Thursday, September 3, 2009

Ikan Stim, Spaghetti Meatball dan Salad

Smalam KOG story pasal Budok Lelaki Besor dia yang bernama Deris pi masuk dapoq and masak, Budak Lelaki Besor saya pon nak jugak tunjuk bakat, ulang tayang resepi kegemaran dia, hahaha..

seriyes, dia kata,

'dude, masukkan la entry i buat ikan stim nih, cakap kat KOG, i the other BLB,' ahaks.. (part the other tuh i memandai letak, muahahaha)

by the way, my hubby most of the time call me dude instead of babe or dudette, mm, boleh le.. hahaha

ye, sila jamu mata dgn ikan stim hubby dude i yang bermuka ganazz seolah piranha, ahaks, harap gigi aje tajam, gigi kitorang sefamili laaaagi tajam..

---------------------------------------------


oh, itu citer berbuka smalam, ini hari kitorang projek western la pulok.. kerana tekak hubby dude tidak berkenan makan melayu lak sejak baik demam itu hari, hehehe, so, setelah memerah hotak, kitorang pun mengambil keputusan untuk memasak spag ball, hahaha, spaghetti meatball lagaknya, muahaha

Salad ayu ayu rekaan hubby dude, kekacang itu pine nut, rupanya harga telah melonjak mahal gila, 250gm kot berega rm10, so, kena kunyah dgn penuh kasih sayang ye para pemakan di luar sana, haha

oh, ini meat ball saya, sudah kena bebulat ready untuk dibakar di dapoq kayu saya

iskh korang nih, aku takde dapor kayu, berapa kali mahu bilang,


ready on my baking tray, babai meatball, see u in 25mins, all tanned and ready to be gobble, pelahap ya amat kau .. patut la, nama pun hantu, hahahaha

oh, ini bukan ferrero rocher ye, atau truffle yg laced ngan liquor itew, ini meatball saya yg sudah masak, disusun dgn penuh kasih sayang oleh hubby dude di dalam pinggan ompek segi..




aaaaaaaaaaaaa, siap pon.. babai, saya nak pi makan, oh, mahu resipikah?..sila ke sini..

kuah spagetinya saya beli sajer yg dalam tin.. cap prego, alter le sesikit, tumis bawang putih, letak bawang bosa kuning, letak setin tomato paste, letak prego tomato base 2 tin, letak bay leaf, oregano, garam and pepper, kalau nak kurangkan masam, letak le sikit cili sauce.. walla, siap pong..

bon appetit

12 comments:

kyrol said...

sedapnya nampak spegetti tu..mesti nak kena try resepi ni ...

hantumakan said...

hi, salam kenal.. sila la try, senang saja.. hehe,

Tijah said...

bebola dageng nampak mengancam tu. aku malas aa western2 ni sumer sbb konfem aku sorang jer makan nanti. habidud mak tu tokak melayu sejati nok!

Ita Shadila said...

hubidud i pun masa bulan puasa tekak melayu.. lapar nasik katanya.. kalau bulan x puasa sumbat jer la apa2, dia ok

Lya Colours said...

warghh spagetti itu
teringat meatball bolognise kat pizza
huaaaaaaaaa

nurulhuda said...

kk n rase die macam some kinda 'bergedil' for bolog spaghetti. bulat2 enak dan nmpk sgt juicy dagingnya.. hoishhhhh...

INTAn said...

weh..sungguh mengancam tekak lor itu meatball...

hantumakan said...

tijah & ita - knapakah para suami puan2 tidak mahu sesekali rasa makanan lain.. hehehehe, oh, sori ita, yer hubidud only tang posa ini sajork.. itu maknanya mereka setia nok, motip?.. aku mmg pandai kan cakap tak keruan, haha

lya - aisey sis, awat tang meatball nangis tak fengsan.. peace.. hik hik

kazen - iyo, boleh juga dipanggil spaghetti bergedil daging, hahahahaha.. i tipu..

intan - wei, long time no hear.. lindumaaaa, what happened to you?

kucingorengemok said...

mak oihhh, gambor yang sungguh menggoda... ko punya meatball spag nampak lagi menyelerakan dari kat deli france, serius! bukan cakap bodek²

hantumakan said...

aww, KOG, u so kipas ai, ai blushing neh.. :B, sengih sampai dua gigi depan tertayang begitu sekali

geraugebang said...

Perggh sedapnya.

hantumakan said...

terima kasey.. (macam david alleycats buat, hehe)

pewit.. (macam amy serach pulok, hahha)