Wednesday, September 16, 2009


okay, tadi aku dah nak buat entry meroyan, tapi tak jadi, sebab kat fb comment status kawan and dia tanya pasal nak datang raya.. hehe..


OKAY, I LOVE TO ENTERTAIN PEOPLE...
gila2 suka.. kalau boleh siap ngan 3, 4 courses, kalau boleh nak table setting, kalau boleh .. kalau bolehlah, hehehe.. most of the time, aku tak cukup masa nak merancang 'the makan2'.. kengkadang short notice, kengkadang aku malas, hehehe, kengkadang mengejut..
kalau aku nak buat 'my perfect makan2'
aku slalunya nak cuba masak food baru.. so ini selalunya memerlukan aku menggeledah almari buku dan mejalah aku yg bertimbun2 itew.. aku slalu baca buku masak dan mejalah slalu tak tanda mana recipe yg aku berkenan sambil membaca, slalunya dah masuk kawasan simpanan, baru le aku dok pikir2 majalah mana yg ada recipe yg aku berkenan or aku akan main gamble browse balik mejalah, one after another, one after another.
antara akunya fav, 'malaysian women's weekly'.. aku dah kumpul since first issue tahun 2000, boleh pikir banyak mana kalau aku kumpul sampai skang, satu pon tak pernah miss..(tapi issues 2, 3 tahun kebelakangan nih tak berapa buat aku terlioq)
aku boleh membelek discontinued 'home cooking' yg nipis tapi padat day in day out.. and kengkadang sampai tak terpilih mana yg aku nak masak... aarrggghhh, more time more time..
kengkadang aku bukak buku, nyonya flavours, jamie oliver (aku ada 3, thanx to my sis, ngehehe), vogue entertainment and travel, argh, banyak le, malas nak pikir, hehehe
tapi aku cuma suka nak masak, and table setting, hehe, aku tak suka nak kemas rumah dan jarang2 nak buat air apa for people, hehe, and my hubby dude yg best itu slalunya secara informally selalunya akan fill the void.. oh, dia sgt suka berkemas.. SANGAT.. hahahahaaaa...
perbualan lama
ai - kalau awak kawin ngan kita, kita pemalas, kita paling tak suka sapu sampah, basuh baju suka le
sensitive new age boipren - eh, takpe, saya lak suka menyapu..
masa tuh aku ingat itu satu penipuan semata, hahahahaha, bela gelpren gayanya, hahahaha
tapi tak, laki ai tak tipu okay, dia memang suka main vacuum.. hahahaha.. seriyesly
aku=organize clutter person (read-boleh hidup ngan buku dan majalah melambak tepi katil asal tersusun secara pisa condong)
hubbydude - out of kawasan pancaran mata, sila simpan di tempat tersorok, atau hantar ke kawasan bini (read-dapor aku), oh jgn ditanya mana stuffs itu sumer afterwards, sure dia tak tahu, hahahahaha


okaylah, aku nak bersiap, pi beli gula castor, mencilah, citer buat kek and cookies ni dah drag berhari2.. and mungkin ini time, i'll be wiser, bawak mejalah and buku balik kpg and decide on the menu way earlier before my makan2 day.. hahahaha... maybe i'llmake few sets of menus, so that boleh le aku match2kan ngan sapa yg datang.. hati mula gumbira, sebab aku sgt suka masak mende baru, lelagi if budget permitted.. amin ya amin..hahahaha

7 comments:

Tijah said...

haiih. bilo la aku nak dtg umah ko ek?

hantumakan said...

bilo2 pon buleh jah, hehe..

leha said...

best nyer.. kena buat appt sesiap nih..

hantumakan said...

hahahaaa.. weh, kalau nak raya frm yer house bawak ke atas, larat ke sumer ngan little leha's and ana's.. (anak2 kita semua le aku mean?)

Mama to Harith and Hanania said...

selamat hari raya, maaf zahir batin.

nanti next round we meng-entertainkan diri at your chic place, we do a frenchy theme nak? can do ratatouille for appetizer, coq au vin (sans vin) for main and fondant au chocolat for dessert.

oh-la-la! :-p

Tijah said...

samat hari raya nok.
drive kefuli ok

Anonymous said...

Seit langem war ich hier nicht. viagra online levitra generika [url=http//t7-isis.org]cialis online[/url]