Saturday, August 1, 2009

jalan2 pi umah pijot sambil seranah si tukang buat janji

the gathering was super fun, gathering apakejadah.. ada 3 orang aje boleh? okaylah, rephrase, kekdahnya makan2 dgn gembira.. :)
hasil tangan tuan rumah, cik pijot, the soto simply superb, the best soto of three u cooked yg aku dpt sample..


sapa yg bawak ni?.. pemalasnyaa, ni aje ke?.. potluck sapa yg kudukut sgt nih?.. hehehe, eleh, aku nak masak le pepagi itew, tpi ayam panggang belian dari jaya jusco bkt raja(kena emphasize, bukan aeon bkt tingginya) telah busuk ye puan2, walau sudah sejuk di dalam chiller, bagero butut, maka terpaksa bekejar ke pasar tani dan membeli popiah segera dan kuih bakar kembola enak..


hasil tangaan edot.. sungguh rajin edot memasak spageti bolognese..



kekdah mekanan yg dihidang untuk 3 menusia saja plus laki pijot and anak2nya dan bibik pijot yg pandai melayan kanak2..:)
so, ni hari aktiviti mengimbau kenangan lama sambil makan tergelak2 sambil menyembur.. and pijot telah membuat scene spageti berjuntai panjang ditepi mulut still nak cakap sheshuatu ngan aku, sambil aku terus tergelak sedikit terkucil sebab terasa macam ada mak burung nak bagi aku makan cacing.. ches, apa kejadah..
setelah selesai sesi makan sambil gelak sanbil sedikit umpatan mesra lebih kepada nak ingat cerita lama.. dah jadi ular kekenyangan baru prasan sorang manusia yg berjanji tak sampai2.... aku tak kosa nak tunggu, aku pon blah balik..
next time, spare ajelah masa ko pi audition mende2 yg buang masa takyah pikior nak reunion.. buat malu diri sendri saja, sapa nak jumpa ko dah skang, buang karen... baik aku pi jumpa bibik pijot, hehehe..





3 comments:

Abdul Wafi said...

bestnya gathering.


terus teringat nak buat gathering ni.


wawawawa.

Tijah said...

kehkehkehhh...
rajinnyer ko bancoh telo buat kuwe bakar kannnn???

hantumakan said...

wafi - gathering mmg best, haha.. esp kalau dapat kawan sekepala

tijah - yee, rajin giles aku membancoh, pagi tadi aku breakie xi mut.. yummie.. :)