Saturday, August 15, 2009

buat apa beb....

kepala buntu, buntu.. acah jo.. tak le buntu mana.. hari ni hari tak banyak pencapaian.. suma projek set back somehow.. ni hari kerja tido siang dan manjang2 badan atas katil, hehe, macam tak buat pulak hari2 pon, hehehe.. okaylah, dibawah gambar dinner ni hari dan kek bevday nad yg tak berapa menggiurkan tapi berasa sedap nonetheless, bday girl juga yg tukang habiskan, but i guess kerana kenipisan kek, maka nak pacak lilin adalah out of question..

oh yaa, credit goes to hubby dude, ye, seriyes, he took over my fort and cook a storm, i jadi machai saja 2 ari nih.. :)


DINNER

asparagus stir-fry with garlic and prawn.. SAYA YG MASAK TAU, hehe, err saja nak take credit..
Telur dadar gebu bak salju enak lazat lemak, hahahahaha.. iklan poyo sebab i yg masak tau

ikan kerapu HARIMAU stim-chinese style.. yeeeeeeeeeeeeee, ni hari hubby dude masuk dapur and dia yg masak, dengan bantuan helper yg maha seksi lagi cekap.. T-T, dilusional sgtkan.. hehe.. me sexy and all laaa..


oh, sgt sedap, serious, i always failed making the perfect steamed fish, nak kena hubby dude turun dapoq masak, barukah ikan steamed menjadi, ngada la ikan ni.. oh, lupa nak bagi credit recipe.. sila ke sini untuk recipe ikan stim yg hebat, simple dan sedap


BIRTHDAY CAKE NAD
Strawberry Blanc Manger... recipe disini.. oh,tpi orang itu buat sgt seksi dan menjadi, kitorang buat, errrrrr.. sgt leper dan springy.. hehehehe.. tpi prektis make perfect okay.. lain kali kalau buat seolah dah tau apa yg patut dielakkan, kalau tak jadi juga, err.. tak taulah, hahaha, buat saja lempeng pisangbersempena harijadilah, hahaha
diwaktu menulis entry ni, kek dah pon habis, it aint bad la kira jika diambil faktor rupa yg err modest ini..
okay peeps, that's the update for today.. esok sambung projek rumah yg tak bermula lagi tu.. mmmmmmmmmmmmm..





9 comments:

kucingorengemok said...

kenapa kau bosan? apasal, apasal? byk je projek ni ha, mcm mana boleh bosan? hehe. eh mentang2 dah reti tulis kensel2 tu mek, semua benda ko nak kensel, hehe. ps: aku suka kerapu!

Lya Colours said...

sedap itu kek
suka2
nak sket!

kak resepi slurpee ade di blog

(",)

Ita Shadila said...

wah! ita tgk gambar kek yg dalia bg link tu.. sungguh menjejes air liur n air mata

btw, dah sehat ka belum?

hantumakan said...

KOG - wow, rajin gila kau komen panjang, apakah kau on ketum wiken nih?.. aku pun tak tau naper aku bosan, tokleh buat apa dah...

lya - akan ahkak cekidout recipe itew, seswei di bolan posa kan

ita - sihat sihat ayam (mcm hangat2 taik ayam, hahaha).. kek tu sedap gila kan rupa dia kat my link.. tak jadi seropa itew pon, marah.. tak marah pon .. 'pose keliru'.. hehehe

nurulhuda said...

wakakaa. nipis nye kekk. stoberi kelihatannya sedap. eeee, and it looks very creamy-ish. woargh waorghh. sedapnye kek tu..

nurulhuda said...

woargh, website sticky, gooey, creamy tu comel gile layout die. waaa lawa lawa lawa

kucingorengemok said...

di kala badan aku tgh panas suam-suam kuku, tetiba rasa rindu pada update dari blog ini... get over your boredom, sila... :)

hantumakan said...

kezen - kan dah cakap kek dia lagi best.. ahkak sedar diri skarang. aku tak mampu, haha

KOG - kau dah ok blum?.... aku hapdate esok, janji pengakap, walau aku tak pernah jadi pengakap.. :)

leha said...

dalia.. ikan steam ko menyebabkan aku juga teringin... akhirnye malam tadi dapat ku buat.. best best... time kasih sudi ajar aku kat phone.. hehehe