Sunday, August 23, 2009

puasa dah dua hari..

finally, the wall paper project sudah siap.. sila jamu mata dgn rumah sepah saya skali ye, hehehe..
cermin tak bergantung lagi, the framed red kain juga ala2 tertenggek aje di dinding, mungkin takkan dipasang lagi

ahak bahak, tayar beskal BMX HD.. yee, stelah tidak main skate, kononnya hendak beralih arah main beskal BMX la pulok, tapi kesebokan idup telah tidak membenarkan, sapa mau beli beskal BMX ngan seat yg chantek juga tayar beskal yg dibeli di EBAY, mau laki aku cekik2 aku bila tahu aku mandai2 jual beskalnya di belog ini.. T__*.. mata dipenumbok.. haha.. oh, kesah sbenarnya mengenai wall paper from the other end/starting point.

puasa dah 2 hari, dan 2 hari ini juga aku gagal mentarawikhkan diri aku..mm, so, camna nak tampal amal posaku yg secara logiknya akan berbentuk lobang lobang jika di depang pakai tangan..?.. sesungguhnya Allah itu juga yg akan judge amalku, mmmmm (erk, bukan obvious sgtkah tak sempurna jika tak bertarawikh?.. banyak soklan le pulok aku nih)


okay, smalam aku siap masak pkl 8, sembahyang maghrib dulu baru makan.. ngehehe, mana taknya, siap pasang wallpaper, terlepek dulu .. start masak at 6pm, aiyoyoooo tanggachi, apa macam.. menu poyo, sambal tumis udang, sotong masak lemak and asparagus tumis, cucur udang dan pengat nangka, jagung bersama sago.. hehe


ni hari lak, pi bangi jumpa my sis yg baru pulang from UK on Saturday pagi buta.. sampai klang almost 6, pi shopped barang almost 7, hahaha, nak masak ngan poyo kerutub ayam, boncis tumis, hehe, well, makan almost at 9.. kwang kwangkwang.. and awai2 dah buat dadih storberi.. ingat nak buat another dessert 'pain perdu' nama eh, buat lepas ni le, kalau larat,
gambar?.. mana ada gambar dah, tak sempat kerana terus nak makan dgn kadar laju, hehehe
Ya Allah, berikan aku kebolehan untuk time managing masa aku, supaya aku boleh melakukan ibadah dgn tenang.. amin ya amin




4 comments:

Neny said...

Kirim salam kat Dalina ek...

Lya Colours said...

pain perdu tuh apo kak?

hantumakan said...

neny - InsyaaAllah akan saya sampaikan salam,

'sampaikanlah salam, cintaku kepadanya, biarpun terluka, namun ku masih sayang,..'

Alleycat(adakah bermaksud kucing jalan belakang?), terima KASEY
hahahah

Lya - next entry, segala persoalan akan terjawap.. :)

nurulhuda said...

nice gile wallpaper tu. harusssss kk N menganjurkan idea yg same kpd ayah. lawa gileeerrrrrrrrrrrrrr. haa berbakul2 aku suke. ahhaha. mcm retro