Sunday, July 5, 2009

Setelah exclusively seeing each other : main snail mail

how did we met dah jadi trilogy (aku nak jugak jadik macam producer pilem hollywood, suma nak pakai main trilogy), so skang citer dah jadik tajuk baru lak, hahaha..

pertama-tama siapa setuju, yg kalau seeing each other exclusively doesn't mean kita dah really in love, head over heel, you jump i jump?.. kerana hubby dude sampai skang masih ada disputing issue that me being such a slowpoke to really appreciate him and for really gila tongue wagging sampai nak ngekor hubby dude like a little puppy.. love takes time to develop, yea adik2.. sila ulang mentera ini.. haha, seriously, u cant really rasa the guy is destined to be yer foreva love match kalau u tak really take time to know him well kan.. saja tanya, manalah tau ada yg 'love at first sight'.. hehe...

oo, sambung citer.. stelah kitorang mula going out together, ada citer sedih berlaku. hehe.. tak lama kemudian, my course bercuti semester.. and that time we started to write to each other.. mm, what did i received for my first snail mail?.. ingat2 lupa, kalau tak card raya cina yg sbenarnya untuk hari raya(double celebration if u guys remember, so kad raya cina and raya puasa ada di pasaran pada masa yg sama) it must be an aerogramme.. hahaha, it really took me by surprise tiada surat bedak cuticurap or pink or blue writing pad, hahahaha kalau he did sent me that, sure pemarkahan hubby dude akan jatuh merudum.. sapa nak kawan ngan mamat jiwang kan.. err, ye, saya akan kena geligata kalau berkasih ngan mereka seperti itu..

oh, lupa lak nak eleborate part citer sedih, hehehe, err.. setelah dapat keputusan semester, saya kantoi 2 subjects.. subject linguistic and reading.. setelah mengulang paper, saya tetap tidak lulus maka berakhirlah diari hidup saya di PPP/ITM, kena bungkus kain baju and balik rumah dok diam2 pi mintak tempat lain lak nak belajar..

sementa inilah, hubby dude and me menghabiskan masa nak berkenalan itew dengan mengarang surat.. menggunakan segala jenis kertas kosong di bahagian belakang sebagai wadah untuk menulis.. fuiyoo, aku telah berjaya menggunakan perkataan 'wadah', sungguh bangga.. hihi.. juga telah menggunting berbagai jenis kertas ceklat atau kotak kasut sebagai sampul surat, the ones that most memorable i got from hubby is the 'east india company'nya paper bag yg dah jadik sampul surat.. kewl taw.. hahahaha.. juga telah mendapat test pad milik doctor(aku sangsi mana aku dapat, tapi legal kot, hahaha) untuk prescribe obat untuk pesakit untuk menulis buat hubby dude.. lagi felek, lagi kitorang suka.. hahahahaha..kengkadang kertas2 dari 'the store' yg baling2 kat umah tuh, itu le test pad kitorang..

memula hubby dude mengambil langkah skema mengarang surat atas kertas yg proper(means test pad biasa laa, bukan kertas pink or blue taw), but i bored easily.. and memulakan projek itew.. saja kan.. tak sangka mamat ini take cue and juga menjadi seperti aku.. dude, u jgn tak ngaku u ikut i kay, i tau, hahahahahaha..at points, he gotten better that the sifu.. sebab dia pandai le gak sketching.. and kengkadang lukis gambar comic yg he reads.. or kengkadang muka awek dia yg nyampoh tuh.. eh, awek dia aku ke?.. hehehe, oo, kalau camtuh lawa la gak minah tu.. hahaha..





kad raya cina yg dipercayai kad pertama kiriman hubby dude..

oh, hubby dude panggil i soul bride, i loike..


aww.. sila takut dgn gigi itu yee.. i'm the 'jaws'.. hasil nukilan hubby dude, dia nampak aku tang gigi aje agaknya..

sketching by him..




must be the boobsies, tu sebab dia lukis.. hahahaha




batman sembelit..acah jo hubby dude, jgn mare noo.. :)..






haa, korang tak percaya kitorang pakai paper buat letter.. siap ada gambo printer lagi, oleh keranakan banyak mukasurat putih, maka dia pon terpilih untuk jadi contengan..



sekian saja untuk hari ini, kisah cinta saya dan hubby dude..

p/s - setelah heated debate, kitorang telah memutuskan yg the first makalah bertulis adalah sepucuk aerogramme..

3 comments:

kucingorengemok said...

dgn byk latihan menulis camni pun ko bungkus linguistik? hmm... zaman dulu tu dia dah tau nak sketch 'angela' lawson ye? hahaha.

Tijah said...

siriyes aku tak penah ada ni...sbb hubby dude (wah tetiba terikut2) adalah opismet. makanya..guna email company sajork

hantumakan said...

KOG - oh, aku dah salah subjek.. sbenonya literature..weh, bahsa surat mana ada betul pon, bukan main suka2 kita ke? macam bahsa blog jugak.. hahaha

tijah - wah.. cinta opis rupanya ko nih.. hehe.. misti penuh politik cinta.. aku bercinta masa blajo memang le pakai surat kertas.. tang mana lak nakdok depan computer 24jam.. :)