Monday, September 21, 2009

How's Your Raya?

Assalamualaikum,

ini gambar family on 1st morning raya.. :) . seperti biasa impish nad tak tengok camera, soraya always the one terlepek senget kiri or kanan, and yassmine si mak pacak tegak.. hahaha, okay, ai bukan the hunchback from notre dame, walaupun nampak mcm bongkok, sebenarnya more macam nak 'group' up the picture and try to dekat ngan sumer orang, hehehe.. oh, hubby dude on his attempt to be zSultan johor, with missmatched all, baju, sluar and sampin, hahaha, tak lupa ngan songkok tinggi macam tunku abdul rahman, muahahaha..

makan raya was superb, but none picture taken, mana sempat.. pikior 'makan, makan, makan'.. jadik mcm mission lak sebab dah tak posa, hahahaha....

1st raya beraya gila sampai penat, lepas raya umah mokcik2 kat kpg hubby dude, kitorang pi bkt bruntung nak beraya umah nenek hubby dude, ko jgn nenek dok bandar, so, nak beraya kena pi hala lembah klang balik, muahahaha..

balik almost at 10pm menghala ke sabak bernam lalu sg buluh, terserempak ngan kemalangan maut/langgar lari, dua bikers dah kena langgar, aku cuma prasan yg belah kiri, a body under piles of paper, sentap kejap nyawa.. rasa so close ngan sumthing so unfortunate, rupanya abang ipar kat blakang kata(he's driving another car), belah kanan another body and ada orang tolong kumpul tengkorak and err brain yg bersepai atas jalanan.. so kawan2, sila beringat tika memandu,... harap2 ending kita tidak sedemikan walau qada' dan qadar urusan Tuhan..

and today aku dah balik klang, sebab malam tadi hubby dude dah kerja, tolong meng'on' machine so that production bley jalan segera, achewah.. okay, technicians dia suma tokmoh balik raya lagi, sila percaya, walau dah diwar-warkan cuti dibekukan ini tahun, sorang tang trengganu, sorang kat kedah, sorang kat johor.. bigger boss from kelantan pon dah on the way nak masuk kerja at 1pm tolong settle pasal machine, memang dorang akan diberi warning letterlah nampoknya, kalau rank 3 etlis dpt gak bonus akhir tahun, khabarnya bigger boss was tempted nak bagi rank 4, haaaaaaaaaaaaaaaaa, tak merasa le gamaknya duit bonus ujung tahun.. erk.. sanggupkah?

2moro or thursday saya dan anak2 akan bergerak balik batu pahat, yeaah yeah yeah.. erk, without hubby dude, kerana dia nak pi manila (okay, pi china tu hari tak jadi, muahaha, sebab mesin dah jatuh dari transportation dan udah rosak, hence the hunt went off to philiphines).. so, kitorang balik from johor on sat and maybe trus amik dude kat KLIA and maybe trus pi bangi coz kontena my sis from UK akan sampai and kitorang akan bekerja tulang ompek kerat angkat kotak, muahahaha..

wahwahwah, hapdet gila, okaylah, that's my raya, how's yers?..:)

4 comments:

nurulhuda said...

hehehehe.. sambutan raya meriah tp sederhana. (ayat tv kan..). esok ka. x smpat jmpa ler mcm ni. tsk tsk

hantumakan said...

aisey kazen, tak bersua ke kita?.. ):.. kim salam semua, maaf zahir batin, duit raya jgn lupa tinggal, muahahaha

nurulhuda said...

wakakakaka. tak sesuai gituuuuu ;p (tp mmg ade niat dah. haha)

hantumakan said...

hahahaha, oi, buat lawak aaaaaaa.. :)