Sunday, August 30, 2009

TOING, i'm back peeps

salam ramadhan people,


i dah pulang dari bandar hebat dalam dunia, hahaha, iyo, batu pahat itu best, tak caya, korang tanyalah ngan orang yg datang dari situ, 100% pasti jewapan yang sama.. hahahahaha


korang rindu i kan?.. hahahaha.. i tau, pasti rindu... (tolong buat2 angguk, biar i tak segan, chait, desperate gila)...


i dok kampung takdok aktiviti apo pun, tolong mak i buat shesuatu yg bertahan 3 hari, haha, long story but malas nak story bolehkah?.. ada hikmah disitu, hehhee..

by the way, kali ni i balik kampung, i sudah dianugerahkan sheshuatu oleh mak, hehe, pes taim mak i kompeden i masak sesuatu untuk sesuatu, ahahahahaha, buat fening aje ayat kan.. knowing my mom, lidahnya sgt cerewet, tahap pengsan lya colors itu (haha, pinjam nama sis..)
and my dad said i masak letak 'racun'.. waaaaaaaaaaaaaaaa, itu juga puji-pujian, kerana dua orang tua i makan, ada aje komplen and hanya suka masakan sendiri, hahaha, hatta masakan anak sendiri juga banyak cacat cela.. dulu sering kecik hati, tapi sejak bersuami suami yang tetap suka masakan i dalam apa jua bentuk atau tema telah improved my self esteem, hahahahaha, juga kawan2 yg suka datang berkunjung sambil bawa pinggan ala2 iklan adabi yg jiran dia datang bawa pinggan tatkala sarapan pagi masak nasi goreng itu.. i tipu, mana ada, kawan i suma dok jauh2, hehehe...

i masak udang goreng kunyit.. sapa nak beratur makan, hehehe

i pes taim masak kerang salut sambal, i tak dapat nak rasa, geram, hahahahhaha, nak jugak, masak la ni hari, hehehe
oh, by the way, dari malam tadi, rasa nak pecah kapla baca secara back track entry2 blog yg i frequent... banyak giles.. last2 err, baca aje pelan2.. i baik, i keep jugak nak menempel nak tau things happened dalam life korang, hahahahahahaha.. awas, bak kata ita shadilla, i punya info gathering skills sgt tinggi, sila buat kuiz untuk tahu i betul2 baca atau baca gitu2 aje, hahahaha
apa kes tetiba suruh buat kuiz?
okaylah till next entry, just wanna tell, it feels good to be back, hehehe, damn good, darn good, good good, mm, apa apa pun goodlah..
@__@, mata kena hypnotizedkah?.. harus, atau juling bulat kerana membaca entries yg banyak gila.. hahaha

7 comments:

Abdul Wafi said...

hurm, nak kene buat kuiz utk akak la ni eh. hehehe.

hantumakan said...

hahaha, wafi, cute one.. :)

Lya Colours said...

hoh sedap nye kerang
terasa2 ni dlm mulot
huhuhu

Ita Shadila said...

baca sket2 la.. motif rakus n tamak? mauhahaha

hantumakan said...

lya - ni hari hendak masak kerang, hehe, dan kerabu pucuk paku, what la wei, nikmat..

ita - it ak rakus atau tamak, i do it felan felan, hehe

kucingorengemok said...

mini kuiz - 1) apa lauk 1st ramadhan di rumah kami? 2) jiran aku sembelih kambing jenis apa? 3) aku nak buat kek apa for raya? - hehe... aku pun kurang kojo layan ekau. note: tak aci go back n peek ok, jawab terus! :p

CATZ said...

hi hantumakan,

kerang salut sambal tu one of my pebret...sedap kannn...buh serai bagai....kalau mkn lauk ni mau 3 pinggan karang..hahhaha..
selamat berbuka puasa..dan bersahur.