Thursday, July 23, 2009

Siapakah Ahkak?

ari tuh tijah buat entri pasal sapakah dia sbenarnya, seorang yg beridentiti bercabang, hahaha, like the terms, heheh..cute..

pas tuh, tu hari aku buat komen kat blog KOG,
dia kata ,'kalau ko tak ingat KGG pun dah lama aku label ko psycho, so takpe la... ;)'
dia letak ikon kenyit tuh, aku assumed ajelah psycho disini mungkin compliment -snicker-

pas tuh smalam aku baru add budak skolah lama aku kat FB..
dia lak kata 'Miss D yg gila-gila kat dorm'....
aku pasti disini gila-gila bukan majalah lawak 80-an

tu ari classmates lelaki aku datang umah makan2, and diorang masih guna nama paksarela diorang bagi aku jaman 90-an iaitu 'Ting-Tong'.. pun aku tak rasa merefer bunyik loceng rumah, walaupun diorang suka panggil nama aku and bunyikkan ala2 mcm loceng rumah..

and tahun lepas aku jumpa budak skolah lama aku gak masa raya, and dia kata aku sensitip, cepat kecik atie.. heheh..

and budak2 lelaki skolah aku dulu and certain budak2 pompuan juga assumed aku sorang budak nakal gila amat yg patut dijauhi dan dipulau.. wow, seriyes? aku pepandai aje letak lebih ajinomoto.. tpi aku rasa yeeeelah, hehe




so, berbalik kepada tajuk, siapakah ahkak?..

mm, how to put this..

aku loud, crass, unrefined, tak reti minced words, don't do politics skolah (as mix with popular people)to gain mileage, tak kaki ampu, mix ngan people yg aku rasa best and baik-tapi tak semestinya orang lain pikir yg sama..

aku impulsive-yg slalu membawa kepada doing kerja karut there and then-

aku cranky bila lapar -sehingga membawa aku ketuk2 pencil box aku dalam kelas math cikgu Ja'un sebab dia dah 15min lewat lepaskan kitorang waktu lunch-.. hehehe, cikgu Ja'un masih dendam kat aku sehingga ujong tahun aku form 5 rasanya, padan la ngan muka aku, tak hormat cikgu, pedahal simple gila, aku terlalu lapar masa tuh.

aku sensitip pada kawan yg aku rasa baik ngan aku tapi ropanya mereka rasa aku nih kawan ketawa aje, hehehe, no offence, maybe commitment kita tak sama.. hehe, aku pon pernah treat orang yg ingat dia rapat ngan aku camtuh.. kita terlepas pandang maybe..

oh, untuk reputation aku kat MRSM tuh?.. aku rasa simply start sebab aku carik gaduh ngan classmate lelaki aku yg chauvanist and tersohor gangsternya di skolah aku, yg try to put me to my place, ye.. pompuan yg spatutnya meekly diam aje diorang buat apa dorang suka dalam kelas, the next thing i know, the whole shcool of guys know me like the back of their hand.. :)

oh, i don't do 'regrets' well, so, life's go on walau for the abundences mistakes and wrong decisions I've made, I'll learn, apa nak nangis pada nasi yg tumpah.. :)

lebih2 dari ni?.. ada la yg baik2 pasal aku, tapi kang kalau citer macam masuk bakul naik lift,

hehe, so dah habis mengenai siapakah Ahkak.. :)

14 comments:

kucingorengemok said...

di masa sek rendah aku rasa ko seorg yg amat berhemah, tapi bila dah update di kala dewasa, aku buat u-turn... ye la dulu kuman kita semua lom fully developed kan! hehe. take it all as a compliment sbb kalau ko seorang yg tak best, takde la org asik datang je blog ni kan :)

glad i went to anati's wedding walaupun pada mulanya aku amat malassss nak ikut, heheh

hantumakan said...

KOG - maka, betullah itu compliment, hehe, yeaaah, aku dah tau dah, hihiiii..

kau juga budak seriyes masa skolah rendah itu, sbenonya aku takut nak kawan sebab takut tak sama level ngan ko, haha, lagipon ko budak pandai.. aku still ingat pi bevday party ko masa darjah 2 kot..

oh, aku juga buat u-turn lepas baca blog ko .. and rasa kuman ko pun not bad, developed to one-of-a-kind strain, ahaks..

so, toast for my kezen wedding.. hehe

nurulhuda said...

since kecik, i knew u mmg taiko..haha. harus ye berkasar baloik to guys yang kuang ajaq

mentaliti boys sekolah mngh mmg bosan. even up until Uni time, still the same old perangai. menyakitkan hati! lame gile..

wakakakaka. asal i sound like boy-bashing?!!!

hantumakan said...

keze - hoorah for boy-bashing, hehehe.. but seriyesly.. mentality dorang adalah mengejutkan taw..

Ita Shadila said...

sama la... saya sangat cranky n snappy kalau lapar.. my roomate panggey i anak singa.. tp dia boleh "tame" kan i dgn bg i food.. hehe.. the best part i inherit this trait from my mum!! just imagine how my dad have to face both of us during ramadhan! nasib baik my 2 sis x mcm i n my mum.. kalau x sure pening pala my dad..

hantumakan said...

ita - hahahaha, lawaknyaaaaa.. so, kalau u nak buka umah i, tolong jgn snapped kat i kay, hehe.. pas tuh i pon lapo, snap balik.. macam tuntung, kan org panggil snapping turtle, ahaks

Tijah said...

to be frank la kan. aku senornyer tak kenal ko sgt. kita mana la rapat dului kan? aku dgn klik aku. ko dgn klik ko. kenal pun sbb cimande. tapi lepas berpuluh taun, evendo jmpa ko blk kat fb...aku still tatau caner nak klik ngan ko.

last2 aku tau...

masak.

dan

blog.

hahahaa. tapi tu la. skrg rasa cam close plak ek? adakah ini yg dikatakan biduk berlalu kiambang bertaut?

cewahh!

hantumakan said...

tijah - hehe, somehow aku mmg ingat ko kawan ayu bedah yg meriah gembira suka borak(memori aku sumer mcm teringat ko tengah senyum n' borak sakan, err, macam diri ko dlm blog).. btul kan ko 1 skolah ngan dia sbelum dtg mrsm?..

tpi part tak kenal each other bebetul tuh mmg beno le, mana peronah kita bagitau isi hati, riang or gundah to each other, hehe
tu ngan org lain pon aku tak berapa buat, heh..

but betul gak ko kata, kita klik skang because of masak and blog, hehe
biduk and kiambang(peribahsa tokleh blah), ahaks, moralnya rapat skang pun okay, dri tak rapat langsung, hahaha..

leha said...

aku kenal dalia as seorang yang lepak, kelakar n jenis tak kisah.. hmmm.. sebab tu leh geng.. my hubby first time jumpa ko dulu kata 'kawan mama tu kelakar yek.. sempoi jer..' sebab masa tuh ko ngan selamber panggil laki uyei warden.. hehehe

Neny said...

hahaha...lama x dgr nama cikgu Ja'un.

hantumakan said...

leha - kau pon sama, kecik2 cili api.. kuat berlepak and bergelak.. hehe.. n tetap menjadi sorang doktor.. sila tabik spring.. :) ..

alemak, aku boleh tak hengat yg aku panggil laki uyei warden, harap laki uyei masih nak membuka jemputan ke rumahnya untuk aku jika ada makan2, hehe, kang dia pulau nama aku kan sesio..

neny - hehe, kan, cikgu ja'un tu pedahal cikgu baik2, ngan dia pon aku boleh tention, ni suma pasal asid dalam perut aku la ni, bikin dongdang sayang, heheh

leha said...

meh aku ingat kan ko.. ala masa tuhkita leka beborak ari dah petang tak reti reti lagik nak p semayang asar.. so laki uyeitanya la.. sume dah semayang ke? ko ngan selamba nyer jawab.. ha.. cepat cepat p semayang warden dah marah tuh...
cikgu jaun memang baik... hehe.. pasal lapar leh ko carik pasal ngan dia ye..

hantumakan said...

leha - hahaha, ha'ah la, dah ingat.. cikgu ja'un baik, tpi dia suka mengajar lebih waktunya,

kelas aku masa form 4 ada dua kelas tengahari ngan Ja'un, nak meroyan aku tahan lapar, hahaha

leha said...

haha.. aku form 4 dgn miss norlia kiter.. hehe.. form 5 baru barungan jaun... memang dia suka sampai habih waktu.. and muka dia buat tak pahammmm je bila org sume dah menggelisah..