Tuesday, August 18, 2009

raptai raya, muahahaha

hahaha, curi idea KOG buleh.. raptai raptai raptai, lalalalalalala


ini rumah kitorang suatu waktu dulu, masa ni nad pun blum ada lagi.. err, feast aje eyes dgn botol sos di blakang tabir ye, hehe.. langsir itu kitorang sgt suka, more of a roman blind, namun kainnya dah reput, maka langsir itu pun declared aruwah.. :( ... masa ni kitorang memilih warna kopi chocolatey.. oh, bukan lady marmalade, hehehe (lagulah, lyrics ala2 ada chocolate kan).. so, dri berwarna cool, lembut dan mudah mengundang ngantuk ini (hahaha, and delicious, let's not forget that).. ni hari kitorang membuat keputusan untuk menukar skematik color kepada warna kelabu hasap.. eh, bukan, kelabu biru, bluish gray, hehe, korang pilihlah, sambil menampal wall paper di feature wall, gonna let go the framed red cloth kat dinding, hehehe, kalau ikut hubby dude the wall feature will stay pristine wall papered without frame and sedara2nya, hehe, but i'm lobbying for our family blow up poster framed picture.. hehe, will see where will it lead us..
dinding balkoni (kah) yg di prime ngan sealer cat, hehehehe.. there goes the cekelat kopi kolor, i'll miss u.. it's been nice while we where together, maybe one of these days, i'll revisit u cekelat.. :(

all whitish waiting to be tepek warna gray.. abaikan kesepahan rumah, make over mana ada umah yg kemas kan kan kan.., hahahaha, alasan si pemalas dri bkt tinggi (kan dulu tajuk citer melayu macam 'si pincang dri kpg dusun, hehehe, ala2 le)

new shade that we commit, err, warna ini ada few facets, certain light and time of day it's so blue, and sumtime so gray, hehehe.. but the blue undertone agak kuat, maka sgt slalu kebiruan dri kelabu.. mmmmmmm, it's like sky on a stormy day.. lighter..

1 piece of wall paper dah siap tampal, up to today, baru 4 pieces yg berjaya lekat di dinding, blum sempat habis, and looking at the situation yg hubby dude akan pi ni malam, i guess it will take more time than we budget to finish the job.. hehehehe, so, nanti bila dah siap bebetui, aku amik gambar lagi kay..
itu aje hapdate for today, hahaha, pedahal dah twice hapdate, gila kuasa kau nyah..
p/s - this (wall paper) is my anniversary pressie to hubby dude.. praktical gila kan.. heh.. mana romantik bone kau dalia?





6 comments:

INTAN said...

Salam,

Wah..wah..wah..situ sana sini sume dah wat raptai raya nih...jealous ni..

Musti penat nak mengemas balik kan..

chantek la wallpaper tu..i likeee..suka yg simple2 cam tu..idakle sakit mata ku memandang..

hantumakan said...

intan - hahaha, tengs, me likey oso one.. sebelum lupa, selamat melakukan ibadah puasa.. :) ..

Ita Shadila said...

sgt retro wallpaper itu.. gorjes! love it!

hantumakan said...

kan retro sgt kan, sungguh mod, i pon lahir in retro era, so it's fitting.. :)

kucingorengemok said...

suka itu grey, dan suka juga itu coklat karer...!

ok la tu hadiah anniversary, aku pernah dgr org belikan SOFA as bday present suami, hahaha, sungguh licik!

hantumakan said...

KOG - turn ko lak menkoror gray kan konye dindings.. :)

ye.. aku memang cunning dan licik.. hehehehe