Tuesday, September 29, 2009

kelate, here we come

malam ni InsyaAllah, kalau takde aral melintang, kami sekeluarga akan head to Ipoh dan bermalam kat rumah makcik hubby dude..

and early tomorrow, akan bergerak pula menghala ke kelantan.. my first trip ever ke sana, muahahaha.. macam dok london tak pernah sampai kelantan..

anyhow.. apa yang best and aku tak patut tak buat kalau pi sana?..

cepat, bagi idea sikit..

shopping wise,
makan wise,
berjalan-jalan wise..

bagilah idea kat orang yg mmg tak tau apa pasal kelantan

9 comments:

leha said...

nak p kelantan yo... best jenjln ye.. nak kem kopok lekor... nak bagi idea tak de idea la plak.. p kelantan baru la baper kali ajer.. but enjoy yer trip.. nanti up date okeh..

eyda said...

haruslah beli kain/tudung/songket/batik kat pasar besar dia tu sebab kedai kain kat atas tu memang punyelah banyak dan sangat heaven sekali menghabiskan duit..hehe

kucingorengemok said...

aku sukaaaa kelantan kerana makanannya best²... kat blog aku ada sikit cerita: http://kucingorengemok.blogspot.com/search/label/Kelantan

ada lagi tempat makan best² tapi since aku tak ambik gambar, takdok laporan lah

Lya Colours said...

dah alang2 tuh p ganu
singgah kedai pasar payang

ooppss kalo nk p kelantan, x leh pakai kasut tumit
yeke? main entam je. muahhaa

hantumakan said...

waa, banyaknya cadangan bernas..

by the way lya, k.dal tak pakai pon kasut tumit, tak koser.. jln laju2 sambil kepit anak kiri kanan, nak kasut tumit ape ker..

Neny said...

pi mkn ´colek´kat PCB! Best woo mkn sotong goreng, udang goreng sambil dihembus2 angin laut....

uwaaa...rindunya!!!!

hantumakan said...

waa, lagi satu cadangan best.. :)

Tijah said...

mmm...aku kalu jln2 cuma suka try makanan je. tak minat sgt soping2 kat duty free nih. takat ko nak beli belah...nilai, segamat pun ada.

Che La said...

nanti tengok pantai pcb kat blog ana, baru nak tulis ni..