Wednesday, August 19, 2009

kisah Darjah Satu saya.. okay la, besarkan skop, kisah sekolah rendah saya

saya dulu skolah TMS, skolah tersohor di Batu Pahat, hahahahahaha.. poyo ajekan.. saya satu skolah dgn KOG.. tpi saya tak skolah lama kat situ, darjah 4 saya pindah skolah, balik kpg apak mak saya.. sebab masa tuh pun apak mak saya mengajar di area itu..

masa saya darjah satu, ada seorang budak suka buli saya, nama tak payah le sebab nanti burukkan orang, hahaha..

saya slalu join dia main kalau waktu rehat..

sibuli : okay, suma jgn duduk sini.. kita dah tulis ' alif lam lam ha'.. sapa duduk dia berdosa(kerusi ada 2 3 gak le)

saya : (duduk kat kerusi yg tak de tulis 'alif lam lam ha')

sibuli : eii, awak duduk, awak duduk kerusi ada tulis, awak berdosa.. kawan2, jgn kawan dgn dia..
suma lari tinggalkan aku.. :) ... rasa nak nangis tau.. iyelah, budak budak kekdahnya. dengki kan dia, krusi lain dia tulis, pas tuh dia kata krusi lain yg dia tulis, hehe

hahahahaha

actually aku budak feveret dia taknak kawan and ajak orang lain jgn kawan kalau time main2 tu, napa ntah..


masa aku darjah dua pon aku rasa aku satu group gak ngan dia dalam kelas (aku budak KBSR, yg mana dalam kelas duduk one cluster meja, ikut performance dlm kelas)

aku slalu kena tuduh hilangkan pemadam rakan2. tak silap aku, budak yg sama juga akan tuduh aku, sehingga aku balik paksa ayah bawak aku pi supermarket pi beli pemadam yg aku dituduh ilangkan, hahaha, bukan pemadam biasa2 yg ada bendera tuh (yg orang pakat nak beli satu for each country tuh, hahaha) dia nak pemadam yg ada sampul luar corak2 lawa tuh.... ayah aku masa tuh redha aje bawakkan aku pi supermarket(Supermarket Ekonomi kot nama masa tuh).. sian ayah aku, sure dia risau tengok aku kena buli..hahaha, takpe ayah, tak lama pun dia buli saya, dia berubah lepas tuh, kot la, sebab kitorang dah tak satu group dah, hehehe, i performed better in class, and somehow, dia kurang performed kot, maka cluster meja dalam kelas memisahkan kitorang, hehehe

skolah saya unik, loceng habis rehat bunyik 2 kali, yg 1st tuh suma kena keras stiifkan badan tokleh gerak, hehe, loceng ke2 baru lari laju2 balik kelas, hahahaha.. ada skali masa loceng 1st tuh saya dalam bilik air, tengah membuang kecik.. terus terkedu kejab, hahaha, perlukah 'stiff' kan juga pundi kencing.. hahahahahahaha

dulu kitorang sgt takut nak pi bilik air, sebab bilik air besar one building sendri.. suasana dalam bilik air itu sgt lembab and gelap (ke ingatan kanak2 aku aje yg buat aku terbayang begitu), hehe.. kalau tak yo yo tak nak de pi masuk bilik ayaq tu, hahahahaha..

skolah aku dulu belah kiri pagar yg dekat ngan skolah limpoon 1 ada pokok semarak api yg besar, bunga dia lawa warna merah menyala.. aww, aku slalu tunggu ayah aku amik aku balik skolah kat situ.. :) ..

:) .... alemak syoknya ingat masa kecik2 nih..

8 comments:

Lya Colours said...

kat skolah rendah lya dulu sebelah kuboq

pastuh ade pokok besa bunga kuning2. cantik. tp xtau pokok ape

kalo ari jumaat je pakat dgn kawan2 p kubor. pastu pilih la mane2 kubor n ktrg p bace al fatihah

bez nye skol rendah

windu.....

(padahal mcm x leh p skol tuh skrg. mak still mengajar at situ)

kuikuikuikuikui

INTAN said...

Masa budak2 mmg suka sebut alif lam lam ha..sume benda nak chop..mcm bangga je..sbb budak2 dulu skema..kalau dah sebut sume x berani nak usik..hohoho..

Zmn sekolah mmg bestlah..x payah jadi pemikir yg hebat..heheh

Ita Shadila said...

eh.. ita rasa toilet skulah rendah ita pun mcm horror.. x tau la kot sbb kecik penakut kot? tp kitorang skulah convent.. so kalau PJ tutup pintu kelas.. *bertukar*

kalau desperate baru masuk toilet la, kalau takat tukar baju.. dlm kelas jer

leha said...

agaknye tandas sekolah nih memang horror kot.. sebab ingatan aku juga sama ngan tandas skolah aku dulu...

Tijah said...

hahaha. nak gi tandas misti bawak geng kan? pastu misti nak suh dia pegangkan pintu sbb takut nanti kena kunci kat hantu. owhhh! aku mmg sedari kecil dah ada imajinasi luar batasan rupanya....

hantumakan said...

lya - amboi, baiknya baca al fatihah, sejuk orang kubur, skolah kita yg kat kampung tu pun sbelah kuboq, tpi kitorang horror aje tengok, hehe, kurang prihatin gamaknya saya nih, hehe

intan - ha'ah kan kalau dah ada orang 'alif lam lam ha' kan . rasa nanah aje tangan kalau pi amik or duduk juga, rasa guilty tahap gamma punya, hehehe..

haha, skang pon saya tak berapa pemikir hebat juaaaaa..hahaha

ita - hahahahaaa.. alemak, y somehow i lupa mana i tukar baju pj, definately not in the dingy toilet.. spooky.. :)

leha - adakah ia satu propaganda supaya budaks takut ke bilik air, aku sampai nak super terkucil le baru aku nak pi

tijah - iyoo, buat rombongan ke bilik air, ahaks.. aku pon stuju takut hantu tahan pintu takut tokleh keluar, hahahaha, imajinasi kau mmg boleh buat citer 'juon'lah, haha

kucingorengemok said...

kat dlm toilet ada tulis berbagai kutukan sprt: tms taik mat sentol, tips taik itik apa tah... abis kreatif la tu... haha.

eh, apasal dulu kalau nak dengki org suka sorokkan pemadam ek? childish! hahahaha.

hantumakan said...

alemak, itu tak masuk lak kat memori aku...

and by the way childish with a good reason, memang children pon.. :)