Sunday, September 27, 2009

marilah mari...

okay, dgn gaji mysteri shopper dan menjadi part time supir untuk kanak-kanak neighbourhood, aku ini bulan beli 2 buku baru... dan dengan bangga telah membeli malaysian product.. serious saya suka.. kan saya dah kata, saya in heart sangat support malaysian product by malaysian people..
lepas membelek buku kat POPULAR, saya sangat SANGAT tertarik dgn buku ini, siap dgn gambar lama, siap dgn ayat2 yg best, siap dgn sambil baca sambil boleh ter'angan' tiap sentence, sbg contoh kalau awang goneng cerita pasal kuah rojak, saya boleh bayang kuah rojak menggelegak bagai kat dalam bekas dia sambil bara arang kat bawah warna merah menyala.. and lepas baca forward buku ini, barulah tahu awang goneng is a blogger, and the book is really kumpulan entry from his blog.. hehehe.. tapi saya tak kisah, sebab saya mmg suka memegang bahan bacaan rather than stare kat bahan bacaan kat skrin computer, boleh baca sambil baring2 gayanya.. saya pernah baca buku tash aw pasal fiction malaysia pre merdeka.. dan saya tak rasa seperti menjiwai cerita beliau, masa tu saya sangka kerana saya dah mmg orang malaysia, so description rasa mcm biasa aje, tapi bila baca awang gonengnya, rasa teruja sangat, awang goneng should win the bread and butter award(ntah, lebih kurang mcm tuh le nama award tash aww menang tuh) as layak as tash aww juga, hehehe, but itu hanya pendapat seorang homemaker yg simpleton, hehehe

oh, this is another book i bought, slepas beberapa tika, saya noticed i enjoy politik reading, most of the time, i got my kick from reading article from 'the star' paper, mind u, ada beberapa authors yg berbaloi2 di pay attention atas writing diorang dlm the star.. mereka semua adalah pemberita yang beretika dan tidak bersifat melobi/fitnah/trying to sway vote kind of reporters, mereka reporters yang report as it is, lagipon saya percaya no matter apa parti politik politician, semua orang ada good side and bad side, sama saja macam kita.. cuma kalau terkantoi part bad side, maka matilah career politik mereka, atau yg asik citer part baik saja, kita pon rasa macam tak real je mamat politikus nih, hehehe
oh, purpose beli buku, motip? saya berazam akan menjadi voter yg well informed, well read dan akan exercise hak saya sewajarnya.. saya tok moh dah jadi mangsa iklan 'melayu mudah lupa', atau talks/kempen yg berbaur buruk memburuk calon2 bertanding secara peribadi.. memuakkan okay, sebagai ibu kepada 3 anak dara yang membesar, saya berzam untuk vote for the best malaysia future.. so, tak payah kempen kat ahkak, ahkak akan cari sendiri apa yg ahkak perlu.. so, korang sumer boleh pi main jauh jauh, hahahaha, macam la esok voting, padahal ada lagi 2 years or so kan. muahahaha
..
pesanan dari penaja - jadilah insan terbaik untuk diri sendiri, pasangan, keluarga dan negara, oh, juga perlu jadi ahli bumi bertanggungjawab, sila kitar semula dan pastikan yer carbon foot print diperkecilkan dgn setiap aktiviti anda, achewah pesanan tak ingat..... kata mudah 1, sila kitar semula..
MOTIP? peringatan saja, hahahahaa

4 comments:

Che La said...

semalam ade singgah popular tak jumpa buku ni.. beli buku "makan cara rasulullah " terus balik

hantumakan said...

:), best tak buku che la beli tuh?.. kalau best, boleh juga saya beli kendian..

buku ni tengah promo kat belah depan(slalu kan ada meja2).. rebat 20% lagi, hehe, best bukunya

Tijah said...

permata yg hilang xde? huhu

hantumakan said...

jah, blum hari jum'at, hang sabo no.. hahahahaaaa