Monday, August 31, 2009

kerabu paku pakis, kacang botor dan taugeh

ahkak ngidam sangat nak makan kerabu ni, patutnya hanya paku pakis dan taugeh but tadi pi kedai runcit kegemaran, paku pakis hanya ada secekak, manalah cukup kan, maka impromtu telah berlaku, kacang botor ada banyak, kita letak sama dia, heh, boleh la

oh, by the way, recipe dari buku chef hanieliza 23 recipe kerabu dan salad, hehe, ye, saya tahu dia ada photopages/blog tapi saya mmg lagi suka jika recipe itu tangeble, bleh pegang2 bukunya, dalam komputer nak tenung lelama recipenya mata ahkak bisa juling, hehe..

heaven makan ngan kerang salut sambal, and kerabu.. serious, ahkak akan mengulang makan sekejab lagi.. orang bolan posa mengkurus, perkara sebaliknya akan berlaku pada akukah?.. menci...

sekian laporan terkini mengenai kisah berbuka di rumah saya, harap maklum ....


9 comments:

Ita Shadila said...

hah itulah.. masa ita tgk gambar first skali.. duk juling jap carik mana paku pakis.. nasib baik ada pengakuan sebenar paku pakis nyer secekak jer

Lya Colours said...

hoh sedap nye kerangggg

Tijah said...

kerabu perut ko tak suker nok?

hantumakan said...

ita - kan, sgt sikit kan paku pakisnya, nsib baik tak letak paku je trus, muahaha

lya - lita serupa.. :)

tijah - suka nok, aku sapu aje sumer..

kucingorengemok said...

secekak sikit eh? mungkin mengah kita orang nak abiskan berdua...

eyda said...

ooohh...i liiiiike kerabu...and i liiiiike kacang botor also...and i'm officially lapar now....

kucingorengemok said...

eh chup... kacang botor ye? aku panggil kacang botol

Ita Shadila said...

yer... ita pun panggil kacang botol.. dah la konfius tade ruper cam botol pun

hantumakan said...

KOG - sesungguhnya secekak itu sgt sikit makcik oii, mesti kau tak suka sayoq nih, secekak makan berdua pun tak habis, hehehe,

eyda - me2, by the way, drop by kat yer bling bling blog.. keles dek manik ko..

KOG - chup, aku pun panggil botol.. hahaha, tapi kerana dlm buku tulih botor and rupanya tidak seperti botol, maka itulah....

ita - me2, konpius khen..