Tuesday, September 8, 2009

Mari Nek Selampit story sikit...

Dedulu aku suka citer citer kan.. skang aku rasa macam dah habih aje citer lama aku dah story, tinggal citer yg aku rasa tak berapa wajar nak kongsi.. hehe, atau tak best nak kongsi.. aku pernah gak nak citer pasal kisah aku dan guru2 jaman aku skolah dulu, tpi takut lak kalau ada mengguris hati sesiapa.. tapi lepas tijah mention nama sorang cikgu nih, aku rasa macam nak setori sikit le.. tapi aku sesungguhnya jaman skolah dedulu keras kepala, hati prasaan orang lain tak matters, hanya ikut hati aku aje, so, korang anggap sajalah aku pihak yg 'provokasi' dalam hal nih, hehehe


Masa aku form four, aku blajar ngan cikgu shamsudin le, blajar fizik..

Nak dijadikan citer, satu hari masa kelas fizik, cikgu shamsudin suruh le anak murid kluarkan buku teks ke buku amali ke buku fizik le, aku lupa buku fizik mana.. aku pon dok le godeh beg cari buku yg cikgu tuh suruh kluarkan....

kalau korang nak tau, buku aku boleh takde.. TAKDE.. nampaknya buku aku pon konspire itu jam againts aku.. podaa punya buku..

ntah naper cikgu shamsudin tu hari macam kisah lak sapa bawak buku sapa idak.. seingat aku dia tanya kot sapa tak bawak buku, aku pon angkat tangan n ada sorang lagi mamat dalam kelas aku pon angkat tangan.. pas tuh kan ngan muka senyum sinis dan kapla sedikit goyang2 (kan tijah kan, ko prasan tak sampon suka goyang goyang kapla dia sikit, macam doll kayu yg kapla dia goyang2 tuh..) dia suruh sapa tak bawak buku PUMPING 10x...

kalau dia suruh aku ketuk ketampi 40x pon aku sanggup, but pumping aku rasa mengundang kefelikan sikit.. pas tuh muka si sampon pon (ke aku aje nak nampak, since aku tak nak buat kan, hehe) macam sinis dengki cara pelik aje..

maka aku ngan slamba katak cakap
'saya taknak buat cikgu!'

memula dia meluru kat aku, agaknya nak plempang skali kat anak murid durhaka ni..

but suddenly he stopped and macam regained calmness and kata
'sapa taknak pumping boleh kluar kelas saya'

aku pon kemas buku and blah dri kelas dia and lepak pusat sumber..

tapi untuk kelas sampon yg selepas selepas itu, aku macam tak ujud aje untuk dia dalam kelas, hehe.. sama gak dalam kelab silat.. aku buat tak paham aje.. akunya gred dalam fizik suffered, aku tak kata dia yg buat, sebab form five aku blajar ngan cikgu lain pon, gred aku sama jo, hehehe.. ontah le.. agaknya dah durhaka, blajar pon tak berkat.. aku lak since tak pandai2 blajar fizik, aku pon boh layan le kat subjek tuh..

untuk cikgu shamsudin kalau ada terlanjur perbuatan saya masa tuh, maapkan ajelah murid tak matang cikgu nih.. life lesson learned... at least at some point of my life, hehehe..

tapi mungkin ada juga sedikit2 lesson yg boleh cikgu pelajari from knowing me, hehehe.... kan interaktif.. maybe simply it's a two-way lesson..

or so saya slalu pikir about life..

14 comments:

INTAN said...

weh..takkan kene pumping kot..agak2 le sikit...agak zalim disitu..tak sesuwai tau..aku pun ade gaks pengalaman lupa bawak buku..siap kene denda lagi..malu mak cik noks..padahal tu baru first time tu..hehehe..cuma aku x berani nak lawanlah..akukan skema..hohohoh..

leha said...

hehehe... masa pom 4 aku ngan dia gak... aku rasa kelas paling mengantuk masa dia lar...poning palo tahan ngantuk... pom 5 best dapat ngan cikgu ensem itu....

hantumakan said...

intan - that what's strike me at first, hehe sangking buat aku memberontak, hahahaha.. but long story oredi, guess things happened for a reason, usually it does, hahaha

leha - waa, cikgu hensem mana lak, hehe, tapi ko budak pandai, haha, dpt sampon pon, sure kau score, hahaha

Tijah said...

hahahhaha....

a'ahhh. aku ingat lagi paler dia yg suka geleng2 cam india tu kan? muka sarcastic jer sentiasa.

mana la dia skrg? aku pun nak mintak mahap nih. hahaha

hantumakan said...

masa kita blajar tuh, dia pon dah tua, kan ke ada anak murid dia yg pernah skolah muar jadik teacher kat situ gak, sapo nama, cikgu zakiah ke apo.. kau budget la umur dia kalau dia still ada.. tu yang aku was was tuh dia ada lagi ke idak..

kucingorengemok said...

wuh dasyat... tapi lom tahap masuk metro lagi tu kot

hantumakan said...

KOG - iskh kau ni, takkan le tahap metro, poyo je.. tapi aku merasa le jadi kucing kurap dalam kelas dia, bahak bahak ..

Neny said...

Batch kitorg lg dasat kak dalia...kitorg komplen kat pengetua youuu...sbb dah x tahan dah ngan dia punya ignorant ajar fizik. Mcm nak x nak je ajar.

Pastu pengetua masuk le kelas fizik kitorg nak observe si cikgu sam. Tp cara tu x betul la sbb patut pebgetua intip la kan...ni masuk dok belakang kelas, sah2 la cikgu sam ajar ngan penuh semangat. Pas abis kelas, selamat kitorg kena basuh ngan dia sbb dia tau kitorg pi ngadu kat pengetua. Siap ckp kamu ni belajar x berkat la, apa la...Rasa guilty pon ye bila dia dok ckp2 mcm tu

Tp alhamdulilah sy x fail pon subjek fizik, siap dpt credit lg walaupun masa trial dpt F9! Tepon mak nangis2 sbb takut SPM pon fail camtu gak

Tp cemana pon ilmu yg cikgu sam bg adalah dikenang sampai bila2^.

Mak aii...panjangnya...maap la, sy mmg emo bila ingat cikgu sam tu...hahaha

Neny said...

eh, nak tambah lg...sy pon bekas ahli silat cimande gak...hehehe walau sy adalah kureng gemar ngan cikgu sam. Genggaman penumbukku x penah la betul!

hantumakan said...

wow, hardcorenya korang..hahahaha, by the way, ingatkan saya sorang aje berkenangan pahit pasal si sampon nih, hahaha

waa, ahli silat juga.. kihkihkih..

leha said...

cikgu fizik ensem tu laki cikgu shikin tu kan.. sape yek nama dia.. lupo lak... classmate aku dulu la suker sgt kalau masa fizik.. aku mmg tak suker fizik..

hantumakan said...

weh bukan, laki cikgu shikin cikgu add math, cikgu hanafi kan.. cikgu fizik ensem tuh cikgu lainlah, aku mcm ingat rupa lupa nama, tapi dia mmg tak pernah ajar aku.. :)

leha said...

yo yo boto.. bukan cikgu hanafi yang kurus itu.. hehehe silap.. terasa lak tuo bila tak ingat nih... dimentia kah aku???

hantumakan said...

iskh kau nih, dementia lak, hahaha, biasa le tuh, kau ingat mende lain, aku ingat mende lain, it fits into a big jigsaw puzzle.. nak ingat sumer mana cukup storage kat kapla, selective memory aje, hehehe (cikgu shikin cikgu homeroom aku by the way, and kelas aku masa form 4 dekat ngan bilik guru cikgu math, hehehe, maybe that's y i remember)