Monday, July 20, 2009

tolong, malaya dilanggar todak..

seperti biasa, balik kpg hubby dude, pi pasar borong ikan la kan, the 1st 2 picture, gambar ikan2 kat pemborong, tak berani nak kluar camera bagai snap picture angle poyo, takut lak cino2 tuh marah, kang dia baling saya dalam bilik peti snow dia lak, mati kejung akak dikeranakan nak menghidang gambar ikan fresh dari sungai besar nih, hehehe, maka, korang terima sajalah gambar kualiti camera phone nih kay.. :)
tolong, tolong,todak tadi, ni ikan apa ek?.. sapa tau dapat hadiah gambar nih, hehehe, sebab seriyes saya tak tau ini ikan apa, yang tau cuma dia ada paruh tajam, scarry..
haa amik ko, main longgok kat lantai aje, lantai bersih ye adik2.. beli sotong dari tong di pomborong, cuma berharga rm7.50 sekg.. saiz yg kengkadang orang jual sekilo rm10, rm11, rm13 tau.. bosa hoccay.. :)

udang laut pelbagai saiz.. dari udang rencah ke udang yg rege sekilo rm30 tuh okay.... baru aje siap siang udang tadi, tangan bengkak bagai sebab tercucuk udang, leceh tul kalau alergic nih.. :0
itu sahaja liputan mengenai makanan laut segar.. tunggulah sehingga ikan2, udang2 dan sesotong ini dimasak yee.. :) ..


8 comments:

leha said...

JGN LUPA UPDATE GAMBAR HASIL NYE YER...KALAU BLEH NGAN RESEPI NYER SEKALI...

hantumakan said...

buleh, buleh bona.. konya ayam jaya ke tak leha?

Tijah said...

wah! kawan2 sudah ramai disini ya? hehehee. bagus. bagus. apo khabar kau leha?

dalia. agak2 esok ko nak masak apo ek?

hantumakan said...

ni hari aku masak sambal tumis kerang, kangkung rebus, sotong goreng tepung, ulam timun.. ol'skool, hehe
esok.. ontah, hahaha, belum ada idea.. :)

kucingorengemok said...

ko tak rasa mcm hang nadim kena ikat tepi pantai ke? hehe... ikan pari kecik tu adalah sedap!!!

hantumakan said...

hahaha, jgn.. sila guna betis untuk menahan todak kalau tidak mahu kena bunuh... ^^..

aku pun suka ikan pari kecik itu.. tapi tak beli pon, sebab aku err, tak berapa pandai siang pari, hehe

Ita Shadila said...

sangat takut ikan todak tuh..
vote ikan apri bakar!
ikan pari asam pedas pun bes :)~

hantumakan said...

hahaha, ita, anda sungguh rindukan kpg halaman.. vote ita balik puasa dan raya