Friday, August 7, 2009

makan tengahari dan tag from kezen

smalam pi kedai runcit kegemaran, ternampak akan sayur turi, fulamakatak, trus teringat first time belajar makan, mak yang masak, teringat kena belit2 sayur itu sehingga menjadi gelung2 kecil, macam jaman greek lama2 yg dorang pakai the olive leaves and branch atas kepala tepi telinga tuh.. aku dah buat korang pening ke?

arrgh, moralnya kalau aku masak, kalau aku gelungkan, gegelung itu akan terburai, aku tak suka, maka aku lurut saja daun2 itu sbelum masak, hehehe, sonang cito.. sori mak, anak mak blajar masak tak pass, hehehe, but i love yer cooking as always.. :)


turi masak lemak, sedapnya, pahit2 lemak gitew
sambal belacan tak cukup belacan, malas la tadi nak bakar, tinggal sikit yg dah bakar dlm peti sejuk, pakai yg itu sajalah


mestilah regu ngan ikan bawal goreng .. sodap orgasmic berganda, kata tijah, hehehe

itu sajalah citer pasal lunch tadi, hingga lunch lain kali.. :)..
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

THREE NAMES THAT FRIENDS CALL YOU:
1. Dalia
2. Yaya
3. mate

THREE THINGS YOU’VE DONE IN THE LAST 33 MINUTES:
1. err, note yg perut saya lapar, nak kena masak, hahaha
2. tepek pictures kat blog
3. amik anak balik skolah
THREE WAYS TO BE HAPPY:
1. mengada2 kat hubby dude and dapat perhatian, muahaha
2. masak semua menjadi dan sedap, and orangmakan sehingga takde belen
3. hujan duit tapi suma orang tak amik kecuali aku, hahaha

THREE OF YOUR FAVORITE SONGS AS OF NOW:
1. Darlin, it aint easy - zee avi
2. deeper conversation -yuna
3.the first of the gang to die - zee avi
THREE THINGS YOU LOVE IN A GUY/GIRL:
1. keikhlasan and kesungguhan
2. sharp thinking
3. my kind of sense of humor, hehehe

THREE PERSONS YOU MISS:
1. family
2. ol'frens yg lost contact
3. mmmm, ontah

THREE GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE:
1. happiness sampai bila2
2. hubby dude takyah kerja, tpi duit dtg dri langit, hahaha
3. trip to around the world
THREE PLACES YOU WANT TO GO FOR NEXT VACATION:
1. phuket/bali
2. genting highland, hahaha
3. greece

THREE OF YOUR FAVORITE HOBBIES:
1. memasak and not failing while doing so, ngadaaaaaaaaa
2. mengelinja shopping
3. makan-makan, jalan-jalan

THREE FAVORITE CARTOON/ANIME CHARACTERS:
1.samurai x ke, ada satu tu hari
2. avatar
3. jimmy neutron

THREE OF YOUR FAVORITE FAST FOOD:
1. root beer float -A&W
2. coney dog A&W
3. arabiata pasta at pizza hut, sedap laaa

THREE FAVORITE DRINKS:
1. lipton green tea
2. kedondong juice pak li
3. honey dew juice pak li

THREE THINGS FOUND IN YOUR HANDBAG/PURSE/WALLET:
1. pelbagai jenis kad - membership, discount, ic, license
2. matawang malaysia - duit kertas (wakakka) and coins
3. resit itu ini itu ini , esp receipt buku and magz, nak claim income tax
THREE FAVORITE COLORS:
1. ijo
2. ceklat/kopi color
3. neutral

TOP THREE U LOVE SO MUCH:
1. hubby dude & anak2
2. mak ayah adik beradik, atuk kezen semuaaaaaaaaa
3. harta duniawi saya yg tak banyak mana, rumah/kreta/etc
itu sajaaaaaaa, saya akan pulang ke kampung, see u on sunday if not monday..

7 comments:

nurulhuda said...

which kampung? atok buat kenduri kn wknd ni?

hantumakan said...

alemak, didn't know, balik kpg rudin laa, ngehehe, kim salam atuk and sumer

blogresipi said...

Salam singgah... ayyo... turi masak lemak tuh cam pucuk ubi masak lemak plak.mak kite (eh, betol ke?) suke gak gulung2 dulu baru msk.. tp kite tk pandai. Pakai lurut jgk la..hehehe... turi tuh ape ek? hehehe.. tak pernah dgr lak :p

Lya Colours said...

turi tuh apo kak?

Tijah said...

rajin gak ko tumbuk2 belacn tu ek? kalu aku...blen jer. pastu belacan tak bakar pun. dasar pemalas nih. hehehe

hantumakan said...

blogresepi - mm, turi itu?..nanti saya amik gambar dia buat referens.. :)

lya - pic for u2, hehe

tijah - tapi aku laaagi malas nak basuh blender, nak masuk tangan kat dlm and sabun, and bilas and tos pas tuh sbelum tuh kena bukak kabinet amik bekas blender and pas dah kering masuk balik dlm kabinet, pas tuh kena cari lidi buat cucuk lubang atas kat power point sebab blender kan cucuh 2 ajo pas tuh nak simpan body dia lagi, yg tempat ko picit2 tuh, wow, skang sapa yg lagi rajin, kau kah aku? :)

hantumakan said...

ops, lupa lak, tengs for coming blog recipe.. I'm flattered.. ngehehe