Saturday, July 4, 2009

Sabtu yang menyambut kawan lama..

ya kawan2, sabtu saya meriah dikeranakan menyambut tetamu.. kawan2 lama kelas advertising ITM Shah Alam.. 3 orang teruna trang tang tang, alemak tetiba rasa ala bujang lapok la pulok.. oh, by the way, they are nice people (azad, kalau ko baca akunya blog, sila jgn melapor, aku tulis yg baik2 saje pasal korang, ahaks)

get to set the table again, hahahahaha. kerana memula suruh datang 2 onwards tuko kepada 4 onwards.. hahahahaha.. jgn, kang datang awal, menyingsing lengan baju lak tunggu ayam di oven.. heheh..
yg simple2 aje, ko nak letak bunga bagai, bukan mamat2 paham pon.. sesuaikan dgn tetamu.. eating is the business, not the frills, hehe, aku je pepandai tafsir begini.. hehehe..


oh, siap name setting ye.. ko dok sini je eddie, jgn pindah2.. aku dah assign kursi..

ye, star of the day, ayam masak brunei.. apa ke nama punya jauh, dah nama resepi sedemikian, kita ikut sajalah ye.. resepi dari majalah rasa/saji, tak ingat le, tapi resepi sorang nenek cool.. dah banyak kali masak, memang sodap, guna ayam dipotong kecil pon sodap, pas tuh tear the meat and makan ngan roti pita, what la wei, heaven.. seriyes.. letak le tomato, salad, timun and sos..




oh, sungguh tampak simple and cair.. sila jgn tertipu, saya pun mulanya tertipu, ingat rasanya simple saja.. peach letak peanut butter ditengah, grill hingga garing2 gitu, makan ngan eskrem.. sodap okay.. simple and sungguh 'ooohh', 'aaaah'.. jilat tepi bibir.. (cobaan untuk menjadi nigella.. hahahahhahahaaaaaaaaaaaaaaaaa, FAILED).. tapi percayalah ia sedap.. dah percaya dah?.. terima kasih..
lupa lak nak amik the whole dish..
ayam bakar brunei
steamed veggie (broccoli, cauliflower and sweet pea)
crunchy wedges
air tembikai laici (hubby dude buat)
and grilled peach with peanut butter with eskrem..
satisfied tetamu2.. tuan rumah pun eppi..resepi esok la ek.. malam nih tak sempat
habis dah..



6 comments:

Tijah said...

gilaksss...siap tebelseting tuuu. aku bentang sokabar jer biasa.

weh. resepi ayam bakar jgn lupa aaa...

aku malas nak update la weh. esok2 la aaaa...hahha

kucingorengemok said...

apa kena ko nak buat popia tetengah mlm buta ni oi? aku nak tidor dah... tapi teringat baju dlm mesin lom sidai. tapi bontot tak bergerak main tenet.

cuba lagi buat bunyi oooh-aaaah slps saiz naik ke 44D. sekian dinasihatkan.

hantumakan said...

tijah - eleh, aku taim malas pon main suruh anak aku lotak paper buruk sajork.. sejak bila la aku dah pandai pakai 'sajork' nih

KOG - hahaha, telah berjaya menyantap popiah and pic eskrem itew.. kalau tak, tak lena tido, mau ngigau tido berjalan pi dapoq memalam buta nanti..

chow people, nak tido dah ni.. :)

Ita Shadila said...

sajork? ermmm macam slalu nampak.. anyway meriahnyerrrrrrrrr table setting.. sedapnyerrrr food.. kemain lagi.. adakah sudi utk buat choc volcanoes utk saya nanti? table setting x payah.. yg penting choc volcanoes tuh.. ahahhaha

hantumakan said...

haha, ita, sentiasa sudi asalkan bagitau awal2 nak datang.. i can go berserk planning for makan2.. i loike entertaining.. gud company is always welcome.. :).. kalau orang kata nak datang, and have enuff time to prepare.. sungguh heaven rasanya.. :)

nurulhuda said...

hahahaah. saayeee nakkk rs choc volcanoes juga dan kek kek jugaaaa~~~~~ tablesetting lawa tp siap set name. cisss vry the omputih~! :P