake... kalo blueberry bertambah yummy2. nyam2

hantumakan said...

tijah - habis montot mulus aku.. eeeww.. too much info

KOG - ye ye aku tau, macam tumbuh semak mekanan itu, etlis akunya batter risen taw, dri ari tuh rupa penyek aje, hehe

lya - yeaaaaaaaaaah, lya pon berkata, hehehe.. sila letak segala beri.. tapi tak mampu beli semuo eh, satu bokeh rm17..macam makan emas je la pulok.. :)

Tijah said...

hahahahah....

*tgh imejin

hantumakan said...

tijah, ko jgn.. nanti aku cemeti ko lak..*wtoossh*.. hahahaaaaaa