Tuesday, August 11, 2009

G.I Joe, the spoiler

okay, i fly solo watching G.I Joe today.. ngehehehe, dgn batuk kecil, harap2 orang depan i tak seranah i mengata aku sebar kuman.. ahkak batuk sajork...

okay.. cerita ini kurang 'sheshuatu', jatuh satu anak tangga kepada transformer, memandangkan genre cerita aksi, aku rasa wajar dorang dirank satu kategori...

NAMUN (wow),
it's an exciting 2 hours, duduk di hujung kerusi kerana mendebarkan gilaaaaa, channing tatum sesuai sgt menjadi hero, sienna miller is a hot babe, and the red head juga tidak kalah, oh, wayans is the comic relief of the movie

TAPI
villain tak berapa best, sila cari orang jahat yg sgt best sopaya kita rasa sgt geram kat mereka kalaupun tidak terasa nak join the dark side, hehehehe, oh, but the korean guy is not bad walau di'stereotype' as a japanese walau dia korean.. omputih kan dungu asian. suka2 aje philiphines, cino, japs suma main redah aje, asal slant eyes.. aku lak tolong emo bagi mereka.. by the way, sienna miller not really a baddie, so she doesnt count as 'evil'lah, boleh?

aku memberi almost 4 stars for this movie, almost saja tpi memang tak sampai.. all the flashbacking episodes give some meat to the storyline, other than that, it's just an action flick.. oh, sapa directornya?.. aku tak kenal la, kejinyaaaaaa aku, but syabas, kan orang slalu kata yg if comic translated to movie akan tidak menjadi, well, this one, one of yg menjadi.... (ops, it's never a comic, it's a cartoon and a toy, hehehe, muahahahaha)

aku tau, aku macam nak kata citer ini best tapi tak best, tpi begitulah prasaan aku kepada movie ini, hehehehe, tpi kalau rm10 itew di'spend' untuk niat berhibur, silakan tuan puan, it's worth yer money and yer time...

2 comments:

kucingorengemok said...

aku lompat tak baca apa ko tulis sbb tak minat GI joe mahupun transformers, tapi saja nak komen sbb dah biasa mengomen (hehe) boleh? :)

hantumakan said...

bahak bahak, silalah komen out of routine.. i rela