Sunday, July 19, 2009

sketches, sketches on my memories wall..

I've been going back and forth lately in publishing my new entry.. hehe, mm, entahlah, lately pikiran tak flow, and idea just doesn't translate well into writing (wow, tetiba ala2 writer hebat yg ada writer's block)..tulis2, pas tuh save draft and later deleted.. hehe..and this one particular entry, i really want to get it right, terribly, sehingga sangat cuak untuk start to write about it.. well, this is just sooooo intimate, when i decided to share with you guys, i just didn't want u guys tak paham, what's the whole point menepek gambar bagai.. what's the whole point memikir ayat2.. hehehehe.. mmmmmmmmmmm.. wow, aku dah depressedkan korang ek?.. alaaaa, just enjoy the story.. tak paham pon takpe, maybe one day, God permits, u guys can understand.. :) ..oh, not in my konteks, in yer own konteks.. bilamana korang experience dalam kehidupan korang, korang akan paham, how did i felt while writing this.. and masa tuh kita boleh le look at each other (err, tak semisti bertentang mata, ini metaphor loh), and we can say, hey sister, we're on the same page.. hahaha.



oh, ini antara sketches yg come with hubby dude letters.. i know hubby dude would agree that we didn't try to sell him as a good sketcher, the point is, this is what he did.. selain menghantar surat to me.. sketching is the other little small sweet things.. so, it's not more bout the sketches, it's more about the effort.. hahaha, and i am not the muse si cantik jelita, sejelita maya karin atau sapa2lah yg korang rasa lawa.. so takyah la buang karen pi kutuk apa kes nak lukis minah ni.. haha. it must be a different thing for hubby dude to angkat pensel and starts doing this..anda sudah ada kekasih? dan dikasihi?.. it's that thing.. the feelings so aching that somethime u need a medium to translate.. u write, u sketch, u paint, err, sapa berjiwa negetif, ko tendang pasu, pintu rumah, tumbuk dinding, hahahaha.. rasa dalam hati yg soooo overwhelmed it needed to let out..



okay, ini (gambar paradise di atas ini and sketch ink kat bawah)the last two things hubby dude left for me before he flies off to UK.. yg atas a photostat paste-up story from citer comic dia.. hellshock kot.. he tries to let me know, how exactly, he felt about me.. err, since masa tu kitorang at the heights of problem relation.. and aku tak really guna telinga and hati to understand him.. this was his resort to make awek dungu dia paham, apa yg he's been trying to tell.. nampak tak the cut out conversation box tu?.. hehe, itu adalah my task kat mesia masa tuh to figure out apa the two character exchanged words.. hehehehe.. oh, sungguh awek kayu, sampai kena buat comic sindri untuk kasik dia paham..
dan ini pulak.. sbelum ituuuuu, tolong jgn flag my blog, sila baca, bukan saje menepek pic ini, jika tiada bersebab, hehe.
gambar ini would be his 'monalisa'.. the piece he poured everything.. (err, tetiba aku rasa he stopped sketching after this one last piece).. it was made from ink botol tuh (yg buat isi dalam fountain pen)..
aku masa memula dapat, sedikit blur.. hehehe.. coz the picture too graphic.. hahahaha, and too pornographic.. hahahahaha.. yeeee, saya mmg suka konpius cara tak snonoh..
but from hubby point of view.. gambar ini bermaksud..yg dia akan take care of me no matter what.. he'll be my savior.. he'll be the protector.. mmmmmm, everythin yg masuk konteks itu..
and today, he does nothing but proves that.. he knows before i knew that he's the most suitable match for this chaotic person.. free spirit but need so much guidence.. good hearted but didn't know how to use it.. always bored and always need pak lawak by her side, he fills the void.. he complement me in so many ways.. i have nothin else to do but just improved so that he knows that i'm a suitable match for him too..
hahaha, there will be just one more entry bout us bila dah dekat anniversary nanti, hahahaha.. so, sapa dah bosan, jgn risau, dah nak abis cerita jiwang karat dah..
bai.. mood ni hari macam robot.. blur aje, kenapa pulak?

9 comments:

kucingorengemok said...

eh chup! ko kawin bila kah? 8 ogos ke? sibuk aku ngira ikut date kat tepi tu...

hantumakan said...

aik, kalau kira jadik 8 ogos ke?.. hehe, 30th july, 2000, hahahaha..

tmn nira, most people yg stinggan kat kpg low piak, relocated pi tmn nira.. tmn blakang area kedai sbelah parit/sungai kecik, side sini low piak lama, sbelah sana, tmn nira.. terang tak penerangan aku?

Ita Shadila said...

totally agree.. x perlu secantik maya karin tp itulah buah ati pengarang jantung.. but i think HD is so sweet to sketches ur picx beb..

err.. ada orang ke nak meluahkan perasaan rindu dendam dgn tendang pasu.. kesia pasu tuh weih.. my mood masa baca n3 nih mcm ada love2 klua dr badan.. tetibe terus ilang bayangan love2 tuh lepas baca adegan tendang pasu.. ahahah.. potong stim sungguh :P

i love ur writing.. keep on updating yer? *pose makan choc volcanoes*

Tijah said...

adoiyai best la pulak ada org sketch kebagai. hubby dudeku tak begitu. dia tak pandai. tapi takpe la. janji keretaku dia hantar pegi servis without fail sudeh. huhuhu...

hantumakan said...

ita - miss u sistah.. muah muahs.. :B ..

sorry if i shattered the bunga2 feeling, hehehe.. next time i promise wont write a +ve and -ve remarks in a same sentence, hehe.. err maybe not.. its a trademark.. heheh.. poyo kan

tijah - aww .. pretty sure laki kau jua ada cara sendri tunjuk kasih sayang,, hehehe.. servis kreta juga penting, seperti mana membelikan sport rim baru and oven di hari bapa/bevday.. hehehe.. outsider like me oso ken see.. hehe, takkan ko buat tak prasan kot.. :)

leha said...

best nyer hubby dude ko pandai lukiss.... sure masa dapat hati berbunga bunga kan..

hantumakan said...

leha - lehaaaaaaa..(excited nih) :) .. harus.. bunga2.. heheh..

by the way, kitorang dah jumpa siti zubaidah-bedah dalam fb laa(err, more as siti zubaidah dah jumpa kitorang, hehe), kau dah add dia?..she looks gorjes, rambut pendek and fit looking.. oo, she's a doc to at ppukm, tul ke aku tulis tuh?

leha said...

aku pun baru je meng add kan dia.. lom ada balasan laie... sket lagi nak cukup korum.. nanti leh la kita gather gather..
dalia au tengah marinate ayam brunei ikut resepi ko tuh.. nak bakar berapa lama ye?

hantumakan said...

ko bakar stret 1 hour, pas tuh ko keep on check.. katanya kalau dicucuk, daging yg kluar akan clear gitu.. :).. 1 1/2 pon bleh gak.. kat recipe tulis gitu kan?