Monday, July 13, 2009

what should we call this rambling?

yeah yeah dapat alas meja baru, yeah yeah, hehehe.. saya nak hapdate.. buleh jugak kan?

Okay, firstly, I'm bored tahap maksima.. nak hiburan, nak hiburan, tolonglah...........(insert bunyik cengkerik).. mm, nampaknya takde sapa nak jadik volunteer la nih.. ampeh u all.. hehe..(itu curse manja aje, jgn lak kecik hati..)

citer la sikit.. (kualiti cerita diragukan sebab tak de set tone for this entry, MAKA, bare with me.. ^_^.. macam cute pedahal dah tua, hahahha)

ari tuh naik kereta sefamili.. jalan2 di bukit tinggi (walaupun nama macam pusat peranginan, bukit tinggi ini rendah, dan ia adalah tempat di klang saja.. tapi best wa cakap lu.. dah aku dok sini, kenalah kata best, heheh)

tetiba ada keter di hadapan.. keter yg banyak tampalan.

memula nampak sticker Transformer'..
'wow! sure boleh ubah jadik robot'.. -snicker-
cobaan aku nak buat lawak dalam kereta.. hubby dude buat tak layan.. ahaks.. i tipu, dia sengeh jugak, kalau dak, bini dia jadi hulk.. hahahaha..

pas tuh nampak lak ada sticker lain
'The Garang and The Laju'
'hahaha, tak garang dan tak laju pon.. apa2lah kereta nih'.. kata aku la, sapa lak lagi..

pas tuh hubby dude cakap
'u tak prasan ke?..

'?'

hubby dude cakap,
'laaa, FAST AND FURIOUS LAAA'...

hahahaha, okay, aku mengaku.. kapla aku lambat translate.. take the sticker as the face value.. hahaha.. tapi kalau vin diesel nampak nih, sure dia gelak golek.. hahaha

oh by the way, cuma kereta iswara aeroback aje.. hahahaha.. i tak kisah kereta apa orang drive, tapi tolong la bawak jet turbo sbelum nak jadi sgt garang and sgt laju di jalanan .. heheheh.. tolong, tolong la kopek sticker ituuuuuuuuuuuu..

10 comments:

Tijah said...

aku nak beli la...

pretty princess on board!

wakakakaa. getik tak?

hantumakan said...

hahahahaaa.. tolong la jah..

'tukang masak berhasap, sila jauh'.. lagi seswei

Tijah said...

wey lawa alas meja.

1. mana ko beli?
2. brapa hager?
3. tebel runner ada tak?
4. niari ko masak apa?

hahaha. nampak na kita xde keje kan? oppss..aku nak keluar jap la. threading kening & gunting rambut

hantumakan said...

wokeh, aku jawab..

1.kain ela kat IKEA

2. smeter rm19.90, 2 1/2 meter almost rm50, kurang 2 3 posen

3. kain yg seswei jadik tablerunner pon ada.. sila cekitdout

4. haha, ari ni aku ado kerja mystery shopper, makan kfc.. anak2, makan lauk kerang rebus smalam, tak sempat nak masak..

yeaaa, kita memang takde kerja kan.. bestnya ko main grooming lak ari nih.. tak balik india lak dis taim aroun, minah yg threading ko tuh.. :) .. ye, aku baco entry lamo ko.. heheh

kucingorengemok said...

haha serupa mamat yg cucuk kete aku pakai stiker budi bahasa budaya kita

ps: ko apasal kutuk org bwk iswara dgn stiker macam², as i remember, kete ko pun saga ke iswara ke proton ke - ada SUNROOF! hahaha :)

hantumakan said...

aku bukan kutuk keter dia laaa.. aku kutuk sticker dia yg atas keter dia, hahaha

iyo iyo, keta kitorang dedua proton,, sedar dirik.. hahaha

Ita Shadila said...

The laju n the garang.. konfem aku x dpt tangkap kalau nampak.. mcm blank jer.. lambat pikap jugak rupernyer

mcm lucah sket word verification kali ni... PURIT.. ahahah

Tijah said...

kehkehkehhh!

tak..si citrah tu kata skrg ekonomi x bagus so takleh tutup kedai salu...

Mama to Harith and Hanania said...

santek sungguh your alas meja.. very the scandinavian-marimekko-ish feel. aiyah... when oh when am i going to get my shiny red kitchen cabinets... *sigh*

hantumakan said...

ita - kan, sapa la yg akan terpikir that it needed to be translated, heheh (censored?.. wow)

tijah - hahaha, bijak si citrah

MTHAH - panjang benar le nama hang aza, hahaha.. yup, so the marimekko..