Sunday, August 9, 2009

ditag

ahkak tau ahkak rajin buat tag, muahahaha.. so ni hari, lya colors telah mengetag ahkak, maka, ahkak akur ye membuat tag gitew.. :]

rules : anda dikehendaki critakan 3 cita2 pertama zaman kecik dolu kala....

wow, 3 aje?.. tapi taknak le the 1st three cita2 masa kecik, tu suma cita2 skema, nak jadi lecturer, lawyer, doctor, tak best aah.. ahkak nak buat 3 cita2 paling memorable yg ahkak nak buat, hahaha..

1. ahkak pernah rasa jadi serial killer itu kewl.. tpi nak jadi serial killer yg tak bunuh orang la, hahaha, boleh ke? tpi nak sgt menakutkan sepertimana orang takut kat serial killer, lepas itu sgt berotak pantas, bijak pandai,calculative seperti serial killer.. sgt terror membaca gerak geri orang and boleh budget bila masa sesuai nak buat jahat kepada mangsa.. tpi taknak la sampai buat jahat kat orang, ahkak solitary person, heheh, lagi kurang kontek ngan people, ahkak lagi bahgia.. :)..

serial killer yg kewl adalah

dexter-kerana dia sgt bijak pandai dan bekerja seperti doktor, semua bukti telah dihapuskan memungkinkan penangkapan hampir tinggal 10 percent saja

and
mickey knox of natural born killers acted by woody harrelson.. he's so crazy, bunuh orang main pakai 'eenie meeny miny moe' lagi, sgt gila, tiada repent and conscience.. just spooky insane
2. hendak bekerja tiada arah tujuan di kedai keset seperti budak2 malang yg tidak dpt mengfigure hidup mereka lagi seperti dlm cerita empire records.. kenapa?.. sebab ketika itu ahkak empathy ngan mereka.. hahaha, rasa hidup a bit hard to figure, might as well take it breezely and at least happy untuk ketika saat pendek itu, buduhkah?.. mmg tepat.. agaknya masa itu rumaja kurang matanglah..tak syak lagi..
3. lastly, masa memula bintangduit and kopibin bukak kat mesia nih, ahkak berangan nak bukak kedai minum kopi and teh yg kool,,..... haahahaha, serious, siap dah berangan nak kolor dinding apa, and nak namakan kedai apa, hahahahaha.. mmmmm.. stakat nih hanya cita2 ni aje yg make some sense kan.. mungkinkah ahkak akan bukak suatu hari nanti?.. kalau ahkak bukak pun, ahkak nak pastikan kedai ahkak itu accessable.. tokmoh la jual mekaknan mahal2 no.. and kedai taknaklah bergaya sgt sehingga takut orang nak masuk, ahkak nak kedai ahkak jadi tempat lepak.. mcm diner tpi lagi kewl sikit la, gud food, gud company gitu kekdahnya, heheh.. mcm ahkak kenal suma customers yg dtg and boleh borak2 and gitu le ideanya, hahahaha
ye, itulah cita2 ahkak, sekian terima kasih.

6 comments:

Lya Colours said...

wah ahkak nk bukk kedai kopi tuh mmg cool

nak cham lapan

hikhikhik

Ita Shadila said...

ita penah berangan nak jadi agent mcm james bond.. sbb kewl.. he knows when n how to act exactly.. tiada cacat cela.. ethan hawk pun ok gak.. hehehhe.. cepat terpengaruh dgn muvi :P

kucingorengemok said...

no3- aku pun ada cita² ni dulu, tapi harus la yg datang adik aku, laki dia, sepupu aku... hahaha. dan akhirnya semorang makan free!

hantumakan said...

lya - tpi tuh citer 10 tahun lepas, skang mengenangkan kerja membuka kedai itu sgt banyk, mampukah?.. hehe

ita - same same here, slalu berangan ikut movie.. mungkin kerana realiti tak akan berlaku, hahaha..

KOG - tu sebab kena jual makanan murah, kalau bagi free pun tak sakit hati, muahahaha.. aku pon nak dtg kalau kau bukak no.3, pon nak makan free.. hahaa

leha said...

yg first tuh nak jadik serial killer menakotkan...
yg nak bukak kedai tuh aku pon penah tepikir... nak buat kedai kopi jer... lebih kurang cam yg ko imaginasikan tuh... tapi apekejadah aku belajo lelama pas tuh melencong tempat lain... mau kena kejor ngan aku nyer sponsor... bayar balik biasiswa yg beribu itu...hehehe... cita cita itu trus terbunuh sendri... sebab aku penah jatuh ati kat coffee shop kat jepun lu... so cozy... owner pun rajin layan...

hantumakan said...

lehaaa... aku tak kata nak bunuh orang bebetul la, hahahaha

by the way, mcm best kan ada kedai kopi.. aku paham bila kau kata nak bukak kedai kopi cozy.. it's just different ngan kedai yg lawa tpi service beku sejuk tiada hati.. ayat poyo