Saturday, September 12, 2009

Cinnamon roll

Okay, aku akui aku bosan, walau aku tahu dengan meng'update' lagi akan membuat orang tak boh dgn entry sebelumnya, kebosanan aku menang ini kali.. (aku tak tido semalaman, tido lepas suboh and up at 9pm, kepala aku mungkin weng, tapi apa2 ajelah)

topik terkini, malam tadi dgn kentalnya, slepas hubby dude basuh pinggan kitorang berbuka, sebab aku dah terlepek kekenyangan, dia teruskan juga niat hati nuraninya nak buat cinnamon roll, kata recipe tuh clone of cinnabon (aku kemaruk makan cinnabon @ Subang Parade, walaupun harganya boleh buat kau rasa makan emas, okay, tak mahal macam tuh, tapi tak murah juga, so, bila hubby dude nak try, ai jadi ketua sorak hoccay)...

aku tolong tak?... hahahaaa, serious, tak tolong langsung, okay 5% mungkin .. itu pon stakat cari measuring spoon, lengserkan pan dan coaching macam terror sebok2 tepi dia, hahahahahaaaa.. coaching konon, pedahal kalau buat roti, err, roti ai keras .. hahahahaaa but ai alway says that it's artisanal bread, that's y a little bit crustier, hahaha.. apa2lah labu..


his dough after proofing.. gebu maknyaaaa, i loike.. cubit cubit geram.. hahaha
okay, kalau aku yg buat, past mereka akan dihalau 2, 3 pelaung dri work station aku, hahahaha, but hubby dude orang baik kan, maka sumer kehendak anak dara dia, di'entertained' .. nak gelek dough?.. buleh.... nak taboq cinnamon sugar ber'pecan'?.. buleh, hehehehe.. patut le dorang sayang bona dedi dia, hahaha.. alaaa, ai 'bad cop'.. hubby dude 'gud cop'.. okay le tuh
hamik kau, rock on..... apo-apolah yang, asal u hepi, i dpt makan cinnabon, ahahahahaha
sudah taboq itu isi perut cinaamon roll... oh, kerja mereka ber4 beranak, ai?.. i jurufoto.. hahaha, tak acikan, sebab kalau ai masak, ai la jurufoto, i la tukang kupas .. sumer sumerlah, hahaha

hep... ini budak kecik kan, mmg dia slalu tak sabar tunggu the end result, always the one licking the batter from the spoon, makan dough bagai, haiyaaaaaa
hahaha, bring some attitude ngan rambut pacak di pan yg dilengserkan butter..
aww, the buns in the oven...

with cheese tops... okay, ni sememeh, hahahaha, but neatness overrated..


hoh, siap presentation at around 2am kot, hahahahaaaa.. okay, recipe, a bit too sweet.. hubby dude still on the hunt for the best cinnamon roll recipe.. so, malas nak publish recipe until jumpa yg SODAP GILER.. okay babe, u can do it kay, slalu masuk dapoq, sure anak bini sumer mnurut kata.. hahahahaha, erk, dri manalah datang nasihat karut nih.. adakah dri keseronokan tengok u masak?.. sapa tak suka laki masak kan, hahaha
p/s- okay, dia panggil aku dude, aku kengkadang panggil dia babe... haiyooooo.. sukati ajekan


12 comments:

Abdul Wafi said...

mak ehhhhhhhhhhhhh.

sodap.


ni kira entry paling lapar pada dekad ini. fuhh.
berpeluh sekejap.

hantumakan said...

abdul - haahahahaa, sadly, i cant take credit at all.. mmmmmmmmm

Tijah said...

teral giler habidud ko nok...

kucingorengemok said...

aku hanya boleh mengatakan wooooowww! aku pun macam ko, kalau buat roti keras cam serabut kelapa

hantumakan said...

tijah - akan aku sampaikan kata puji kau kat dia nok,

KOG - apsal ha roti kita tak jadi?.. tapi takpe, adik aku nak bagi aku bread machine, yippieeeeee.. kononnya dpt le mesin membantu aku berjaya buat roti, hahah, as if...

Weed and Bandages said...

tengok biskut hang tak jadi pulak aku nak komen.

mak oii..lama punya posting hang taip punya la panjang.

aku rasa pompuan tak mau anak dan laki tak mau anak len sikit kot. ketegaqkan ada sikit beza.

:)

apapun ada ka tadak ka biaq ja la.. aku pun dah malaih nak pikiaq. ada tenaga bersetubuh, tadak tenaga rilek2 la. hahaha

aku pun dah bosan topik anak nih.

lagi bosan kalau raya orang semua mesti tanya.

tanya la pasai mat sabu ka...wudiwudpeke ka..

ok dah, aku nak sembur student sat.

Weed and Bandages said...
This comment has been removed by the author.
geraugebang said...

Bravo bravo. mesti habis semua, tinggal habuk je.

eyda said...

perut tetiba bebunyik tengok gambar2 kat sini...

hantumakan said...

miss weed - hahaha, teror gila hang detect sapo comment hangnya entry.. welcome to my blog, as for anak issue, up to u guys really kan.. i'll be m'nempel'ing kat hang nya blog for many times after this i promise, almost finished all the old entry, reading it i mean..

k.gerau - ada lagi satu kak, baru finisto.. :)

eyda - kita pon ni hari asyik tertengok gambar food, kesannya kelaparan gilaa.. haiyaaa

blogresipi said...

Gigihnye buat cinnamon roll sampai kol 2 pagi... lepas siap harus blh terus sahur tuh.hehe

hantumakan said...

ha'ah, trus la sahur .. yg bua tokleh tido, minum kopi susu secawan, trus mato terbuntang