Wednesday, August 5, 2009

projek yg tergendala

okay, projek yg dri bulan june, tergendala membawa ke bulan august.. sbenarnya nak proceed dgn masak choc cake, tapi malas ya ampun.. tapi insyaAllah, esok akan ku buat juga choc cake itu, mengenangkan kemungkinan tak boleh puasa nisfu syaban.. mmmm

chocolate cake - olive sept 07
apple snow - olive feb 09
baked chicken ham and eggs - olive feb 09
saltimbocca - olive feb 09
tuna melts - olive feb 09
toad-in-a-hole with roast onian gravy - weight watchers may 07
stuffed aubergine with lamb - weight watchers may 07
breakfast blinis - weight watchers 07
chocolate cookie ice cream sandwiches - bon appetit apr 07
upside-down honey cheescake - bon appetit apr 07
mom's blender chocolate mousse with lemon cream - bon appetit apr 07

just for my lame updates, hari ini adalah hari yg bosan, cobaan untuk mengemas bilik tidor amat berjalan secara pelan pelan siput khinzir.. kalaupun bukan kura-kura galapagos..

and awal pagi kononnya nak masak kek, juga terpaku depan computer tanpa sebab, terus masa pun berterbangan, budget2 tk sempat kek nak masak sbelum waktu mengambil anak2 balik skolah.. maka esok menjadi hari ganti..

kenapa hati saya restless?.. saya pun tak tau, maybe i was hi on memories last month, and bulan ini kelihatan seakan kosong.. itu yang tak best kan bila kita terjumpa atau ter'attach' atau tersangat suka dgn sesuatu.. bila habis, kita seolah sedikit hilang arah tuju, perlukah mencari adrenalin rush yg baru?.. PERLU yaaaa, kerana jiwa rasa kosong seperti ini menyebabkan rasa tak best yang berpanjangan.. heh.. man is made to be an addict i guess somehow.. life's a poppy or opium if we look it this way..

well, this weekend will be back to hubb's hometown, and next week i might find something to put an extra effort just to make my being some sort of important (over describing, hahaha).. my frens are coming over.. yeah yeah yeah... that's something to look forward..

oh, just for the record.. i am not whining, hahahahaha, just to put my life's into perspektif.. yg ada things to be look forward.. hahaha, and 1 small project after the gathering, megecat rumah and sprucing our living room for raya, yeah yeah yeah..
and that's something to look forward too

oh yes, finally my sister coming back for good .. actually i've been missing her company.. hahaha.. manakan sama all family gathering missing the perfect set of siblings.. and betapa kita suka membuli ayu jika kumpul2, and making the small err cant be describe voice kalau berbual, but tolonglah, aku rasa i'm past that age, hahahaha, so, tolong jgn mulakan balik kerana aku sure to join the wagon as well and laki aku sure akan ala2 pening tengok soara kitorang menjadi ala2 donald duck (pun tak sama, heheh)

well, stelah disusun carta hiburan bulan ini, hehehehe, bulan ini adalah menarik.. sambil mnunggu bulan puasa al mubarak, oh, esok kena korek and browse buku and majalah masakan, just to make sure yg berbuka dan bersahur dgn makanan yg sedap2 dan enak2 belaka..

sekian laporan dari orang yg fikirannya sedikit berantakan.. :)

6 comments:

kucingorengemok said...

aku juga mempunyai list to do/eat/cook before puasa tapi segan plak nak letak kat blog sbb aku rasa semuanya takkan tercapai... hehe

hantumakan said...

waa, awat takkan tercapai?.. aku malas masak la lately, takde inspiration.. :|

Lya Colours said...

nak sket kek cekelat! (x malu mintak.) hahaha. lya da update pic2. sila tgk. hehe

hantumakan said...

hahaha, bleh, dtg le ke klang, muahaha..

dah tengok gmbar, sungguh mengiurkan segala makanan middle eastern itew..

Tijah said...

mmm...tengah survey buffet ramadhan nih. hehehhe

hantumakan said...

??????????????....
hahaha, seperti biasa kau mmg hebat bab kluar tajuk..
ado melambak jah, sila cari ngan gigih,
kau 3 orang bolehlah buffet,
aku ber5 dah, aku buat buffet sindri ajelah kat umah, makan sampai pengsan masakan ibu
muahahaha